Iskljucivost, zaslepljenost, zatrovanost

3

Iskljucivost, zaslepljenost, zatrovanost

Ostali deo posta je ok, i tu nemam sta da dodam. Lepo si razjasnio neke svtari, samo bih citirao ovo
Citat:Koje dokaze imamo da nismo zatrovani?

Pa vidis... kad malo bolje sagledam, ja nemam dokaz, neki materijalni da nisam zaslepljen nekom idejom. Imam svoje ubednjenje, veru i nadu. A to ubednjenje najcesce proizlazi iz analogije nakon ucinjenog dela, ili vise njih. Ja tako rasudjujem o svemu, i znam da to nije iskljucivost, i ogranicenost, je pustam dve strane u um, i uvek pravim kompromis, nekad mi je vrlo tesko sto sam takav.

Ukoliko svoje poglede na neku ideju zasnivas na necemu sto si vec prosao i analizirao--onda svakako imas bar neke dokaze koji ukazuju o kakvoj ideji je rec, zar ne?

Ovde pod 'dokaz' podrazumevam ono sto se u Engleskom zove 'evidence'--a ne ono sto se zove 'proof'.

(Da li je to mozda ono sto se kod nas kaze 'dokazni materijal'? Bilo bi zaista steta ako nemamo srecniji izraz za 'evidence' od toga.)

Emocionalna stanja mogu biti toksična, bilo da se subjektivno doživljavaju kao prijatna ili neprijatna, kada dugo traju ili kada je osoba preplavljena. Mi smo prilično u vlasti unutrašnjeg biohemizma iako ga nismo svesni i malo znamo o njemu.

Tako je, Sorelaq.

Ta cinjenica je osnova za transformaciju uma putem meditacije uvida.

U meditacijama uvida mi posmatramo sta se desava 'iz centra'--umesto da idemo 'tamo napolje' i 'bivamo' ovo ili ono.

Takva kontemplacija bez identifikacije nam daje prilike da uocimo zamku u kojoj se nalazimo, a koja je inace potpuno transparentna.

Metaforicki receno, da bismo gledajuci film u bioskopu bili svesni svojih pravih okolnosti mi treba najpre da prekinemo proces 'omadjijanosti' onim sto se desava na platnu.

Ovo tri osobine koje svaki politicar iz Srbije po defaultu mora da poseduje? Very Happy

Citat:Ovde pod 'dokaz' podrazumevam ono sto se u Engleskom zove 'evidence'--a ne ono sto se zove 'proof'.

Da pokusam, recimo: potvrda?

Damn! Bravo, Tamtitam! Nije lose.

Mada u Engleskom imas ono da se na mestu uvidjaja prikuplja evidence. Nekako mi se tu ne uklapa da sudski vestaci prikupljaju potvrde. To naime rade studenti. Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 924 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 7 sakrivenih i 886 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aramis s, babaroga, bbogdan, cifra, djboj, Djokislav, drimer, esx66, galerija, ivica976, Kibice, kolle.the.kid, ksyyaj, ljuba, maCvele, maiden6657, nenad81, nikoladim, ozzy, panzerwaffe, procesor, RecA, shaja1, Shinobi, sokars, Srki94, Srle993, vandrej, VP6919, šumar bk2