Kako se borite sa koncentracijom?

1

Kako se borite sa koncentracijom?

offline
  • SSpin 
  • Saradnik foruma
  • Pridružio: 09 Dec 2004
  • Poruke: 6488
  • Gde živiš: Nis -> ***Durlan City***

Kad nam bas treba nje nema Neutral . Nekad moramo biti fokusirani na neki problem, zadatak ili bilo sta sto zahteva maksimalnu posvecenost. Najbolji rezultati se postizu samo ako si zaista predat problemu, zadatku ili cemu vec. Posle duzeg vremena, zelja je i dalje tu, ali... koncentracija popusta.

Da li je u pitanju samo vezba? Postoji mozda neki Chi-wu-tang caj za povecanje koncentracije? Ili je odgovor :"jbg brate... protiv toga se ne moze..."

Kako vi ostajete koncentrisani duzi vremenski period Question

Pazi... Meni koncentracija u poslednje vreme ne predstavlja ni najmanji problem.. Cak iako spavam ekstremno malo, lako se fokusiram na zadatke koji su ispred mene. To se pokazalo i sad skorije u jednoj situaciji.

Jednostavno. Postavljanje priroriteta... Vera u sebe... To ti je jedino sto ti je potrebno. Sve ostalo ide sa time.

Zbog prirode posla, često rešavam probleme pod velikim pritiskom. Moj zaključak.... moraš biti dobro potkovan znanjem i da poznaješ materiju iz posla kojim se baviš. Iz ne znanja proizilazi strah a tada dolazi do grešaka i pada koncetracije.

JA u zadnje vreme imam problem sa koncentracijom. Celo leto nisam nista ucio i radio kao ni septembar. A sad sam krenuo na faks i tesko mi je da se koncentrisem maksimalno. Ali mislim da je sve to stvar vezbe i zainteresovanosti za predmet tj. materiju koju treba da naucimo.

mesate babe i zabe uvz koncentracije. sspin i mib su vrsnjaci, momcilo mi se cini malko stariji, a bocke...Razz salim se. Postavljanje prioriteta?

slazem se sa momcilom

Citat:moras biti dobro potkovan znanjem i da poznajes materiju iz posla kojim se bavis.

Delom disciplina a delom ovo sto momcilo navodi, no to treba da se stekne. Za povecavanje koncentracije preporucujem sport btw si prestao sa stoni tenisom?Smile (napr. trcanje i jogu), neobavezne mozgalice (resavanje osmosmerke, Sudoku itd) a od cajeva :ginkgo bilobu.

ali povrh svega ovog, jedi pravilno, (i dovoljno) unosi tecnost vodu najpre, i odmaraj na vreme (spavaj). Kad sam studirala ponekad sam znala da kupim bonbonice ili sok Dextro Energy i pred ispit.sajt je nazalost na svapskom.. ali u sustini to je glukoza namenjena za sportiste i sve druge koji obavljaju umni rad a rezultati su im vazni..

Dopuna: 13 Nov 2007 9:46

evo jos nesto zanimljivo postavljeno ranije od moje koleginice elle
Trening za mozak

Postavljanje prioriteta: "Ovo mi je najvaznije i moram izdvojiti odgovarajuci vremenski period za to. Sve ostalo obavljam van tog vremenskog perioda."

Par saveta:
* Ako koncentracija padne, prosetaj malo na vazduh. Udahnes malo vazduha i onda si kao nov. Zatim se vratis na posao.
* Dobar san je veoma vazna stavka. Ako si naspavan, bolje ces raditi. Osim ukoliko ne ucis uvece.
* Smanjiti unos teske hrane. I hrana mora biti prilagodjena...

Druga stavka (samopouzdanje) je vrlo vazna. I nije suprotna od ovoga sto je Momcilo napisao. Stavise, upravo se i nastavlja na to.

Samopouzdanje na ispitu. Samopouzdanje pred ispit... Prvo predjes sve ili vecinu, a zatim naucis da izgradis stav. Uci sa razumevanjem, to ce pomoci. Ali, ne smes pokazati profanu da mozda u nesto nisi siguran. Nema zamuckivanja. Odgovaranje mora biti tecno. Ti znas da ces poloziti jer si ucio i ti mozes poloziti.

Ja se ne borim sa koncentracijom vec sa dekoncentracijom Very Happy Very Happy

@bocke

POtpuno se slazem s tobom. ALi bas u svemu sto si naveo!(Na isti nacin i ja funkcionisem kad je u pitanju koncentracija)

Samo jedan problem: kad si sad ti tako lijepo meni procitao misli sad ja nemam vise sta da dodam Smile

Najtezi je pocetak.Resiti da se bacis na posao.A kad jednom krenes kasnije ide sve lakse i lakse.
A ako se sprema ispit, i uci svaki dan onda bi trebalo da se svaki put krene sa ucenjem u isto vreme, da se mozak navikne da od tog trenutka treba da bude maximalno koncetrisan Wink

@Bocke
Citat: * Dobar san je veoma vazna stavka. Ako si naspavan, bolje ces raditi. Osim ukoliko ne ucis uvece.

Jeste. Ali ne treba preterivati u spavanju. Spavajte bez buke, ugasite račnar zamračite prostoriju i ostavite odškrinut prozor zbog svežeg vazduha.

Citat: * Smanjiti unos teske hrane. I hrana mora biti prilagodjena...

...možda nije toliko bitna kaloričnost hrane koliko kvantitet Wink Dakle ona stara, češće a pomalo. Kada se unese puno hrane odjednom odmah ti se prispava, krv u želudac a mozak presuši Smile

Vidim da veliki akcenat stavljate na ispite i učenje. Sigurno vam je teško da se skoncetrišete na knjigu...

meditacija svakodnevno i 10 15 km setnje svaki dan....zagarantovan uspeh

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 744 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 0 sakrivenih i 738 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: goxin, Miškić, opt1, simazr, vobo, yrraf