Kuvar za početnike

14

Kuvar za početnike

Neprimetna jel moze recept za ove pekarske kifle jer uopste neizgledaju lose.

Naravno da može: )
Kvasac izmrviti u vanglicu za mešenje, dodati 1 veliku kašiku šecera, 1 cašu tople vode/ 2.5-3dl/, promešati i sipati brašno, dodati 1 veliku kašiku soli, šoljicu ulja i mesiti rukom dodajuci brašno da se umesi lepo, glatko, testo.Potrebno ti je 600-700 gr brašna.
Testo odmah podeliti na 10 loptica, svaku dobro izmesiti, premazati uljem i odložiti na podlogu za mešenje. Prekriti folijom, ostaviti 1/2 sata da testo odmara.

Kada testo odmori i malo naraste, svaku lopticu razviti oklagijom i rolati kiflice, kao na slici.
Gotovu kiflicu jednom stranom spustiti u posudu sa susamom i ređati na tepsiju za pečenje.
Uključiti rernu na najslabije, tek da bude mlaka, kiflice premazati vodom i staviti u rernu da narastaju /20-25min/
Izvaditi tepsiju iz rerne a rernu zagrejati na 220 stepeni. Staviti tepsiju sa kiflicama da se peku.

Ja sam deo kiflica radila sam susamom, a deo slanim prelivom.
Ako želiš i ti da praviš kiflice sa slanim prelivom, napravi ga na sledeći način:
2-3 kašike brašna pomešati sa 1 kašikom soli i razrediti vodom da bude gustina kao za palačinke. kašikom prelivaš kiflice kada su skoro pečene.
Znaci: susam odmah, slani preliv pred kraj pečenja.
Kada kiflice porumene, kao na slici, izvaditi tepsiju i svaku kiflicu blago prematati uljem.
Mali kulinarski savet: šećer mešaj sa kvascem i vodom, so dati u brašno.
Prijatno!

Napisano: 19 Dec 2014 18:20

Neprimetna ::Napisano: 30 Jun 2014 22:48

I da se malo zasladimo;

U 2 litre mleka ukuvati 1 kg šećera, na laganoj vatri da se dobije gustina jogurta i divna zlatna boja fila. Pred kraj kuvanja naribati koricu limuna, dodati suvo grožđe, vanilin šećer, / ja volim i dosta soka od limuna/ i malo više od 1/2 margarina.
Prohlađenim filom premazivati oblande.
Ovako spremljene mlečne olande, na starinski način, svi obožavaju. Sličica sledi kada ih isečem.

Dopuna: 01 Jul 2014 12:00



Pravim ovo sutra posle podne smešak
Koliko od prilike vanilinog šećera stavljaš i, od prilike, koliko dugo se kuvaju mleko i šećer?

Dopuna: 20 Dec 2014 16:10

Uspelo smešak
Odličnog su ukusa i izgleda smešak

A da probamo? Laughing

Ju! Gde su mi maniri?! Shocked

Poslužite se:


smešak



Obožavam Piroge punjene sirom i pire krompirom pa prelivene prženom domaćom slaninicom. Uz pavlaku, naravno.

Moj hlepčić od heljde, za koji ne mora da se mesi testo.
Very Happy Nemojte biti previše kritični, prvi put sam ga pravila. Razz Nije baš narastao, ali je sasvim ukusan.

Sole, napiši recept za hleb. Više bih volela da se testo za hleb mesi Mr. Green
Osim plivanja, najviše me opušta kada mesim testo, posebno kisela testa. Obožavam!

Neprimetna ::Sole, napiši recept za hleb. Više bih volela da se testo za hleb mesi Mr. Green
Osim plivanja, najviše me opušta kada mesim testo, posebno kisela testa. Obožavam!


Po ovom receptu sa coolinarika.com, hleb se ne mesi, ali sam ja ipak morala malo da ga izmesim jer nije hteo da "krene". Na tom linku ti je i recept. Ja sam dodala heljdino brašno po svom nahođenju. Very Happy

Recept je vrlo jednostavan, ali bih, ipak, umesto suvog koristila malo svežeg kvasca. Možda ću tako i uraditi, pa javljam kako je uspeo eksperiment.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1152 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 8 sakrivenih i 1111 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., AK - 230, babaroga, Battlehammer, bojanM84, darkojbn, Denaya, doktor123, ikan, Istman, ivica976, Karla, Krvava Devetka, ksyyaj, kunktator, kybonacci, Luka Blažević, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, mnn2, nenad81, procesor, raptorsi, solic, Srle993, Tvrtko I, virked, VladaKG1980, W123, yrraf, zeo, zziko