Ljubav jednog muskarca

5

Ljubav jednog muskarca

Koliko god vi govorili mi smo ovakvi i onakvi uvek smo bolje znali da izrazimo nasu ljubav od vas.Da li je to kroz poklon ili kroz pesmu ili bilo kakav gest.Vi je vise izrazujete ali kada dodje vreme za ono pravo ne mozete porediti da nismo bolji bez obzira koliko vi to poricale.Mi mozda ne pokazujemo svakodnevno nasa osecanja,ajde da kazem zatvoreni smo, ali kada je pokazemo,pokazemo je od sveg srca i sve nase duse.

Never thought I'd feel again, feel the darkness
fade and see the morning sun arise
Never thought I'd feel alive again, senses dull
and blunt from all the lies

Now, when I hold your face so close to mine I
see a place where the sun will shine, with you
it is divine

Looking down into those eyes, I know, I'll be
lost and never found again. Kiss me once and
I will surely melt and die, kiss me twice and I
will never leave your side...(if) Dreams Come True

Do I dare to trust this time? Ooh, the Bells of
Fortune, will I ever hear them chime?
Only those who have been burned before truly
know the meaning of Hell's flaming core

I was the brooding night and you were dawn.
Saving me, for I was forlorn, in your light I am
reborn.

Looking down into those eyes, I know, I'll be
lost and never found again. Kiss me once and
I will surely melt and die, kiss me twice and I
will never leave your side...(if) Dreams Come True

Then, when the walls are breaking down on us, when all
we see is misery
will you still believe in me?

Nije to u pitanju bwe ... smešak

Izgleda da je ovo ljubav muskarca pisana SAMO za zene.
Ocigledno da nisi shvatio poentu ... Sad

btw. muskarci rijetko kada shvate moje price. ili ih procitaju 10-tak puta prije nego se uhvate "ideje" sta sam htjela reci.

A koja je to poenta?!Da muskarci nisu sposobni da prepoznaju ljubav?!Ili da zene znaju vise od muskaraca o tim stvarima?!Jer dosada nisam skontao nista drugo.Tu je samo jedan zbunjeni momak kojem se desavaju sve ove situacije u zivotu.

Ne, ni to. Very Happy

Muskarci su i te kako sposobni da prepoznaju ljubav, kao sto vidis i ovaj "mladic" je dozivljava i prozivljava ne svoj nacin.
A nije tacno ni da zene znaju "o tim stvarima" vise od muskaraca.
Poznato je da su zene vise emotivna a muskarci prakticna bica. Ali je uvijek bilo i bice izuzetaka.

Poenta je bila da jedna zena pokusa da shvati musku ljubav. Da je pretoci u rijeci (uz pomoc osjecanja). Muskarci se uvijek zale da zene ne znaju sto hoce ... kaze ne a misli da (i tako te stvari). Mozda ima sagovornika koji smatraju i tvrde da je muska ljubav "jednostavnija" od zenske, jer za mnoge su zene nerjesiva enigma.
Ja jesam feministkinja (i to velika) ali i takva pokusavam da budem racionalna po pitanju Ljubavi. Jer tu ... da bas tu, se nekako muski i zenski svijet podudara. Znam kako zensko srce voli i pati, a prozivjela sam neke trenutke i sa muskarcem koji voli i pati. Znam koliko je meni trebalo/treba vremena da predjem/osjetim/priznam .... neke "stvari" - a skontala sam kako Mr. X funkcionise.
If you know what I mean?

A ti slobodno dodaj svoje dozivljavanje zenske ljubavi.
Da procitamo i vidimo kako to ti osjecas (ili bi dozivio/osjetio). Pa ko zna, mozda se neka zena ili/i muskarac i pronadju u tvojim redovima.

smešak

Pazi ljubav nije stvar koja se moze definisati.Ona je jednostavno neobjasljiva.Ljubav muskarca je sve osim "jednostavnija".Muskarac kada voli voli duboko ali on nezna da je iskaze jer bas zbog toga sto si ti rekla,zato sto nezna sta devojka ocekuje od njega.Uvek se ucimo da treba biti romanticar,poslati joj ruzu ili njenu omiljenu knjigu ali desava se vise od cesto da se takve stvari od strane zene pogresno protumace.Ili totalno odlepi misleci da je dovoljno ne voli jer nije skontao da ona to ne voli vec da voli vise parfem ili dijamante.I posle toga muskarac se izgubi i poptuno blokira svoja osecanja.Znaci treba da bude uzajamnog delovanja.Ne kazem ja da nema i takvih muskaraca,boze me sacuvaj,ali to su mnogo cesce pojave kod zena.Vase misljenje i stajaliste se menja konstantno i zato mi kazemo da ne znamo sta zene ustvari zele.Kada bi znali pa makar i mrvicu onda bi ovakve stvari bile daleko jednostavnije.

Deathangel - drugi put joj kupi pidzamu. smešak

P.S. I nije nikakva tajna da muskarci teze pricaju o svojim osjecanjima od zena. To im dodje kao moras biti "jak". Greska u startu. Treba biti jak, i zene, .... ali ne tvrd u dusi. Znaci kad bi muskarci bili malo vise otvoreniji mozda bi se nasao balans.

Primjer:

Moj sin i ja (koji ima 6 godina) slazemo puzle. Na televizoru ide neki crtani (mislim da je neki Pokémon bio u pitanju). Ja se zadubila u slaganje a on malo slaze malo gleda film. Odjednom on meni kaze "Mama, moje oci placu". Ja pogleda u dijete i vidim da su mu oci pune suza. Pitam ga sta je bilo a on kaze da je film tuzan. Posto nisam obracala paznju sta se desavalo na ekranu, uzmem daljinski premotam zadnju scenu i hocu da vidim sta je to natjeralo moga sina da zaplace (a da nije da mu neko neda nesto ili da je pao i udario se ili iz cistog bjesa smešak ). Vratila ja i pogledala scenu koja jeste tuzna. On i dalje zbunjen mene gleda i pita me zasto njegove oci placu. Objasnila sam (na najednsotavniji moguci nacin) sta mu se upravo desilo i naglasila da je ok da place kada ima "potrebu" za tim (kada mu se nesto slicno desi). Isto tako mu naglasim i skrenem paznju da ne treba da pizdi kada mu ja kazem da ne moze da dobije sladoled jer je vec pojeo dva ili kad njegov drug nece da mu da krug na biciklu itd, itd. Vidis razliku?

Znaci muskarci trebaju da placu i na scenu iz Titanika kada onaj lik umire?!Svako ima drugaciji pojam tuznog.

Deathangel ::Znaci muskarci trebaju da placu i na scenu iz Titanika kada onaj lik umire?!

Samo pod jednim uslovom ... da ti je stvarno zao "lika" i da te je to toliko "pogodilo". smešak

Deathangel ::Svako ima drugaciji pojam tuznog.

Pa da ...

Wall ::Leptiri u stomaku
27-05-2004 16:07

Sigurno vam je dobro poznat taj prekrasni - i grozni istovremeno - osjećaj leptira u stomaku, kad treperite iznutra, zbog nekoga posebnog, nekog tko vas uzbudi, ponese, za koga – često i bez neke realne podloge u stvarnom životu – odjednom počnete osjećati previše.

Odjednom sitnice počinju dobijati neki novi smisao: mail koji ne dolazi, znači nešto prestrašno; riječi, koje pod uobičajenim okolnostima olako primate ili uzvraćate - postaju presude, koje znače život ili smrt, slobodu ili tešku kaznu.

Mene nekako uvijek ponesu Bajagini stihovi "…onda potonem u sebe, tamo dole sretnem sebe, pa se slike ko komadi oštrog stakla zariju u dlan…". To su osjećaji, koji vrijede najviše, a koji vas ostave totalno razoružanog.

Leptire u stomaku uvjek iščekujem s nestrpljenjem, ali i strahom. Tu sam bolest, naime, preležao više puta: mnogo puta otpušten s liječenja, na sreću – ili nesreću - samo zaliječen.

Opet znam što me čeka. Uglavnom se to euforično osjećanje ne može usporediti ni s čim drugim nego s groznicom, u kojoj buncate, osjećate se high i super, ali odaju vas drhtave ruke, nepovezane misli, nervozno i često histerično ponašanje, iracionalni strahovi, sumnje, nesanica, nedostatak apetita. Liječnici među vama sigurno odmahuju glavom, vade recepte. Nemojte! Ne želim biti liječen, pa niti izliječen. Bolje stotinu puta bolestan trpjeti simptome (koji te razaraju, iscrpe, ostave nemoćnog i ovisnog, ali toliko bogatijeg na kraju, kako god 'bolest' završila), nego leptire u stomaku nikad ne osjetiti.

Svaki puta poslije kažem 'hvala bogu, preživio sam, idemo dalje', a slike i emocije spremam brižljivo u zadnju ladicu, na vrhu najvišeg ormara, dobro skrivene ispod hrpe drugih dragih sitnica.

Kao i kod svake bolesti, i ova ima svoj početak, ranu fazu inkubacije, kad osjećate da se s vama počinje nešto dešavati, samo još niste u stanju sebi pošteno priznati da je to baš to. Svaljujete nervozu na posao, za svoje nestrpljenje krivite žurbu i sporost svih oko vas da konačno napišu, predaju, ispune obrasce, vrate vam posuđenu knjigu itd. Za nesanicu su krive brige, financije, vaš šef. Bolesno kontroliranje mailboxa svakih pet minuta ne smatrate sumnjivim, jer, pobogu, trebaju vam poslati važne materijale za sastanak, sjednicu, neku drugu glupost koja vam baš sad hitno treba. A tek ti serveri, provajderi, telefonske linije, modemi? Sve bi to trebalo pobacati, zamijeniti novijim, jačim, bržim verzijama.

Bolest polako preuzima vaš organizam, vi to još ne uviđate. Možda biste se zadnjim ostatkom racija i razuma još i borili, da ste svjesni što se dešava. Ali ne, vraga bi! Kao heroinski ovisnik, kojem oči zacakle na iglu, ili pacijent koji obožava zvuk nokta po ampuli morfija, prije nego je sestra prereže i napuni špricu, vaše je tijelo napeto, čula izoštrena do maksimuma, adrenalin povećan na stotu. Spremni ste za skok, za leap of faith, potpuno predavanje na riječ, na povjerenje, jer potpuno se predajete nečemu i nekome za koga znate da vas može povrijediti, učiniti smiješnim, iskorištenim, ostavljenim... Neka! Zadnjim tračkom razuma pravilno zaključujete, da je prokletstvo voljeti, ali je mnogo gore taj osjećaj ne poznavati.

Leptiri u mom stomaku, uvijek me na tebe podsjete, lalala, duboki glas i lažne emocije vještog pop-meštra na radiju, ali suština poruke je istinita. Vaše vam iskustvo vlastite kože kaže, da je sve baš tako, i još dublje, još jače, još bolje... ili bolnije, svejedno.

Iščekujete reakciju, pismo, poruku, poziv. Ruke vam se tresu. Od nedostatka kofeina, sigurno. Ma nije moguće da ste opet popušili isti, poznati, stari prevarantski osjećaj, koji vas zaljulja, obori, uspava vaše obrambene reflekse, sruši savršenu obranu i zid, kojim ste se okružili. Nitko mene više ne može povrijediti, uzalud se uvjeravate, znajući otpočetka da je to laž i da obrane ponovno – nema.

Your eyes only see what they wanna see, pjeva Gloria Estefan u backgroundu, a vi tonete i prepuštate se leptirićima iz pakla, ili raja - svejedno.

You can't walk away from love.


Wall ::Volim što volim
13-04-2005 u 13:08

volim te kad pričaš kao navijena. kad ushićeno praviš planove za nas dvoje, kojima su drugi već odavno uredili život. zazidali u prvih deset petoljetki. bacili ključ i otišli za svakodnevnim poslovima. znali su da ima bića, koji iz nacrtanog kruga ne znaju pobjeći. ne mogu. volim kad oduševljeno pričaš o nevažnim sitnicama. kad ti se obrazi zažare, oči usjaje, a riječi sustižu jedna drugu, prevrću se preko glave kao ždrijebe koje tek uči hodati. volim kad nehajno vraćaš majicu ispod rubova traperica, dječački obučena, ne mareći što netko misli o tvojem oblačenju. te majice uvijek djeluju tako ženstveno. zamišljam kako izgledaš u iznošenoj pidžami, s dječjim motivima medvjedića ili ivančica. kad na krevetu nemarno jedeš čips, prosipaš mrvice po plahtama i vraćaš naočale za čitanje, koje ti povremeno skliznu do ruba nosa. volim te naočale, obične, jednostavne, nepoznate marke i porijekla. volim strast kojom se predaješ malim stvarima. običnim olovkama i gumicama. razbacanim knjigama posvuda. volim tvoje prste, nokte bez laka, dječje, male šake koje odlično idu uz smeđe oči, dok se pretvaraš da ne viriš, a ja negdje skrivam posljednji komad čokolade. volim kako ti se boja glasa promijeni dok razgovaramo, dobije neke niže, čulne tonove, koje valjda samo moje istrenirano uho čuje. nešto kao psi i niskofrekventni tonovi, nečujne zviždaljke. to mi je jednom objašnjavao prijatelj. nisam mu vjerovao. do tebe. u tebi nema ni zrnca koketnosti, niti klasične ženstvenosti. možda baš to volim. pitam se, je li to znak da se podsvjesno plašim žena? ili to iz mene ipak govori iskustvo gole kože i opekotine, koje nisu vidljive golim okom. volim kad se strastveno prepiremo oko gluposti. ti tvrdiš da su bolji pljesnivi sirevi, a ja ih žestoko napadam. kažem, pljesnivo je pljesnivo. izvlačiš Pasteura, pasterizacije i peniciline, ali ništa ne pomaže. ja sam za polutvrde, argentinske, koji dolaze s pampa. ili baby edamere, napravljene od mlijeka malene teladi. hahaha, smiješ se, baš duhovito, ali ti kravu ili tele uživo niti nisi vidjela. zašto svinje imaju utičnicu na nosu, pitala si mamu još kao mala. odlutao sam. nabrajanja me uvijek iscrpe. da zaključim: volim sve na tebi. a posebno, volim što volim.

wall.blog.hr

Jel' ovo payback?

Crying or Very sad + smešak = X

"... I'd rather feel pain than nothing at all ..."

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 659 korisnika na forumu :: 10 registrovanih, 2 sakrivenih i 647 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, _Rade, Battlehammer, bojank, cikadeda, gorantrojka, hyla, Kruger, opt1, sovanova95