Mercedes vs BMW?(Po Vama)

5

Mercedes vs BMW?(Po Vama)

Koji je bolji po Vama?

  • Mercedes
    46% [26]
  • BMW
    53% [30]
  • Ukupno glasova : 56

Ovakve stvari se moraju desiti i Mercedesu i BMW.
Ali ponovo ako sve saberemo i oduzmemo mercedes ima mnogo jacih motora od Bmw
To ne mozete da poreknete.

Ti najjači motori uzimaju oko 0,2 % prodaje i njihova prodaja ni blizu ne pokriva ono što je uloženo u njihov razvoj.Takvi motori se rade samo zbog prestiža, a ne finansijske računice.Valjda niko nije toliko naivan da pomisli da BMW nije u stanju napravit motor od 600 i + konja.Snaga motora nije nikakvo mjerilo.
Pa Bugati ima motor od 1001 KS, trebamo li ga zbog toga smatrati najboljim automobilom na svijetu?

Dopuna: 03 Jul 2007 11:12

retina ::BMW je morao da povuce sa trzista citav model zato sto se ama bas nikome na citavome ovome nasem svijetu nije svidjao, a dizajnirao ga je gore navedeni gospodin, doduse radi se uglavnom o zadnjem dijelu automobila!

Koji je to model??

zavisi sta oces...
ako cesto menjas vozila onda mecka, ako zaista volis vozila i znas sta valja onda BMW...?

Sigurno im se isplati.
Crkli bi da im svake gofine fali toliko para.

Cinjenica je da BMW nema i po meni ne moze dokle ne napravi.
I nema sta da se vadis na finansije.
Sto se tice finansijeske strane
o tome ne treba da se prica fno znamo koliko Mercedes vrijedi i na kojem je mjesku na sjtskoj rang listi najbogatijih firmi u svijetu.
Sigurno nema manjka.
Smile

Apocalypse ::Cinjenica je da BMW nema i po meni ne moze dokle ne napravi.
Hajde nemožeš tako naivno razmišljati. Ako neki tuner može da iz BMW izvuče 650 KS (Racing Dynamics BMW R75 SC) zar misliš da BMW kompanija koja ima daleko više novca za razvoj i mogučnosti da plati vodeće stručnjake na tom polju nije u stanju da napravi nešto slično??
Pa ako mogu da naprave motor za formulu 1 znači da imaju i tehnologiju i znanje da naprave tako nešto da žele.

Apocalypse ::Sto se tice finansijeske strane
o tome ne treba da se prica fno znamo koliko Mercedes vrijedi i na kojem je mjesku na sjtskoj rang listi najbogatijih firmi u svijetu.
Sigurno nema manjka.


Mercedes je u krizi i to nije nešto što sam ja izmislio već je jednostavno činjenica! S druge strane BMW se prodaje bolje nego ikad i to je činjenica!
Evo neki od brojnih linkova na tu temu koji ti ukratko kaže kako situacija stoji između ova dva rivala što se poslovanja tiče;

http://www.autonet.hr/default.aspx?id=2346
http://www.autonet.hr/default.aspx?id=2375

U linku je navedeno da BMW ima veću prodaju od Mercedesa još od 2005.g., a da bi se situacija mogla popraviti za Mercedes u budučnosti.Ali do tad BMW je najprodavanija premium marka!

Ok sto je prodavanija.
A za ovo prvo sam se salo.
Ali nemaju.
I neamju jace motore.

Kad smo kod F1 i tu se to vidi.

A imas li neki link ka kolicini para zaradjenih?

Imam, evo link koji kaže ko je najjači proizođać u premium klasi automobila;

http://www.suvremena.hr/3033.aspx

Što se tiče formule po tome bi se onda moglo zaključiti da je Renault prošle i pretprošle godine bio najkvalitetniji automobil jer su imali najjače motore (čak i od Mercedesa he he) dok Renault u prodaji nema motor jači od 250 ks?? Ali statistike ADAC (njemački auto klub) o pouzdanosti automobila su ga pokopale (samo Fiat kotira gore od Renaulta).Tako da formula nije mjerilo kvalitete.Ja sam formulu naveo samo kao dokaz da je BMW u stanju da napravi to ako želi.ADAC vjerovatno znaš svake godine objavi listu najkvalitetnijih automobila na osnovu njihovih intervencija i poziva za pomoć.BMW je po njihovim statistikama zabilježenih kvarova i njihovih intervencija bolje plasiran od Mercedesa.To znači da su više puta žurili u pomoć vozačima Mercedesa nego BMW-a.Čak je i Audi bolje plasiran od Mercedesa.Jednostavno Mercedes trenutno (neznači da se situacija neće promjeniti) nije ono što je bio nekad i to što ga hvale oni koji zagovaraju Mercedes je rezultat stare slave.Odnosi su se danas promjenili i BMW trenutno kotira bolje!

Da da shvatam to.

Po meni najbolje auto je MyBach.

Evo dobrog videa

http://video.google.com/videoplay?docid=-2064509351184138639

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 615 korisnika na forumu :: 13 registrovanih, 1 sakriven i 601 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: anbeast, bojank, dragoljub11987, hyla, Koridor, krkalon, Mixelotti, pein, Romibrat, stankolich, trundle, Tvrtko I, yrraf