Metallica

2

Metallica

Ne bih se slozio da su najbolji, ali da su napravili nekoliko, rekao bih vecitih numera, da. Cini mi se da poslednje 2 godine zive od stare slave. Ulenjili su se, blago receno!

Jeste da ih ne slusam ,ali sigurno su bolji od ovih iz granda Exclamation

Cao ja sam ovde nova, sta ima?
naravno da su bolji uaaaaaaaaaa narodnjaci, *metal is the best!!*

Emily Dark Witch ::Cao ja sam ovde nova, sta ima?
naravno da su bolji uaaaaaaaaaa narodnjaci, *metal is the best!!*


Dobro dosla, i odmah na pocetku smanji malo uzbudjavanje (da ne kazem dozivljaje), ima razlicitih misljenja nekima su dobri, nekima najbolji, a neki ih i ne smatraju za nesto pred cim se treba toliko odusevljavati ( ja pripadam ovoj poslednjoj grupi). Sve je stvar ukusa.

Hm...pa ja ih bas nesto i ne gotivim...tako da, meni sigurno nisu best in the world..

Pa Orion i još neke pesmice su ipak ostale u sećanju .Tekstovi su nekada klasično thrasher-ski,ali jedan od najboljih je One,tekst o vijetnamskom veteranu,koji je ostao invalid.Sjajan spot!

Album,ništa posebno,po meni."And Justice for all..."

I "ride the ligtning" ima sjajan tekst,odnosno naslovna numera albuma.
Crni album ima neke pesme koje su ostale do dan danas,mada je barem polovina nekako ostala neprimećena.

Ko je gledao Metallicu u Bg-u može da kaže da su stvarno okej uživo posle toliko godina.I to je možda najvažnije sad.Što sviraju uglavnom stare pesme,to na stranu.

mnogi nisu znali da je metallica dugo negovala izgled momaka sa asfalta,sa starkama i sličnim izgledom i da do četvrtog albuma nije snimila nijedan spot,jer nisu želeli da se komercijalizuju.
Originalno ime prvog albuma je "metal up your a*ss",međutim preimenovan je u "kill em all" što se odnosi na sve izdavačke kuće koje im nisu htele izdati album.oseća se i deo rada sa Dave Mustaine-om,mada je on izašao iz benda pre snimanja "kill'em all"-a.

čak sam negde naleteo na youtube na slike iz detinjstva članova metallice.Ne znam da li je to zvanično bend postavio,ali mi nekako bezveze,osećaj k'o da nekom virim u porodični album.

Uf... Uveden sam u svet Rock/Metal muzike upravo počevši da slušam Metallica-u. I apsolutno jesu jedni od utemeljivača 'teškog' zvuka/žanra; ali nisu više ono što su bili - bar ne sa kreativne strane. Mada, imam jaaako dobar osećaj što se tiče njihovog nadolazećeg albuma.

Da se razumemo, obožavam taj bend. Ali nisam zaglupljen tim osećajem (koji je na mnogo suptilnijem nivou nego što možda zvuči) i nisam pristrasan.
E baš zato i mogu reći da nisu najbolji; šta je uopšte 'najbolje'? Hrpa je odličnih bendova, tako da je samo ta činjenica dovoljna da odagna izbor jednog NAJboljeg, a kamoli to što ćemo uvek biti povedeni subjektivizmom - ne obraćajući pažnju na čak i bolji bend, samo zato što nam se ne svidja njihova muzika/imidž/ko-zna-šta-još...

Još nešto:
James Hetfield jeste jedan od boljih muzičara u okviru Metala, posebno uzevši u obzir to što je samouk i 'divljeg' stila (i kao 'kompozitor' i kao tekstopisac); Lars Ulrich jeste jedan od boljih bubnjara, mada u poslednje vreme ne samo da stagnira, već, čini mi se (koliko on to pokazuje) - nazaduje. Rob Trujillo je sasvim dobar basista, no Cliff Burton je bio 'jedan jedini'. Ali Kirk Hammet, po mom skromnom mišljenju, nije previše dobar gitarista.
Već dugo sam ubedjen u to - a i vi biste bili, čak i da ne znate mnogo o sviranju gitare; svi već znaj da se u studiju svašta može uraditi, da je lako 'našminkati' nešto loše ili pokušavati bezbroj puta dok se ne dostigne onaj traženi estetski kvalitet. Kirk je, pre svega, relativno glup čovek - da ste gledali dovoljno dokumentaraca, intervjua i drugih njegovih komentara, znali biste to. I ko god da mu je bio učitelj (a već je poznato da to beše sjajni Satch, Joe Satriani), ne pokazuje kreativnost niti preveliku umešnost; svira on i brzo i relativno dobro, ali ono što je već milion puta već reazradio. A još se i preeeviše oslanja na jednu-te-istu-tehniku, prevashodno wah-wah pedalu... Konkretan primer: njegovi kratki, improvizovani solo delovi uživo (nazvani 'Kirk Doodle') su bezveze. Baš bezveze. I to ne kažem samo ja, već i dobar deo mog društva (a to su mahom ljudi koji takodje sviraju u bendovima), a s druge strane i - Kerry King (Slayer), Dave Mustaine (Megadeth), Mike Portnoy (Dream Theater) itd. Ranije nisam hteo da verujem tako velikim imenima i njihovom ukusu, ali sam skontao o čemu govore kad sam se dovoljno posvetio tome; i sasvim je transparentno.
Još jedan primer: ko je gledao 'A Year And A Half In The Life of Metallica' verovatno se seća isečka u kojem se Kirk muči oko nekih delova pesama (solo za 'The Unforgiven', uvodni riff za 'Enter Sandman' i drugi delovi site pesme koje je Lars preuredio/ispravio itd).

Ako mene pitate, suštinski superiorniji bend od Metallica-e je Dream Theater (u svakom smislu - muzički, tekstualno, generalno idejno...). I nikako nije jedini.

P.S. Stane je potpuno u pravu; jeste nekako 'popularno' da se kinji Metallica u poslednje vreme. Sve zbog toga što ''nisu true'' (nisu verni Metal žanru - snimali spotove, afera sa Napster-om, velika komercijalnost). Evo, prošle sedmice sam kod drugarice na rodjendanu imao prilike da čujem lika, koji inače zna vrlo malo o bendu o kojem govorimo i koji nije slušao ništa posle 'Black/Metallica' albuma, kako priča gluposti upravo u tom smeru...

A i to je skroz bezveze, svo to proseravanje; što se mene tiče... Wink

Dopuna: 09 Apr 2008 23:39

P.P.S. Da, poslušajte dobro i korisnika diamond73. On je jedan od upućenijih u Metal generalno, ali i sasvim dobar, racionalan čovek... Smile
(poslao je komentar dok sam ja još pisao moj, te sam malo kasnije video šta je rekao)

@ExoduS
U kom smislu da naucim da bolje sastavljam recenice. Solidan, c c c, najbolji su jer imaju Kirka a njega je ucio Satriani,a za Jamesa i Larsa da ne pricam...

Lars Je odlican bubnjar.

Nisam siguran dal je samo jedan basista umro ili dva

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 772 korisnika na forumu :: 17 registrovanih, 4 sakrivenih i 751 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, BORUTUS, cikadeda, dragoljub11987, flash12, ILGromovnik, Kenanjoz, Krvava Devetka, Kubovac, mikrimaus, milenko crazy north, Parker, saputnik plavetnila, Srle993, Stoilkovic, wizzardone, wolverined4