Onemogućena izmena poruke ukoliko je neko odgovorio posle vas

2

Onemogućena izmena poruke ukoliko je neko odgovorio posle vas

Na zalost, zbog takvih likova se moraju uvoditi ovakve nepopularne i neprakticne mere.

Setite se samo situacije kada je @danka- u toku rasprave sa Dusanom u temi koja je obrisana isto to radila pa je ispalo da covek prica nebuloze i da se svadja sam sa sobom.

Leonardo ::Trebalo bi uvesti na celom forumu ukoliko je moguce da se poruke mogu menjati od trenutka objavljivanja u narednih 12, 24 ili 48 sati.
i sta ako baja dobije ono sto trazi [odgovor/pomoc] u roku od 1h, i resi da obrise sadrzaj prve poruke?

Kad dobije resenje lockujte temu na 1h, pa vratite Mr. Green

Citat:Setite se samo situacije kada je @danka- u toku rasprave sa Dusanom u temi koja je obrisana isto to radila pa je ispalo da covek prica nebuloze i da se svadja sam sa sobom.

Sto i nije tako lose Smile Jer ce ta Danka, ocigledno manipulator, da zaradi ban.

Ja sam pre da se jasno utvrde pravila igre ili da se ovo pravilo ogranici na one podforume koji imaju (najvise) problema sa ovim

Kao što reče ThePhilosopher, spadam među one korisnike koji često vrše izmene u svojim porukama - ispravljam pravopisne greške ili omaške u kucanju, nekad unesem i dopunu radi pojašnjenja ili ilustracije nečeg što smatram bitnim. I skoro uvek kliknem na Pregled poruke pre nego što je pošaljem, pa se nažalost čak i nakon toga potkrade poneka greška. Uvek mi je bilo žao što to ne čine i drugi, uglavnom mlađi korisnici u Opštem delu. U Forumu o ljubavnim temama ima mnoštvo skoro nečitljivih postova - često nema elementarnog poštovanja pravopisa i neguje se stil skraćivanja reči kao u sms.

ThePhilosopher ::Ja sam totalno protiv ove odluke. Mislim da je znatno veliki broj korisnika koji ovo koristi u "pozitivne svrhe" kao sto su promena sintaksnog ili semantickog znacenja poruke. Ja prvi to vrlo cesto radim. Nekada se desi da vise puta promenim poruku kako bi je drugi shvatili. Nekada dopunjavam poruke ako nadjem na interesantan sadrzaj itd. Mislim da treba potraziti neki drugi nacin za onemogucavanje "malicioznih" (da se tako izrazim) izmena.

Ne pratim mnogo strane niti domace forume (na dva pored MC-a svratim), ali na onima koje pratim cini mi se da je logika sledeca: poruka se moze izmeniti do izvesnog vremenskom perioda nakon cega postaje "zakljucana". Taj vremenski period moze biti recimo 5-6 sati ili 24h.


+1

Primer zloupotrebe
http://www.mycity.rs/Linux/Hocu-LINUX-ali-se-zaglavih.html#1156861

Sliku je izmenio/uklonio posle par minuta.

Dajte malo vise kontrole nad temom samom postavljacu teme. Omogucite postavljacu da oznaci post kao offtopic ili spam, a da ga modovi prema proceni ostave ili uklone. Pri tome ne mislim na opciju Prijavite poruku koja treba da se obrise/izmeni/premesti. Tako necete samo uskracivati, nego i davati.

Ja sam za to da se vrati opcija "izmeni",koristila sam je kako bih bolje iskorigovala tekst,ako sam se u prvom slučaju,malo nejasno izrazila,kao i da ispravim neke gramatičke,slučajno napravljene,greške. Smile Slažem se sa tim,da bi ljudi koji imaju više od 200 postavljenih poruka,trebalo da dobiju tu opciju,jer su duže na forumu,znaju pravila,a i ne verujem da bi to zloupotrebili. Smile

Peca ::Leonardo ::Trebalo bi uvesti na celom forumu ukoliko je moguce da se poruke mogu menjati od trenutka objavljivanja u narednih 12, 24 ili 48 sati.
i sta ako baja dobije ono sto trazi [odgovor/pomoc] u roku od 1h, i resi da obrise sadrzaj prve poruke?

Mislim da bi smo sa tim rizikom morali da zivimo. Desava se da neko menja poruke tokom diskusije, ali ja to ne bi nazvao problemom koji ne resava stari dobri ban. Kada vidite takvu jednu diskusiju kome ce te verovati korisniku ili moderatoru? Daleko problematicniji su oni koji menjaju sadrzaj poruka napisane pre nekoliko nedelja ili meseci.

Jos dok sam bio novopeceni forumas u svadji poslao sam poruke koje sam posle izmenio ili cak u potpunosti brisao. Ukoliko neko postoje odmah iza mene ne mogu promeniti sadrzaj takve poruke i onda ostaje napisano, pa onda vadi kestenje iz gaca kako znas i umes. Laughing

Pa ja mislim da je odluka dobra, ali da bi trebalo, ako je to moguće, ostaviti jedno sat vremena za izmenu... Isto, kao što svi kažu, desi se da pogrešim u kucanju, loše sročim rečenicu i onda bih da je izmenim (prosto mi smeta). Takođe mi se desi, da ako pravim SS, ne obrišem neke delove koji nisu za javnost, pa bih da zamenim tu sliku. To jeste nesmotrenost, slažem se, ali mislim da treba dati šansu da se to ispravi.

Ali slažem se sa delom, gde kažete da se gubi smisao priče i neko naknadno menja poruke nakon odgovora... To nije lepo. Ili makar da postoji opcija izmene, dok neko ne odgovori? Šta kažete na to?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1069 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 5 sakrivenih i 1035 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, bojank, BORUTUS, Botovac, bufanje, ccoogg123, Darkhunter, DonRumataEstorski, draganl, draggan, dragoljub11987, gorican, HogarStrashni, HrcAk47, Ivica1102, ivica976, Kubovac, Magistar78, milenko crazy north, nemkea71, nenooo, Outis, pein, Romibrat, Shinobi, sickmouse, slonic_tonic, vaso1, Webb