Referendumski spotovi bloka za zajedničku državu SCG

8

Referendumski spotovi bloka za zajedničku državu SCG

@All (Tamtitam, Sanjaj)
marko je u pravu, a slazem se i sa Ivanom023, a ja sam zaboravila sa mojim zadnjim postom da postavim i ovaj link, informacije koje su do mene (poslovno) dosle rane '02. Ovo nije neki bezveze i nezavisan program, koji stoji sam po sebi. Nego je namenjen da se sprovede(a taj proces je jos malo pa gotov, pogledajte termine '08-'10 kao bicemo clanovi....) kao deo EU zakonodavstva. Do nas je kako, s obzirom na ovaj referendum- sporo i nikako, 1)u kojoj ne dajemo ekonomiji sansu za oporavak, 2)s rusenjem integriteta, ili ... drugacije.

http://ec.europa.eu/comm/enlargement/cards/index_en.htm

mozemo samo da ispostujemo rezultat referenduma.

@SAnjaj
zasto se uopste toliko palis na "saku" izuzetaka?! Bebee Dol
Zasto mislis da zemlja u kojoj zivim, trenutno, je prinudjena da "slusa"(trpi) izjave desnih radikalaca i ekstremista? To je DEMOKRATIJA. i u njoj svi imaju pravo glasa, da bi proradio i glas RAZUMA i omogucio zajednici kroz zajednicki trud i voljom (nazovi ga inatom po balkanskim shvatanjima, jel? Bebee Dol) da napravi preokret (plodni). Ali kao sto rece Ivan023, treba biti sposoban da izvedes. Confused I sta sve emocije, sto kaze Tamtitam, mogu da budu vece zlo zlu. @All, nemojmo forsirati mentalitet kao cud! To je krajnije neozbiljno.

@Sspin
mislim da razumem Bracka, ljubav za porodicama, znaci i ljubav za mlade, i buducnost teritorije SCG. A to je od koristi- za sve nas.

dok se svet ujedinjuje mi kao i uvek - kontra!

biće mi žao ako se crna gora odvoji, iako moje poreklo nema blage veze sa crnom gorom. niti tamo imam porodicu. ali imam prijatelje!

mrzim podele! separacije! izolacije! netolerancije! degradacije! sve što razdvaja narode i nacije!

SSpin, imaš odgovor kod Ljutice na tvoje postavljeNO! pitanje za meNE!...

Sećam se kao juče... Krajem '03, početkom '04 instalirao sam Trillian koji je imao integrisanu mogućNO!st čitanja sa Wikipedia-je NE!ke stvari, i kada si ukucao Serbia And MonteNE!gro, oni su napisali to je država nastala 2000 u februaru, NE!kada bila SFRJ, SRJ... bla bla i poslednja rečenica je glasila:
"... a 2006, najverovatnije će se zvati samo Srbija kada se odcepi Crna Gora." Samo 2003, nije niko ni pomišljao na refereNE!dum da će biti, tako da su to mNO!go veće igre od nas samih...

Ljutica ::@SAnjaj
zasto se uopste toliko palis na "saku" izuzetaka?!


kakva "saka izuzetaka" Shocked ???
kamo lepe srece da su samo izuzeci u pitanju, a ne polovina stanovnistva CG-e Confused poslednji miting im je bio masovno posecen..U ostalom, veceras cemo videti kolika je ta tvoja "saka izuzetaka" Confused

Citat: neki crnogorac kako mi srbi njih ugnjetavamo Shocked, kako hocemo da napravimo od CG "Veliku Srbiju" Shocked .. Alooo u 2006 godini on prica o "Velikoj Srbiji" Shocked
@Sanjaj
ovaj tip, sa pricom o Velikoj Srbiji, kao sto si sama navela, koju spominje 2006, je za mene izuzetan izuzetak.Pa zar i sama to nisi pomislila?. Confused Citaj izmedju redova, a ne bukvalno. A uzgred te molim da ne prozivas uvz rezultata. Poenta jeste koji su motivi za one koji ce glasati ne, a kao i sto vidim ovde na forumu, i izmedju "ne" postoje razlike u motivima(do neke), argumentaciji. Ljudi koji bezobrazno skandiraju, za mene padaju u slucajeve izuzetaka. Confused

necu da se ponavljam, mozemo samo da ispostujemo rezultat referenduma.

@All
Citat:"... a 2006, najverovatnije će se zvati samo Srbija kada se odcepi Crna Gora." Samo 2003, nije niko ni pomišljao na referendum da će biti, tako da su to mnogo veće igre od nas samih..
Evropa je bila jasna kad nam je dala clanstvo OVSE; otcepljivanje ne favorizuje. Iako je, nesto sto je meni i dan danas cudno a i neprihvatljivo, "odobrila" sto je se uveo evro u CG.

@Bracko,
je li to bilo na engleskom ili srpskom? Rec "kada" mozes shvatiti kao "u slucaju..", a to nije neobicno za enciklopedije, recnike itd. Setih se, kad sam dobila ove informacije za CARDS, to je bio nastavak posle toga kad smo dobili clanstvo OVSE. Wink

Ljutice , pazi ovako, u pitanju je bila "medjunarodna " emisija, tj. studio iz zagrebacke HTV1 je pozvao studio TVCG , i covek nije pricao u svoje licno ime.
Prema tome, ako neko na svojoj NACIONALNOJ televiziji se obraca televiziji drugoj STRANOJ drzavi, i pritom iznosi neko misljenje/stav, to ne moze nikako biti "izuzetak izuzetka" .

zato nam je bitan moral....... pa mozemo narodno, medjunarodno i intergalactic Evil or Very Mad nista ne citate.
Zainatili su se holandjani da menjaju vlast i isteraju strance. Boga mole vec dva mandata da istu smene.

@Ljutica
Bilo je na Engleskom, jer Trillian NE! povlači druge jezike osim en.wikipedia.com.

Posto vidim da blog niko NE! cita i da se ta rasprava vodi ovde , reko da postujem ovde :

Tolikom histerijom oko ovog referenduma sam isprovociran da napisem nesto sto se moze nauciti iz ustavnog prava na svakom fakultetu u Srbiji , ali sto profesori nikad ne izgovaraju javno zbog politicke neprihvatljivosti tog zakljucka .

Dvoclana slozena drzava ne moze da funkcionise , bila ona federacija ili realna unija kao sto je SCG . Ako su jedinice sa jednakim prisustvom u saveznim organima , onda pre ili kasnije dolazi do blokade rada jer nema trece clanice koja ce izvrsiti preglasavanje . U slucaju da je manja drzava u saveznim organima predstavljena nejednako u odnosu na vecu , dolazi do toga da ona vremenom bude pretvorena u deo vece drzave ili do raspada savezne drzave .

Istorija nas uci da nijedna dvoclana savezna nije opstala , tu spadaju : Ceho-slovacka , Pakistanska federacija ( tu su bili Banglades i Pakistan ) i Austro-Ugarska .

da, da..
Austro-Ugarska je bila realna unija (imaju zajednicke neke elemente, recimo : valutu, vojsku..).Dve drzave iznutra, jedna gledano spolja..

SCG je takodje realna unija, jedina danas koja postoji..Daleko od federacije, blize konfederaciji .. Realne unije ne opstaju (eto tipicnog primera u Austro-Ugarskoj)

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1082 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 7 sakrivenih i 1024 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 5.56, aleksmajstor, Apok, bankulen, bojanM84, Boris90, cavatina, ccoogg123, Centauro, CikaKURE, Dannyboy, Denaya, Dimitrise93, FileFinder, FOX, Georgius, gomago, hatman, hooraay, jackreacher011011, JOntra, Karla, Kubovac, kunktator, KUZMAR, maiden6657, Marko Marković, mercedesamg, MiG-29M2, mocnijogurt, mrav pesadinac, mrvica78, nebojsag, pacika, prle122, royst33, ruseskij, saputnik plavetnila, sasa87, Singidunumac, Sirius, SR-3m, Srle993, stalja, Stoilkovic, Trpe Grozni, vathra, vladulns, x9, Zimbabwe, zziko