Za sve nas koji smo rođeni i živeli u njegovo vreme

3

Za sve nas koji smo rođeni i živeli u njegovo vreme

Posto sam iz Sapca, mogu navesti jos konkretnih primera.
U vreme Tita, kulminaciju svoje snage dozivele su sve vece Sabacke firme: Zorka (8000 radnika) , Metaloplastika, Sapcanka (izvozila popularnu Exellenciju sirom evrope i posedovala hladnjacu od 700 tona, Trecu u SFRJ po velicini)....Sada je Zorka privatizovana, Sapcanka je u stecaju i od 800 stalnih radnika + 1500 sezonaca sada postoji samo direktor+ 2 sluzbenika i portir.

Prisetimo se koliko je Zastava Kragujevac zaposljavala ? Oko 30000 radnika..Kolko sada zaposljava radnika ? Mislim 4 puta manje. Znate li vi ljudi da je zastava kada je proizvedena u to vreme bila pojam za evropske automobile ? A nazalost dizajn se nije promenio citavih 30 godina.
U vreme Tita svako je morao da zavrsi osnovnu skolu (ili barem one vecernje skole). Kolko znam, vise od 90 % stanovnista je bilo pismeno (to je nezapamceno u svetu). Izlisno je pricati kolkiko je narod voleo Tita...A koliko je tek svet voleo i cenio Tita. Za njegovu sahranu je doslo 38 sefova drzava, pet prinčeva, sedam potpredsednika republika, sest sefova parlamenata, 10 predsednika i tri potpredsednika vlada, 11 ministara inostranih poslova, 20 članova vlada i 22 drzavna funkcionera. Pored odra su bila četiri kralja, sest prinčeva, 31 predsednik i 10 potpredsednika republika, 11 predsednika nacionalnih parlamenata, 22 premijera, 12 zamenika predsednika vlada, 47 ministara inostranih poslova.

@m4rk0
Da li si procitao nekada, sta su sve radili ljudima na Golom Otoku, i zbog cega su ljude slali tamo.

ivkaiva ::m4rk0 ::Za opoziciju niko nije cuo desetine godina, a neistomisljenici su zavrsavali na Golom Otoku.


E da nam je jos jedan Tito..


Auh, bolje da ne komentarisem!


Samom ovom izjavom si prokomentarisala...

Al prokomentarisi do kraja, kad si vec pocela (ako se ovo moze nazvati pocetkom Laughing.

Dopuna: 20 Feb 2007 1:46

ivkaiva ::@m4rk0
Da li si procitao nekada, sta su sve radili ljudima na Golom Otoku, i zbog cega su ljude slali tamo.


Jesam procitao sam. Terali su ljude da izjedu svoja govna u bukvalnom smislu te reci. I da nose kamenje u s jednog kraja na drugi.

Ne zelim da na bilo koji nacin pomutim tvoje misljenje o Drugu Titu i njegovom delu. Postoji ozbiljna literatura koja moze da se pronadje i da se procita, i sigurno da te uveri u suprotno. Ali, to je manje bitno. Ti imas svoje misljenje.
Mene je samo iznenadilo ovo sto si napisao o Golom Otoku i neistomisljenicima.

P.S. ivkaiva je musko

Citat:Mene je samo iznenadilo ovo sto si napisao o Golom Otoku i neistomisljenicima.

Pa pobogu reci sta je netacno, mozda zivim u zabludi i zelim da mi otvoris oci. Ovako me samo jos vise bacas u rebus Smile

Citat:P.S. ivkaiva je musko

izvini.

@m4rk0
Inace da te podsetim, sve sto se desavalo od 1980. do 2000. godine je delo, Titovih komunista.

Ovde je rec o Titu i "njegovom vremenu" a ne njegovim kvazi reinkarnacijama Very Happy

Pa, bre Marko, koliko shatam ti odobravas to sto su ljude slali na Goli Otok, samo zato sto su neistomisljenici???
Uzgred, Goli Otok je bio gori od konclogora iz II Svetskog rata.

A to, xaxa Laughing ,joj boze. Iz prve sam pomislio da sam izneo neku cinjenicu koja je pogresna, sto se tice konkretno Golog Otoka, pa reko da sacekam da me ispravis..
Zbrku je zapravo napravilo to sto sam spomenuo Goli Otok u pogresnom delu mog posta, pa je (sad i ja vidim) ispalo kao da i sAm podrzavam Goli Otok i mucenja u okviru njega. On mi bzv pao na pamet, i hteo sam da ga pomenem, onako sto se kaze izmedju ostalog.. Naravno apsolutno sam PROTIV Golog Otoka .

Ok, Marko, odoh da spavam, radi se sutra.

P.S. Ipak ti predlazem da pronadsjes pravu literaturu i sam uvidis da gresis, sto se TITA tice.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 967 korisnika na forumu :: 17 registrovanih, 2 sakrivenih i 948 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Areal84, bigfoot, Dimitrise93, Djole, Gargantua, kolle.the.kid, ladro, laurusri, Milos82, sevenino, shaja1, Srky Boy, VP6919, W123, zeo, Zimbabwe