Zene i razmisljanja :)

3

Zene i razmisljanja :)

MladjaVR ::Sad nešto slično - nije previše opravdano 'svaljivati krivicu' samo na žene/devojke, kad imaš gomilu muškaraca/momaka koji takodje kalkulišu do bola... bar ja znam puno njih. A oni, sa naučnog aspekta, i nemaju baš neko opravdanje, za razliku od ženske populacije... Mr. Green
Mladjo, ti si moj idol. Mr. Green
Ne stvarno, nisu jedine zene koje to rade, i ne rade sve zene to. Ja ne radim. A znam muskarce koji to rade i to taaaako iritira... Bebee Dol

Hehe, premlad sam ja da bih bio idol - sačekajte da postanem izboran i sede brade za to... Wink (ali hvala ti Zagrljaj )
This is just common sense speaking through me, really.

Otkako sam počeo da studiram, uveden sam i u svet trača; a zapravo sam bio i zaprepašćen što su momci sa kojima sam se masovno družio bili daleko veće tračare od devojaka! Čoveče, koje je to leglo navodnih (i često besmislenih) informacija... i kako samo večito kalkulisanje (oko perifernih pitanja) ume da smori..!
Najgore je to što sam prečesto =>bez ikakve želje<= saznavao ponešto o drugima, da bi mi to i oni sami kasnije rekli (opet, a da to nisam tražio; ali to je već druga stvar - radi se o istini). tad je bilo tako neugodno što sam morao da glumim iznenadjenost, mada sam u delikatnijim slučajevima i priznavao raniju spoznaju (nije OK da svi naokolo nešto znaju, 'iza ledja' osobe kojoj je ta činjenica sramotna/teška i da bukvalno prave budalu od nje).

S druge strane, rekoh, većina toga je samo deo opšte izmišljotine... I nekako mi je oduvek bilo glupo što momci češće 'optužuju' devojke za sijaset stvari, iako sve to i oni sami (naizgled - češće od devojaka) rade.
A još je fora u tome što su devojke/žene, čini mi se, otvorenije(g uma). Muški svet neretko ima svoje 'principe' i očekivanja, dok su žene slobodnije, lakše 'vare' izvanredne/vanstandarde činjenice/dešavanja...

P.S. Da se razumemo, nisam sad pobio moje ranije komentare na ovu temu - samo sam odgovorio na poziv neprilagodjene da žene nisu jedine koje to rade (preispituju se nepotrebno, kalkulišu).
I ovo je bio samo moj ugao samo jedne pojave..! Ljudski rod u sebe ubraja i žene i muškarce => zato nema previše razlika, vremenom se gube; postajemo univerzalniji. Iako smo još uvek 'za obično oko' vidno različiti, na dubljem (naučnom) nivou mnoooge stvari i kod jednog i kod drugog pola su homologne (iako izgledaju drugačije, kažem)...

I... ako mene pitate - u prirodnosti svakodnevnice, treba se udaljiti od nauke. Stvari su tako tečnije; zato ću uvek (namerno) odbijati generalisanje u pogledu ljudskog ponašanja, bilo muškarca ili žene. To je mnogo nepredvidljivija stvar od odredjenog (spoljašnjeg) izgleda, i svako može prekinuti svoju naviku kad se najmanje nadamo. Ja samo ne želim da napravim grešku i nekog zbog toga povredim..!
Čemu svrha, ako se ne prilagodjavamo svemu oko sebe, jedni drugima ponajviše? Niko nije suštinski istovetan. Wink

Dopuna: 17 Mar 2008 10:12

P.P.S. Samo jedan dokaz onome o čemu sam govorio:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_homologues_of_the_human_reproductive_system

Uzgred, zašto su deca manje-više ista? Sva ona mnogo više liče na svoju majku, bile to devojčice ili dečaci. Dečaci, na primer, imaju glasovne sposobnosti za - dečiji sopran (kao i devojčice Wink ). Zato deca (opet - i muška i ženska) imaju svog posebnog lekara specijalistu - pedijatra; a on ne leči odrasle.
Ali kasnije, zapravo vremenom, odrastanjem, hormoni ih razgraniče, jasnije izdvoje... i ne samo na nivou samih hormona. Tek kasnije se udaljavamo jedni od drugih, iako smo svi došli od svojih majki. Very Happy

@Sorelag: Ako mislis da ja sedim pored kompjutera non stop i menjam avatar, varas se. Postoji moj mali crnac (php) koji uz pomoc drugog malog crnca (htaccess) menja moj avatar svaki put kad neko otvori stranicu Smile Inace, postoji izbor od 16 slika (zasto bas 16, druga prica), i svaki, ali svaki put avatar se bira nasumicno. Mali showoff, no big deal.

@MladjaVR: Ne svaljujem ja krivicu samo na zene/devojke, i koliko mi se cini nigde nisam napisao da i muskarci to ne rade. Zasto to muskarci rade/ne rade me ne interesuje koliko ova tema.

Logika nalaze da ces lakse izvuci crnu, da. Ali, iz licnog iskustva, postoji ne mali broj devojaka koji ce, kad ja slucajno izvucem belu (nakon sto sam nameravao da izvucem belu, a ne crnu) da tvrdi kako sam ja nameravao da izvucem crnu, i jos da me ubedjuje u to. Manji procenat njih, mnogo manji ali daleko od nivoa statisticke greske, i da me ubedjuje da je ta bela carapa u stvari crna.

Hehe, razumem te. Wink
Mada, opet - mogu samo da iznesem svoje mišljenje (tačnije, već jesam), ne i da ti konkretno pomognem...

I čini se da se temi pridružilo više pripadnica 'slabijeg' pola; dakle, nekako dolazi do samoopravdanja više nego što se diskutuje o samoj stvari otvoreno, racionalno... možda zato što zaista nisu ubedjene da je poredak stvari onakav kakvim ga ti vidiš; a možda se i varaju (uz činjenicu da su obe strane u pravu). I dunno. Neću više da komplikujem... Mr. Green

LoL, tek sad sam video da se ova diskusija razvukla na 2 strane... samo da dodam jos nesto:

MladjaVR ::Najgore je to što sam prečesto =>bez ikakve želje<= saznavao ponešto o drugima...

Aleska Zunjic, sreski spijun Smile i meni se to vrlo cesto desava, ali o tome na nekom drugom mestu.

Zasto sam ja u stvari postavio ovo pitanje: Sticajem okolnosti, a i zbog licnog izbora (vise zbog ovog drugog) u mom drustvu ima mnogo vise devojaka/zena nego muskaraca. Objasnjavanje zasto je to tako bi se razvuklo na 3-4 strane pa ga za sada vesto izbegavam Smile

Neko bi mogao da potegne i temu da li je musko-zensko prijateljstvo moguce (kao sto je vec bilo rasprave na ovom forumu na tu temu) - to takodje nije stvar o kojoj bih voleo da raspravljam. Zasto? To je veoma individualna stvar. Za mene je moguce, za nekog drugog nije. Neko ko ti je prijatelj, to je nezavisno od pola. Neko ko nije, opet ne zavisi od pola osobe. I ne postoji argument, rasprava ili bilo sta drugo sto moze da me ubedi u suprotno.

Prijateljstvo je vrlo definisana kategorija. Neko ti je ili prijatelj, ili nije. Ne postoji nista izmedju. (pri tom ne svrstavam sve koji mi nisu prijatelji u "neprijatelje", vec i tu postoji podela.)

Ja i dalje stojim iza tvrdjenja da vecina devojaka insistira na skrivenom smislu kada njega nema. Da li to rade muskarci (ne sumnjam da rade) i kako to izgleda - treba nam vidjenje iz manje pristrasnog ugla - zenskog.

Zene ko zene, ipak previse osecaju, tek onda cuju ono sto im kaze mozak.
A muskarci ko muskarci, previse sumnjaju u sve. To im dodje kao neki filozofski pristup zivotu. Pa zene nauce da bi mozda mogle malo i one da sumnjaju u njih.

Rasti, meni se cini da ti si ti jednu banalnu situaciju iz zivota podigao na nivo neceg narocito vaznog. Pricao si s nepoznatom devojkom, ti si uradio ovo, ona ono, nije to toliki razlog za arcenje sivih celija. To je, prosto, zivot.

Sorelag, i ja predlazem da otvoris blog sa svojim pitanjem. Itekako me zanima sta muskarci imaju da kazu na to. Ja sam imala slicnu situaciju i uglavnom se svelo na to da postoji nesto sto su uradili a ne zele da priznaju i onda odbacuju sve. E, sad, nekad je to o cemu ne zele da pricaju malo, ali ume da bude i veliko. Meni jedino nije jasno kako neko moze da stavlja ego ispred osecanja.

Ups, ovde sam videla da ima i druga strana.

Dakle, Rasti, ja mogu da ti kazem da to sto ti pitas nema veze s polom vec sa sigurnoscu u sebe. Mislim, ti si mogao da kazes da ides u wc i da umesto toga ides da telefoniras. Ona to ne zna. A, brate, i ne mora da zna.

Ajoj sta bi muskarci da zene nisu bas zene!

Za vezu je potreban taj balans nekoga smislja i nekoga ko o tome vise razmislja ... itd. Djevojka koja ce se ophoditi prema svemu na jednak nacin kao i muskarci bi vam bila ortak, a ne djevojka. Ili bi nasla nekog onako umazenog muskarca ... da ne kazem sonju Mr. Green.

Ja sam kroz studije imala vise cimera nego cimerki (cek i ne racunajuci ovog zadnjeg "drugara"), prosla sam tu skolu zivota sa muskarcima (kolegama, ne momcima), i dajem sebi za pravo da tvrdim sledece:

1. Muskarci jesu tracare
2. Provode jednako vremena picaneci se u kupatilu
3. Toliko koliko zene "razmisljaju" o stvarima toliko oni umiju da "ne razmisljaju", i ne vide apsolutno nista lose u tome niti im pada na pamet da to mijenjaju
4. Kada su ostavljeni i povrijedjeni, gori su od sest ucviljenih zena istovremeno



Tako da treba razmisliti dva puta o tome sta je tu zapravo lose i sta je udaljeno od logike. Mr. Green
Mr. Green

uf, uhvatili smo se večne teme o kojoj se može razglabati do veka

nego, jel znate onu najnoviju

"sto ljudi, sto ćudi"
"sto žena, dvesta si.a"

Smile

Silija ::Rasti, meni se cini da ti si ti jednu banalnu situaciju iz zivota podigao na nivo neceg narocito vaznog. Pricao si s nepoznatom devojkom, ti si uradio ovo, ona ono, nije to toliki razlog za arcenje sivih celija. To je, prosto, zivot.

Ne bas - upravo je obrnuto. Nesto sto je na nivou narocito vaznog spustio sam na nivo banalne situacije iz zivota.

Rekoh vise puta da je ovo a) primer, b) mozda malo neprikladan i ono sto nisam naveo (jer sam mislio da se podrazumeva) c) ovo se (bar meni) nikad nije desilo.

@zoranez:

1) tacno
2) netacno (ako pod ovim ne mislis na posebnu kategoriju - "meteoroseksualce" Mr. Green) namerno sam "pogresio", btw
3) tacno
4) comme ci comme ca

zoranez :: 1. Muskarci jesu tracare
Tu i tamo izleti koja uz pivo, ali sustinska razlika je u tome mi od toga ne pravimo famu. Laughing

zoranez :: 2. Provode jednako vremena picaneci se u kupatilu

A, ne - to je stvar zenskog utiska koliko je dugo kupatilo zauzeto, i svojevrsne zavisnosti da se u njemu provodi vreme. Laughing

zoranez :: 3. Toliko koliko zene "razmisljaju" o stvarima toliko oni umiju da "ne razmisljaju", i ne vide apsolutno nista lose u tome niti im pada na pamet da to mijenjaju

'Da' i 'Ne' su sasvim normalni odgovori; kada nesto zelite da kazete onda to kazite, nema potrebe za vrdanjem i okolisanjem; kada se nesto sto kazemo moze protumaciti na razlicite nacine, a jedan moze da vas povredi, uvek je onaj drugi... Smile

zoranez :: 4. Kada su ostavljeni i povrijedjeni, gori su od sest ucviljenih zena istovremeno
Neutral Uvek mozes da nadjes patoloske slucajeve i mazohiste koji ce od svog problema da prave drzavni dan zalosti i predvidjaju skoru propast sveta, ali ja licno poznajem zanemarljivo mali broj takvih...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1203 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 7 sakrivenih i 1154 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Petar, AC-DC, ajo baba, Atomski čoban, Bobrock1, Brana01, BRATORIII, dekan.m, Dimitrise93, Djokkinen, doktor1964, DonRumataEstorski, Dorcolac, FileFinder, flash12, frenki1986, Insan, Istman, krkalon, Kubovac, kunktator, Lieutenant, ljubacv, Mercury, Milometer, opt1, panzerwaffe, pristinski korpus, procesor, savaskytec, ser.hill, Smajser, Srle993, StepskiVuk, suton, Trpe Grozni, Tvrtko I, VJ, voja64, wolf431, 79693