granica

2

granica

Exactly, kindergirl - way to go..! (prilično je u skladu sa onim mojim prvim post-om na stranici)

"Iznenadi svoj problem"-kaze moja profesorka srpskog.Pogledaj ga iz nekog drugog ugla,na kraju-budi pozitivna pa ce i stvari oko tebe poceti da budu takve.

Iznenadio problem mene pa me doveo do one granice, gdje psiholog i psihijatar pomazu, sada sama sebe vracam sa nekih lutanja u strahu da ne predjem na onu stranu. Dozivljeni sok jos uvijek ima jak uticaj na mene, i kao sve je normalno, a ja nisam ja. Ipak idemo dalje zbog jakih razloga oko mene, i zbog zelje da vratim svoje ,,siroko polje,,.

Samo napred-vera u uspeh je pola uspeha!Srecno...

Tamtitam ::Pitanje je da li granicama stitimo sebe od drugih ili druge od sebe.
Bilo bi dobro da je samo ovo drugo...


Kako kod , najteze je da se zastitimo od nas samih .

@artisan
hehe, dobra misao, aj lajk it, samo gde da postavimo granice u slucaju da se stitimo sami od sebe?

Tu ih je najteze postaviti u pravoj meri i ispostovati - ko u tome uspe taj je pravi pobednik . Mislim da je Sun Tzu rekao da je teze pobediti sebe nego osvojiti tvrdjavu .

Ukratko - ne znam odgovor , to je vecito traganje i teznja .

@Artisan
Vidis, vidis. Sun Tzu- umetnik ratovanja, pa zatim reci kao "pobediti sebe", "odbraniti sebe", "postaviti granice"... koliko samo vojne terminologije a nismo se udaljili ni koraka dalje od samih sebe. Wink

Podseti me- citam o varalici Feliksu Krulu koji je poceo da jaca unutrasnju volju tako sto bi voljno sirio i suzavao zenice... to se bas moze nazvati pobedom nad sobom... ali cemu? Nije to u njemu pobudilo niti plemenitost niti neko finije stanje svesti.
Pretpostavljam da ta pobeda nad sobom mora imati i neki jasan cilj...

Ili bas treba da bude sama sebi cilj posto nam ona omogucava da savladamo svoje porive i ono nesto unutrasnje sto nas tera da delujemo van sopstvene kontrole . Mi bas da bi zadovoljavali svoje porive i vrsimo surove akte . Recimo ako se neko iznervira i u afektu dobije poriv da udari ili ubije nekog - jasno je da je to mogao da prevazidje boljom kontrolom nad sobom i tako bi zastitio i drugog od sebe i sebe od posledica koje takav postupak nosi sa sobom . Ako je covek oblaporan po pitanju hrane pa to prevazidje kontrolom nad samim sobom to je dobro za njega , a opet je i plementio jer je njegova pohlepa prema necemu sto mnogima nedostaje manja .
Cak i u slucaju varalica kakve si pomenula , je bolje ako imaju jaku kontrolu jer ce jednog trenutka zadovoljiti svoju pohlepu i potrebe koje bi bez kontrole bile bezgranicne .

Granica koja deli patnju od unutrasnjeg mira.

Pa jes... kako god da se okrenemo, to je to...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1430 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 9 sakrivenih i 1388 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ageofloneliness, Arahne, babaroga, bagor10, bigfoot, CikaKURE, Dannyboy, debeli, Dimitrise93, draganca, Georgius, hatman, ILGromovnik, JOntra, kovinacc, lord sir giga, LUDI, Mi lao shu, Mixelotti, oganj123, raptorsi, robert1979, ruma, S2M, Shinobi, shone34, Skywhaler, SlaKoj, Trpe Grozni, Vlada78, zlaya011, zziko