"to die, to sleep"

"to die, to sleep"

offline
  • Pridružio: 22 Nov 2003
  • Poruke: 1978
  • Gde živiš: na preseku Vremena i Vechnosti



"When you have insomnia, you're never really asleep... and you're never really awake."


"The worst mistake that you can make is to think you're alive when really you're asleep in life's waiting room."


"I'll miss the sea, but a person needs new experiences. They jar something deep inside, allowing him to grow. Without change something sleeps inside us, and seldom awakens. The sleeper must awaken."


______________________________________


* mentalni link 4:

"Postati svestan smrti" i "postati nevazhno da li cete zhiveti ili umreti" su 2 razlichite stvari Smile
Svi mi znamo da cemo umreti, ali se neki nadaju i svojski trude da pozhive jedno 100 godina, shtede sebe i sve za prekosutra, uchaure se i zhive kao krtice, neki zhive bukvalno od danas do sutra, nevodeci rachuna ni o kome i ni o chemu, neki "odradjuju" dane i hodaju spavajuci, neki........ Poenta je da je za zhivot potrebna izvesna doza ludosti, odredjena spremnost na rizik, i da je zapravo nebitno da li cu umreti danas, za pola veka ili sutra, vec kako cu zhiveti to neko svoje vreme. A ako se toliko brinem da ne umrem, najbolje da ne izadjem iz sobe ceo svoj vek. Mogla bi zaboga da me udare kola, da mi padne cigla na glavu, da padnem i pokupim tetanus, a o manijacima ili virusima i da ne govorim... (pu pu pu) A to shta cu sve da propustim... pa, bozhe moj, shta cu, nije mi svejedno ... I nije mi svejedno. Ali nije mi svejedno da li cu da prezhivim ili da zhivim. Elem, necu da skachem sa zgrade da vidim da li znam da letim, ali... razumesh valjda o chemu pricham Smile

Ti kazhesh da svako "intenzivnije" zhivi kad postane svestan smrti. Ok, npr. ljudi koji saznaju da imaju neku neizlechivu bolest, potrude se da preostale dane ispune... ali to nije isto, vec jedna trka sa vremenom, pre strah da im neshto ne promakne; osim u "idealnim" sluchajevima kada im najednom pukne pred ochima da je mnogo shta (poput titule, materijalnog, i sl.) zapravo besmisleno i bezvredno, ili odluche da "uzmu odmor" i urade sve ono shto su oduvek zheleli, kada promene nachin zhivota (pa se retki tako i izleche, jer su bolesti psiho-somatske, kao shto je poznato...). Ali je ironija kada se ne izleche, nego umru bash onda kada su konachno pocheli da zhive, jer pa do tada nisu shvatali nishta. No, bolje ikad nego nikad, pa makar i na kratko ako progledaju, vredelo je.
I, "da bismo najzad videli jasno, pogledom koji nije zamagljen strahom i zheljom, i da hrabro zhivimo sada i ovde, prozhivljavajuci svaki novi trenutak svezhinom deteta." Ko najintenzivnije, najlepshe, najbudnije... zhivi, nego deca (ako je sve ok.., al da ne idem sad na tu stranu). A neshto ne verujem da su ona toliko svesna smrti. Naprotiv, imaju oseccaj kao da je ceo zhivot pred njima, smrt im ni na kraj pameti.., pa opet zhive posveccena svakom trenutku. Mozhda bash zato shto ne razmishljaju da li ce i kada ce, relacija zhivot-smrt za njih i ne postoji, postoji samo Sada...



* kao i ondashnji "link", ovde br. 5:

"Dr. Bill Perlman: He and your wife are the only survivors I can't reach. She won't talk and he won't admit the crash was bad.
Manny Rodrigo: Is that right? He says it was good?
Dr. Bill Perlman: Says it was the best thing that ever happened to him.

---
Carla Rodrigo: You told me I was going to be safe with you.
Max Klein: You're safe. You're safe because we died already."

("Fearless")


_____________________________________


"The goal of dream hunters is to understand that every awakening is just one step in the many releases from dreaming. He who understands that his day is merely another person's night, that his two eyes are another person's one, will search for the real day, which enables true awakening from one's own reality, just as one awakens from a dream, and this leads to a condition where man is even more wakeful than when conscious. Then he will finally see that he has one eye as opposed to those with two, and is blind compared with those who are awake."


"You wake up at Seatac, SFO, LAX. You wake up at O'Hare, Dallas-Fort Worth, BWI. Pacific, mountain, central. Lose an hour, gain an hour. This is your life, and it's ending one minute at a time. You wake up at Air Harbor International. If you wake up at a different time, in a different place, could you wake up as a different person?"


"Jutros sam se rodio u jednoj jurti na ivici konjske ravnice u jednoj zemlji na planeti koja vishe ne postoji. Sutra cu biti rodjen kao neko drugi, na nekom drugom mestu. Jos nisam izabrao."


... but don't forget... "you have been warned" Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1239 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 6 sakrivenih i 1186 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Areal84, celik, dane007, Dimitrise93, draganca, dragoljub11987, FOX, goxin, Griffon vulture, hatman, hologram, Ivica1102, Karla, Koridor, Krvava Devetka, ksyyaj, kybonacci, Leonov, Lieutenant, Marko Marković, marsovac 2, mercedesamg, Mercury, milenko crazy north, miodrag, MiroslavD, Mixelotti, Ne doznajem se u oružje, NoOneEver Dreams, ObelixSRB, Oscar, pein, procesor, radoznao, ruger357, slonic_tonic, Sokic, stegonosa, styg, suton, Trpe Grozni, uruk, vlajkox, yrraf, zzapNDjuric99, 125