Grad i selo i život u budućnosti na Zemlji

3

Grad i selo i život u budućnosti na Zemlji

online
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 1939
 • Gde živiš: Karlmarksland

natrix ::

Vojska će postojati samo zbog pretnji negativaca iz svemira...


Ти негативци су са земље,који ће отићи у свемир,па ће нападати нас који смо остали.
Кинези,Американци и њивохи савезници.Биће горе безбедни.А ми сиротиња,радићемо и плаћати порезе.Као некад Рим,Инстамбул,Лондон,Париз,сада Вашингтон,сутра Пекинг.
Колико год не волео западне политичаре,мањи страх за будућност имам од њих,него од Кинеза.Нећемо ми бежати у село од Американаца,већ од косооких.Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 1828

Biće to bande i kriminarci proterani sa Zemlje na Fobos udruženi sa još nekim osvajačima koji se hrane pozitivnom energijom..

Nekad u Bibliji se spominjala mana sa neba kao hrana. To što Asimov spominje služiće samo kad se putuje i kad se radi na terenu nešto zbog praktičnosti...

Vulkani se bude zbog tektonskih poremećaja i sleganja zemlje usled poplava, velikih kiša ili suša koje dovode do pucanja zemlje, zemljotresi imaju veze i sa buđenjem vulkana al što se čovek bude više smirivao manje ratovao, i zagađivao tako će se i priroda smirivati.

Izumeće se detektori kao neka vrsta mirko dronova koja će lebdeti u atmosferi, koji će pre nego se pojavi neka epidemija i pandemija alarmirati na opasnost.

Novije forme virusa se neće širiti samo dodirom, kijanjem, kašljanjem već i vodom, vazduhom.
Dosta takvih pretnji će dolaziti iz svemira.

Supstance koje se danas koriste za rasterivanje oblaka kao i protivgaradne rakete kojih nema dovljno nikad, naročito hemijske supstance /ali ne i invanzivne/ koje će koristiti u klimatske svrhe biće korišćenje da tamo gde je potrebno stvori se kišonosni oblak, a tamo gde je potrebno sunce rasterivaće se oblačnost...

Voda će koristiti najviše za piće, i to će biti ko zlato prirodni izvori. Shvatiće se da obična voda ima lekovito dejstvo i energiju kompatibilnu energiji organizma tj ćelija...

Tamo otprilike posle 2060. godine
Biće popularni restorani sa eksperimentalnom ishranom i hranom koja nam dolazi iz nabavke sa drugih planeta, neobičnih ukusa, i biljnog i životinjskog porekla koji još uvek ne mogu ni da se zamisle...offline
 • Pridružio: 12 Okt 2010
 • Poruke: 10748

natrix ::Tamo otprilike posle 2060. godine
Biće popularni restorani sa eksperimentalnom ishranom i hranom koja nam dolazi iz nabavke sa drugih planeta, neobičnih ukusa, i biljnog i životinjskog porekla koji još uvek ne mogu ni da se zamisle...


Mislim da do 2060. godine nećemo ni lansirati prvu letelicu sa ljudskom posadom do Marsa. Možda bude jedan pokušaj do tada i to je to.

Veliki problem kod putovanja svemirom, osim što je sve prokleto daleko je izloženost ogromnoj količini radijacije. Interesantno je da se i Međunarodna Svemirska Stanica nalazi dovoljno nisko da bude zaštićena Zemljinim magnetnim poljem. Duga izloženost beztežinskom stanju ima posledice na ljudski organizam, još kad se na to dodaju meseci i meseci izlaganja radijaciji, kvalitet života posade po povratku sa Marsa neće biti previše udoban. Lično mislim da je radijacija barijera koja će zaustaviti osvanjaje svemira na duži vremenski period i ne mislim da će biti premošćena u ovom veku.

Da ne pominjem što istraživanje svemira ima sve manje i manje pažnje, pa je i finansiranje takvih poduhvata sve manje i manje. Narod kritikuje Vlade da ulažu u nešto od čega nema vidljive koristi - što je tačno, pa novca za istraživanje biva sve manje.

offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 1828

Tema je u osnovi više u domenu fantastike, al i predviđanja na osnovu onoga što nam se trentuno dešava u svetu i kod nas al i onoga što bi po subjektivnom osećaju moglo da bude..
Možda ova tema nekom bude inspiracija na šarolikosti predviđanja i šteta što nas nema više koji bi ostavili svoje vizije i predviđanja ovde.... Zagrljaj

Meni se žuri, pa bi da se neke stvari dese što pre, zato što je na prvi pogled sve isto i dosadno više kad su u pitanju dešavanja kojima se bavimo, -na Zapadu ništa novo- ..
Da se desi što pre -bliski susret treće vrste- na primer.

Recimo Olja Ivanjicki je to priželjkivala, nije ni krila to javno da kaže, a i motivi na njenim slikama, su predstavljali mikrokosmos u makrokosmosu tj povezanost čoveka i univerzuma.

Ljudi su se uželeli nečeg novog, drugačijeg inspirativnijeg a ne jednog te istog.
Odavno koristimo pametne televizore, a život mnogih je kao crno beli program...

Citat:Da ne pominjem što istraživanje svemira ima sve manje i manje pažnje, pa je i finansiranje takvih poduhvata sve manje i manje. Narod kritikuje Vlade da ulažu u nešto od čega nema vidljive koristi - što je tačno, pa novca za istraživanje biva sve manje.


Ovo se dešava iz jednostavnog razloga. Države daju novac na destruktivne stvari. Ratuje se ne samo konvencionalnim putem, treći rat se uveliko vodi, a to je resursima, energentima, ekonomski, diplomatski, politički informacijom, medijski.... To su nove forme. Opet se postavlja pitanje hladnog rata i večite zategnutosti Istok- Zapad, pa Balkan bure baruta.....Sad su in hipersonične rakete i nuklearno oružje ko ga ima ko ne...
A nova istraživanja po pitanju svemira. Iako, nije da ih nema, su nege na ko zna kom mestu isto kao i kad su u pitanju novi projekti,patenti- izumi, napredak u istraživanju samog čoveka i šta je to što može da otera od njega razne bolesti, a ne samo da farmaceutska industrija i mafija drži monopol već da se uradi nešto za individuu...

Tako da tu si u pravu apsolutno, tačno je, ulaže se u stvari od kojih nema vidljivih koristi i zato nema napretka tamo gde treba.
To će se promeniti kad kreativni um nadvlada destruktivni i onaj koji konvencionalan i nezainteresovan...

offline
 • Pridružio: 12 Okt 2010
 • Poruke: 10748

Ne želim da bude kao da namerno kontriram, ali hladni rat uopšte nije loš za napredak. U ratnim okolnostima, inženjeri dobijaju odrešene ruke za implementaciju novih ideja. Hladnim ratom sve se svodi na trku i na to "ko će bolje i brže", što može da bude fantastično za istraživanje svemira. Narod bi onda mnogo radije dao da se ulaže u svemirski program, jer osećaju ličnu korist u tome da Rus ili Kinez bude prvi na Marsu, da njihova država ima prvo koloniju na Marsu itd. "Hladnim ratom" između Kine i SAD-a brže je implementirana 5G tehnologija, a zapadne države su pokazale svoje licemerje kad su pustile "bubu" da je kineski 5G štetan, samo jer su ovi uspeli da dođu do te tehnologije prvi. Konkurencija je uvek dobra. Načelno, mnogo je bolje da svi sarađuju zajedno na jednom projektu i da svi učestvuju u istraživanju svemira i dele informacije, ali to onda nije uzbudljivo javnosti. Javnost voli trke, rijaliti, da on ima nešto od toga, ako ništa drugo onda nacionalni ponos.

offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 1828

Imaš svoje mišljenje ne mora da bude uvek neko kontriranje...

Hladni rat nije na neki način ni prestajao samo se -prilagođavao-. To i ostala ratna područja su spomenuta zato što je to nešto što je u fokusu pored virusa a ne neke humanije stvari i dostignuća. Pored toga sve čini geo-politika, geo-strategija i ratna pitanja, informacija.
Inače da nije rata ne bi bilo ni mnogih pronalazaka, naravno, što je paradoks ili i ironija al i istina...
Mnogi pronalasci su nastajali i korišćeni u ratovima ili su između ratova usavršavani...Ima toga koliko hoćeš kao i onih koji su stvarali umetnička dela za vreme istih.
Al isto tako ratovi mogu biti sami sebi svha.
Kad bi Korejci ispalili nuklearni projektil ka Amerikancima to bi bilo skretanje kod Albukerkija desno...Ili kad bi to učinila Kina.

A pa jeste, u tom čuču grmi zec, nije uzbudljivo za javnost kad je sve po ps-u, diplomatski, bez trivijalnosti i skandala, kad sve što je samo nauka, umetnosti, ili običan život je dosadno ili bar dosadno je kad nije na zanimljiv način prikazano , tako je već neko vreme unazad preko dvadeset godina, kad sadomazohizam diže adrenalin....

offline
 • Pridružio: 12 Okt 2010
 • Poruke: 10748

Neće Severna Koreja nikad ispaliti nuklearni projektil jer bi time izgubili vlast. Jedino što ih drži na vlasti u njihovoj državi je činjenica da niko ne sme da interveniše sa strane upravo da ovi ne bi ispalili nuklearni projektil. Ako bi ispalili projektil na bilo koga, to bi označilo kraj ustručavanja od intervencija i preorali bi im državu za 24h, uz pomoć Rusa, Kineza i Amera, jer nikom ne treba nestabilna Vlada sa nuklearnim naoružanjem. Što se njihove budućnosti tiče, mislim da će se odigrati nešto slično kao i u Rumuniji.

offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 1828

U svakom slučaju oni su akcenat stavili odavno na naouražanje pa sve ostalo..
Ima video kad je Lazanjski bio u poseti S.Koreji, al i on sam je rekao da objektivno ne može da da mišljenje na osnovu nedelju dana al ono što je video ne izgleda loše i da loše žive...
Između ostalog još i pod sankcijama, sami proizvode tehniku, kompjutere...
Kad se neko naoružava iza toga stoji i strah i ponos istovremeno...
Pogledajte ceo video bio je gost u emisiji Oko magazin:
https://youtu.be/R33g2imWwxc
Svaka zemlja danas ima svoje mesto na globalnoj šahovskoj tabli...I nisu velike sile i hladnoratovske danas samo SAD i Rusija...

Budućnost svakako zavisi od povlačenja poteza svih zemalja koje su u igri...

Smatram što se tiče resursa oni su svakako ograničeni, i koliko su rezerve procenjene mislim ugalj, nafta, rude...
Mogli bi da uvrstimo termalne izvore, i voda će biti kao resurs ugrožena u nekim krajevima...

offline
 • Pridružio: 21 Nov 2007
 • Poruke: 1828

Posle 2030. godine.

Severna Koreja će biti omiljena zemlja kao turistička destinacija... Laughing

Mašine za veš će na suvo prati veš uz posebnu vrstu 2u1 prašak i omekšivač, sušiti, tako da ne mora da se pegla na šta će svi odahnuti.
Većina garderobe koja se kupi sama će regulistati znojenje pa će potražnja za nekim kozmetičkim proizvodima opasti.
Praviće se priizvodi kozmetike biološki koji neće štetiti koži.
Produžiće se zahvaljući mnogim pronalascima mladolikost kože, strije i celulit neće više postojati.
Naćiće se način kako da zubi više ne kvare.

Ljudi će nosti kad idu u kupovinu rastegljive cegere. Koji mogu da stanu u torbu i ranac a da se razvuku za nekoliko kilograma potrepština u marketima a da ne puknu Mr. Green . I imaće torbe koje će biti prilagodljive za put...

Neće postojati kišobrani već nešto što liči na kišobran bez drške koji će kad pada kiša lebdeti iznad glava. Ako je mrak moći će i da osvetli put, a imače i radio prijemnik u sebi. Biće raznih boja izgledaće ko mali svetleći leteći tanjiri iznad glava. Mr. Green

offline
 • Pridružio: 12 Okt 2010
 • Poruke: 10748

Posle 2035. godine sve zemlje Šengena uvešće obavezu da sve kućne hemikalije (WC Sanit, deterdženti, itd), kao i sva kozmetika i hemija za higijenu (sapuni, šamponi, regeneratori i ostalo) budu bezbedne za život u vodi, tj. neće smeti da štete živom svetu. To će da obuhvati i deterdžente i opremu za pranje automobila, pa će u rekama biti manje pene i izvrnutih riba.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 872 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 4 sakrivenih i 828 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, amstel2, bankulen, celeron, Ctrl x, darkstar101, djo97, doom83, dragonserbia, Dusan Medojevic, gorozup, helen1, HrcAk47, Insan, ivica976, JOntra, krlebgd77, kybonacci, lovac12, Majstorr, mane123, Megapurpletv, Mercury, milos.cbr, Misirac, Morocco, Nebo_M, NoOneEver Dreams, NP, Oluj2.1, Panonsky, Pohovani_00, Rakenica, RJ, sevenino, Sibin, Snorks, ssekir75, Toni, yufighter