Otvaranje kafica

5

Otvaranje kafica

offline
  • Launo 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 05 Okt 2015
  • Poruke: 3

Najbitnije kod otvaranja kafića je napravit dobar plan i prvotno istraživanje, kako bi se mogli procijeniti realni troškovi potrebni za otvaranje obrta. Najbitnija je svakako nabavka kvalitetne opreme i barskog inventara jer je to osnova dobre baze ugostiteljskog poslovanja. Nakon toga se može krenuti na biranje osoblja i ostalih elemenata bitnih u ugostiteljstvu. Pojedina poduzeća nude i uslugu bar consultinga, što također nije loša opcija za početnike u ugostiteljstvu.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 05 Feb 2016
  • Poruke: 2

Pozdrav preduzetnici Smile
Citao sam prethodne odgovore, uglavnom se govori o fiksnim troskovima, i tu imamo sve crno na belo...
Mene vise zanima, da li imate neke savete oko privlacenja gostiju, kako novi gosti da postanu stalni gosti, razrade kafica u prvih meseca-dva....
Vec imam nekih ideja, ali dobrih saveta nikad dosta Smile
Saljite bilo sta, knjige,linkove,komentare.... Smile
Unapred hvala Smile



offline
  • Cigarette Smoking Man
  • Pridružio: 14 Feb 2005
  • Poruke: 9113
  • Gde živiš: Beograd

Tek sada sam video temu, ne znam šta su drugi pisali, verovatno ću ponavljati nešto ali nije zgoreg. Smile

Jevreji imaju jedni pametan savet, tj. tri uslova koji su od krucijalne važnosti (u početku) za svaki posao:
1. lokacija
2. lokacija
3. lokacija Smile

Jako bitna stvar. Bitno je da ima dosta ljudi u okolini jer ljudi su novac. Bitno je da bude prometno, da li kao šetalište, popularna i prometna ulica ili da u okolini ima dosta firmi, preduzeća..

Što se tiče robe, tj pića, predlažem da uzimaš samo najbolje. Koka kola je koka kola bilo gde, kao i pivo ali zato jako je bitno da imaš najbolju kafu, čaj, ceđene sokove jer je upravo u tome najveća zarada. Recimo razlika između neke lošije kafe i one baš dobre je oko 15 dinara po šoljici. Umesto 20 dinara izaćiće te oko 40 dinara ali to je nebitno jer je ti prodaješ 130-150 recimo. Wink Ti se nećeš obogatiti za 20 dinara po šoljici ali će zato tvoje mušterije uvek piti odličnu kafu i rado će se vraćati.
Čajevi isto. Uzimaj samo najbolje jer se najbolja roba na kraju uvek najviše isplati.
U ceđene sokove uvek stavljaj samo 100% voće. Ako počneš da stavljaš vodu probaće i neće više uzimati. I onako na tome imaš 300% maržu. Ko želi da pije ceđeni sok taj je spreman i da plati ali želi kvalitet a ne neko vodeno đubre.

Što se ostalih stvari tiče, osoblje je jako bitno. Moj savet je da ne uzimaš previše iskusno osoblje jer će da te ubijaju. Naravno, nije uvek pravilo ali umeju.. Smile Neka kafedžijska interna šala kaže, čim ti konobar postane previše dobar i iskusan - daj mu otkaz jer više zarađuje od tebe koji si gazda.

Nemoj uvek i nužno da pucaš na veliko jer nekada male lokalne birtije znaju da zarade mnogo više od fensi kafića.

Budi spreman na razradu jer je vrlo verovatno da ćeš prvih meseci raditi u minusu dok se posao ne razradi. Zbog toga je lokacija bitna jer je mnogo veća verovatnoća da ćeš od starta raditi dobro ako je prometno.

Moj savet je da batališ žive svirke, pijane goste islično jer ćeš samo imati probleme. Radiš super godinama a onda dođe par pijanih klinaca i naprave ti haos zbog kojeg možeš da zatvoriš posao. A sve to zbog dve ili tri hiljade dinara zarade.
Gledaj, ako možeš, da ideš na lounge varijantu i malo ozbiljniju klijentelu. Dnevna varijanta, kafe, čajevi, sokovi, pivo.. Ljudi srednjih godina, porodice i slično. Radno vreme do ponoći i svi srećni..

Ima tu gomila stvari ali to teško može da stane u jedan post.
Uglavnom, lokacija, roba, osoblje i fazon su po mom mišljenju četiri najbitnije stvari. Ako je sve to ispunjeno, sve ostalo će doći na svoje mesto pre ili kasnije.

offline
  • Pridružio: 09 Jul 2016
  • Poruke: 1

Zdravo svima, interesuje me da li neko zna sta je sve potrebno od papirologije za nargila bar?

offline
  • Pridružio: 10 Okt 2005
  • Poruke: 13526
  • Gde živiš: Beograd

Pročitaj ovu temu od početka.
Sledeči korak - idi u svoju opštinu i raspitaj se koji su uslovi za otvaranje ugostiteljskog objekta, napomeni da želiš da otvoriš nargila bar.
Pre toga smisli šta ti sve treba, koliko ti treba, gde bi otvorila bar, kako bi došla do kapitala...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 744 korisnika na forumu :: 23 registrovanih, 3 sakrivenih i 718 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Andrija357, babaroga, Bane san, Ben Roj, Boris BM, Brana01, Dannyboy2, Dukelander, elenemste, Georgius, hyla, janbo, krkalon, milutin134, nuke92, operniki, Oscar2, Panter, raptorsi, Rogonos, W123