Jason Becker: Not Dead Yet (2012)

Jason Becker: Not Dead Yet (2012)

offline
  • <--PredraG-->
  • Pridružio: 15 Apr 2011
  • Poruke: 781
  • Gde živiš: In dreamland.






Jason Becker, šta reći o njemu, a ne zaplakati ... Izuzetan talenat, gitarista koji je bio u ogromnom usponu, kada ga je bolest skoro potpuno savladala.
Jason Becker:Not dead yet (2012) je dokumentarni film posvćen ovom genijalnom čoveku.
Gosti:Stevie Vai, Joe Satriani...


Datum Izlaska:16 Novembar 2012.
Trajanje:90min.
Zanr,tip:Dokumentarni, Muzički, Biografski.


Rodjen (Jula 22, 1969) gitarista i kompozitor neoklasičnog metala.U šesnestoj godini postaje član duo banda "Cacophony" zajedno sa prijateljem Marty Friedman-om.
Producent banda je dobro poznati Mike Varney.

Becker je bio poznat po virtluoznom nacinu sviranja "shredding" . Jedan od najbržih gitarista, pored Paul Gilbert-a, Chris Impleteri-a, Yngwie Malmsteen-a, itd.
Proučavao je Paganinija, sto se da čuti iz njegovih dela.

U svojoj dvadesetoj godini počeo je svirati sa David Lee Roth-om, kao član benda, pošto je zamenio Stevie Vai-a, koji je otišao u Whitesnake. Sa njima snima jedan album. Nakon toga, tokom snimanja albuma "A Little Ain't Enough " pocinje osećati slabost u levoj nozi. Tada je jedva uspeo snimiti, do kraja album, uz pomoć specijalnih žica. Doktori su prognozirali još samo pet godina života. Prsti su počeli da trnu i da se grče, što je kasnije dovelo do ne sposobnosti u izvodjenu muzike pa je morao da se povuče sa muzičke scene.Oboleo je od ALS "Amiotrofična lateralna skleroza" .
Jason je izdao još tri albuma. Godine 1996 Perspective, 1999 Raspberry Jams, a 2003 Blackberry Jams.Posto više nije mogao svirati gitaru, koristio je klavijature dok bolest nije toliko napredovala da kasnije nije bio u stanju ni to da radi. Kada je izgubio kotrolu nad telom zajedno sa svojim prijateljom producentom "Mike Bemesderfer-om" razvija program na računaru specijalno za sebe.
Pomoću njega je mogao praviti muziku , kada nije mogao čak ni govoriti. Pomicanjem brade i pokretima ociju, uspeo je da nastavi praviti muziku iako više verovatno nikada nece moći svirati gitaru kao nekada. Njegov otac je razvio jedinstven način komunikacije očima, koji mu pomaže da komunicira sa drugima.

Cacophony:

Speed Metal Symphony (1987)
Go Off! (1988)

Solo:

Perpetual Burn (1988)
Perspective (1996)
The Raspberry Jams (1999)
The Blackberry Jams (2003)
Collection (2008)
Boy Meets Guitar. Volume 1 of the Youngster Tapes (2012)
Jason Becker:Not dead yet (2012)

David Lee Roth:

A Little Ain't Enough (1991)





Not dead yet YOU TUBE
Not dead yet IMDB
Zvaničan sajt Jason-a
Not dead yet "sajt"



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1298 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 5 sakrivenih i 1255 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Asparagus, bokisha253, Centauro, CikaKURE, Cobi026, dijica, Dorcolac, FOX, Frunze, GandorCC, Georgius, hooraay, ikan, Karla, kovinacc, Kubovac, Lieutenant, lord sir giga, Magistar78, Marko Marković, mercedesamg, Metanoja, Milos82, milutin134, Misirac, mkukoleca, NoOneEver Dreams, nuke92, Papadubi, procesor, Shinobi, Stanlio, Vlada78, vladaa012, voja64, vukdra, |_MeD_|