Problem sa racunarom

1

Problem sa racunarom

offline
  • Pridružio: 01 Jul 2009
  • Poruke: 17

Vec duze vreme se javlja ovaj problem uglavnom prilikom igranja malo zahtevnijih igrica (gasenje igrice sa error porukom) ali ponekad i kada ne igram igrice.



Specifikacije:

Windows version: Windows 10 , 10.0, build: 10586
Hardware: MS-7637, MSI, H55-GD65 (MS-7637)
CPU: GenuineIntel Intel(R) Core(TM) i3 CPU 530 @ 2.93GHz Intel586, level: 6
4 logical processors, active mask: 15
RAM: 6gb
GPU: Radeon RX460 2gb

Probao sam da reinstaliram Windows, instalirao sam najnovije drajvere, updatovao DirectX...
Ima li neko neku drugu ideju?

PS. Ovo mi se desavalo dok nisam presao na Win10 (u medjuvremenu dokupio jos 2gb rama), do pre par dana, za sada nemam taj problem, ne znam da li je mozda nesto vezano za ovo pa cisto da stavim..

mycity.rs/must-login.png

Hvala!



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • akuci  Male
  • Legendarni građanin
  • Aleksandar
  • Pridružio: 11 Maj 2008
  • Poruke: 2758
  • Gde živiš: Novi Sad

Jesi proverio kako je nalegla ta kartica u slot? Probaj produvati isti kad izvadiš karticu. Da li imaš stabilno napajanje i priključen eventualno 6 pin konektor? Da li si dizao klokove na kartici? Da li imaš baš poslednju verziju drivera?



offline
  • Pridružio: 01 Jul 2009
  • Poruke: 17

Pozdrav akuci, hvala na odgovoru. Klokove nikada nisam dizao, instalirao sam poslednju verziju drajvera direktno iz ATI Radeon prozora. 6 pin konekton nemam prikljucen, kartica je prikljucena samo direktno u slot na plocu i to je sve. Probacu da eventualno da promenim slot, a sa napajanjem nikad nisam imao nekih problema barem ne ociglednih, u pitanju je napajanje od 500W.

offline
  • Pridružio: 26 Avg 2010
  • Poruke: 10621
  • Gde živiš: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building

Ako je na kartici prisutna 6-pin utičnica obavezno spoji napajanje na nju? koje tačno imaš napajanje?

offline
  • Pridružio: 01 Jul 2009
  • Poruke: 17

Promenio sam slot, nekako mi se uvek cinilo je tako nisko nema tako dobar protok vazduha za hladjenje pa sam izbegavao taj nizi slot, to izgleda ovako:




Mislim da nema 6-pin, evo vidi:





Napajanje Thermaltake Litepower 500.

offline
  • Pridružio: 26 Avg 2010
  • Poruke: 10621
  • Gde živiš: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building

Što je ne staviš u prvi slot?

offline
  • Pridružio: 01 Jul 2009
  • Poruke: 17

Napisano: 02 Okt 2017 18:57

Pa bila je non stop u prvom, ovo sam samo probao da promenim da vidim oce biti poboljsanja, mozda je do slota..

Dopuna: 02 Okt 2017 20:13

Cim sam stavio yt video na 1080p , doslo je do ovoga:




Bilo kakva pomoc?

Dopuna: 02 Okt 2017 20:25

Sada cim se podigao sistem ponovo jos jedan error, i tako samo iskacu i dalje, uopste ne mogu da koristim racunar duze od 10 sekundi, samo iskacu drugaciji erori. Mozda nije do graficke uopste, nisam upucen zaista.




bad pool header, system service exception, kernel_security_check_failure, memory_management...

offline
  • Pridružio: 19 Jan 2012
  • Poruke: 791

Napisano: 03 Okt 2017 10:53

Za početak očisti računar od prašine, zameni termalnu pastu. Drugo, update-uj Windows 10 na verziju 15063.632.

Dopuna: 03 Okt 2017 11:04

Uff, sad vidim da se ovo dešavalo i na Windows 7, nisam se razbudio još uvek. Svakako odradi ove korake koje sam ti predložio, preporučeni su. Po svemu sudeći grafička je odradila svoje. Odnesi je na reklamaciju.

offline
  • Pridružio: 01 Jul 2009
  • Poruke: 17

Napisano: 03 Okt 2017 12:34

Racunar sad uopste ne mogu da ukljucim tako da apdejt windowsa u startu otpada, pali se jedno 10tak sekundi i odmah posle win logoa samo plavi ekran sa nekom novom porukom svaki put. Graficka je poprilicno nova, ima oko godinu dana, ali imam drugi racunar tako da je mogu testirati.

Dopuna: 03 Okt 2017 13:12

Sa drugom novom grafickom identicna situacija, samo novi plavi ekran. Racunar uopste ne mogu da koristim.


offline
  • Pridružio: 10 Okt 2005
  • Poruke: 13526
  • Gde živiš: Beograd

Testiraj memoriju (ovako), hard disk (ovako), proveri da nema nabubrelih ili iscurelih kondenzatora na matičnoj ploči (izgledaju+ ovako), očisti prašinu i promeni pastu na procesoru, probaj sa drugim, garantovano ispravnim i snažnijim napajanjem nego što je tvoje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 483 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 2 sakrivenih i 465 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Atomski čoban, djordje92sm, dragoljub11987, goran.vvv, goxin, JOntra, Kordon, Kristian_KG, kybonacci, Lieutenant, Nebo_M, pericanet, sap, Shilok, simazr, slonic_tonic