Kako i gde da postavite vašu prezentaciju

Kako i gde da postavite vašu prezentaciju

offline
 • DR  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 08 Okt 2004
 • Poruke: 5450
 • Gde živiš: Beograd

Mikro, Maj/2006
Dušan Kovačević
Imati prezentaciju na Internetu odavno nije pitanje prestiža nego neophodnost, pogotovo za poslovne ljude. Kritična masa korisnika koji informacije prvo traže na Internetu je, po našem mišljenju, odavno dostignuta, pa je Web stranica na kojoj predstavljate svoj posao odličan način da doprete do ove grupe potencijalnih klijenata.Izrada prezentacije je samo polovina posla, a kada to obavite, moraćete da odlučite i na koji način ćete tu stranicu učiniti dostupnom. Postoji više mogućnosti za to, i svaka ima prednosti i mane, ali je izvesno najjednostavniji put da svoju prezentaciju postavite kod nekog davaoca Internet usluga. Da bismo što bolje sagledali ponudu domaćih kompanija koje se bave ovim poslom, poslali smo im upitnik i na osnovu njihovih odgovora sastavili ovaj pregled.


ADRIAhost

Iako posluje u Srbiji, ova kompanija sve Web prezentacije čuva na računarima u Datacenteru u Hjustonu, a svakodnevna administracija obavlja se preko Interneta. Razlozi za ovakvu odluku su, pre svega, bolja infrastruktura u SAD i veliki broj sistema koji obezbeđuju pouzdan rad i dostupnost lokacija u svakom trenutku (protivpožarni sistemi, strujni generatori, fizička zaštita objekata). Sve prezentacije su ugošćene na Dellovim serverima s najmanje 2 GB radne memorije.

Korisnicima je na raspolaganju i kolekcija od 55 najpopularnijih php skriptova (Fantastico, program Cron i dr.), kao i Cpanel, jedan od danas najboljih kontrolnih panela za ovu namenu. On omogućuje jednostavno upravljanje prezentacijom, uključujući i kontrolu MySQL baze podataka, detaljne statistike, preusmeravanja (redirekcije), pravljenje rezervne kopije sveg sadržaja u bilo kom trenutku, postavljanje prigodne poruke o grešci, ali i postavljanje dodatnih usluga poput brojača, podrška korisnicima, foruma ili aplikacije za kupovinu preko Mreže.

Korisnici će imati i potpunu kontrolu nad serverom za elektronsku poštu, uključujući i otvaranje POP3 naloga, automatsko generisanje odgovora i prosleđivanje na izabranu adresu. Njima je omogućeno i upravljanje DNS-om za ugošćene domene, u vidu postavljanja poddomena, "parkiranja" domena, redirekcije i promene DNS-a.

Od kompanije se može iznajmiti i server za prezentaciju, po ceni od 249 evra mesečno. Radi se o pouzdanim Dellovim računarima sa operativnim sistemom RedHat Linux, najmanje 1 GB radne memorije i dva čvrsta diska velikog kapaciteta, a paket obuhvata i mesečni protok od 1300 GB. Korisnici se mogu odlučiti i za virtuelne Web prezentacije, kada se više njih udomljuje na jednom serveru, ali to ni najmanje ne utiče na funkcionalnost.

Služba za tehničku podršku dostupna je korisnicima svakog radnog dana od 10 do 19 časova.

Posebna pogodnost je što Adriahost svojim klijentima nudi integraciju sistema naplate i to putem sms poruka (za Srbiju, Bosnu i Hrvatsku), 0900 brojeva ili putem kreditne kartice.


ArkaYu

Sem usluge pristupa Internetu, beogradska Arka poslovnim korisnicima pruža i usluge postavljanja i održavanja Web prezentacije.

Lokacije se postavljaju pod Windowsovim radnim okruženjem, a interesantna mogućnost je i postojanje dva FTP naloga.

Kada su adrese elektronske pošte u pitanju, omogućeno je prosleđivanje pristiglih poruka, ali isključivo na adrese kod ovog davaoca. Postoji i mogućnost upravljanja DNS-om za odgovarajući domen, u vidu preusmeravanja.

Korisnici mogu iznajmiti prostor za svoju Web prezentaciju na serverima davaoca i cena je u tom slučaju 1500 dinara po gigabajtu.

Arka omogućuje registrovanje odgovarajućih internacionalnih domena i za to koristi usluge poznate Web prodavnice NetworkSolutions.

Služba tehničke podrške radi svakoga dana od 8 do 18 časova.


Beocity

Beogradski davalac Internet usluga Beocity još od 1996. godine korisnicima pruža usluge registrovanja domena, postavljenja Web prezentacije i Server Housinga.

Veoma zanimljiva opcija u ponudi ovoga davaoca je otvaranje pet FTP i POP3 naloga čak i u najjeftinijem paketu, a taj broj može biti i višestruko veći.

Za potrebe administriranja prezentacije korisnicima je na raspolaganju Web Control Panel, integrisan u poznati Server Apliance Sun Cobalt. Ovaj softver je odnedavno dostupan u verziji otvorenog koda i može se instalirati u svakoj distribuciji Linuxa, što urednicima lokacije znatno olakšava rad.

Što se adresa elektronske pošte tiče, Beocity ne postavlja nikakva ograničenja: na raspolaganju su svi vidovi prosleđivanja poruka i neograničen broj aliasa, ali s druge strane, nije omogućeno upravljanje DNS zapisom hostovanog domena.

Rezervna kopija izmena na prezentaciji pravi se svakoga dana, a pravljenje kopije ukupnog sadržaja obavlja se jednom nedeljno.

Korisnik može i da postavi server na kom će držati svoju prezentaciju. To košta 100 evra, a usluga uključuje redundantno napajanje, Ciscovu gigabitnu mrežnu opremu i 24-časovnu kontrolu.

Posebna pogodnost je mogućnost media streaminga, pogotovo što se ova usluga dodatno ne naplaćuje.
Tehnička podrška je neprekidno dostupna putem elektronske pošte, i to svim danima u nedelji.

Još jedna pogodnost je Hosting042 servis koji predstavlja besplatnu uslugu neogranicenog pristupa većini servisa u hosting paketu za sve naloge koje korisnik samostalno odrzava
putem SiteAdministracije


BeotelNet

Budući da je jedan od prvih davalaca Internet usluga na našem tržištu, Beotel ima veliko iskustvo i u ugošćavanju Web prezentacija. Beotel koristi pouzdane višeprocesorske IBM platforme.

Korisnicima je na raspolaganju aplikacija za održavanje prezentacije Ensim Pro Control Panel, u verzijama za Windows i Linux okruženje. Zahvaljujući brojnim alatkama u skopu ove kontrolne aplikacije, vrlo se jednostavno mogu dodati soba za razgovor, forum ili odeljak za mrežnu trgovinu.
Beotel omogućava prosleđivanje poruka elektronske pošte, s tim što je Windows ograničen na jedno preusmeravanje za ceo domen, dok u Linuxu takvog ograničenja nema. Moguće je zakupiti i server za elektronsku poštu koji inicijalno podrazumeva pet naloga, i može se proširiti po potrebi. Ova usluga je dostupna i nezavisno od postavljanja Web prezentacije.

Iz kontrolnog panela se može otvoriti zaseban prostor za poddomene na istom serveru, pri čemu se obavlja automatsko ažuriranje DNS-a.

Zakupljivanje domaćeg domena je besplatno ukoliko korisnik potpiše ugovor o postavljanju Web prezentacije, a u suprotnom se plaća 300 dinara.

Cena postavljanja korisnikovog servera u Data Centru BeotelNeta, server-housinga, je 9300 dinara mesečno, a u bliskoj budućnosti biće realizovana usluga iznajmljivanja namenskih servera Beotela.
Cena prenošenja radio-signala u formatu Real Audio mesečno se plaća 30.000 dinara, dok je se cena prenošenja video signala određuje u skladu sa zahtevima korisnika.

Telefonska tehnička podrška je dostupna radnim danima od 8 do 17 časova, kao i 24-časovni sistem podrške putem elektronske pošte.


BiS Inter.net

Ovaj davalac Internet usluga pod sadašnjim imenom posluje oko dve godine, kao firma-ćerka kompanije Božić i sinovi, a ranije je uspešno radila u regionu Pančeva i okolini pod imenom Tamiš informatika.

Sem standardnih i popularnih usluga za ugošćavanje Web lokacija, ovaj davalac korisnicima pomaže i sopstvenom aplikacijom CMS, koja u stvari predstavlja sistem za održavanje sadržaja Web strane. Aplikaciji se pristupa preko čitača Weba, i u zavisnosti od tipa paketa, omogućava sve operacije, od administracije do izrade i implementacije dizajna.

Uslužnim paketom je obuhvaćen server za elektronsku poštu, kao i mogućnost prosleđivanja poruka na bilo koju Internet adresu. Na poseban zahtev, korisnicima može biti omogućeno i preusmeravanje DNS-a.

Informacije i pomoć od službe tehničke podrške mogu se dobiti svakog radnog dana, u periodu od 8 do 17 časova.


BitsYu

Bits je jedan od najstarijih davalaca Internet usluga kod nas i od nastanka je bio okrenut poslovnim korisnicima, pa stoga i nije neobično što veliku pažnju posvećuje ugošćavanju Web prezentacija.

Svaki paket podržava najvažnije usluge za Web lokacije, ali zasad ne postoji nikakva kontrolna aplikacija koja bi korisnicima omogućila da sami obavljaju deo administrativnih poslova. Isto tako, nije omogućeno ni upravljanje DNS-om, već je to u nadležnosti administratora sistema.

S druge strane, uz svaki pretplatnički paket dobijaju se server za elektronsku poštu s punom korisničkom administracijom i mogućnost prosleđivanja poruka na adrese registrovane kod Bitsa, ali i kod drugih davalaca.

Bits omogućuje zakupljivanje prostora na serveru, a cena te usluge je od 4400 dinara mesečno.
Od dodatnih pogodnosti trebalo bi pomenuti i postojanje filtara za neželjenu poštu, kao i antivirusnog softvera.

Tehnička služba je dostupna telefonom svakim radnim danom od 9 do 17 časova.


Dream Web Hosting

Ovaj davalac je, kao što mu i ime kaže, u potpunosti usmeren na usluge ugošćavanja Web prezentacija. U tu svrhu koriste se veoma jaki i pouzdani serveri zasnovani na procesorima Intel Xeon i AMD Opteron, sa čvrstim diskovima povezanim u niz RAID 5, što garantuje stabilnost i bezbednost podataka. Serveri se nalaze u jednom od najboljih za to specijalizovanih centara, čije usluge koriste i poznate kompanije kao što su Yahoo, IBM i Electronic Arts.

Korisnicima je na raspolaganju cPanel, jedna od najboljih kontrolnih aplikacija za održavanje sadržaja prezentacija, i ona znatno olakšava administriranje i nadziranje brojnih dostupnih usluga, između ostalih i zbirku php skriptova Fantastico, menadžer Cron, Perl, detaljne statistike i još mnoštvo drugih.
U svaki paket uključen je i server za elektronsku poštu, koji je u potpunosti prepušten kontroli korisnika.

Od dodatnih usluga izdvojili bismo antivirusnu zaštitu i filtre za neželjnu poštu, kao i postojanje odeljenja zaduženog za dizajniranje i izradu Web prezentacije.
Tehnička podrška se može dobiti svakog radnog dana, od 8 do 22 časa.


EUnet

Eunet, koji ove godine slavi 11 godina postojanja, najveći je davalac Internet usluga kod nas i sasvim je normalno što u ponudi ima i mogućnost postavljanja i održavanja Web prezentacija.

Administriranje je omogućeno preko aplikacije Ensim kada je Linux okruženje u pitanju, odnosno aplikacije Hosting Controler za Windows sisteme. Korisnicima je, pored svih najtraženijih usluga, na raspolaganju i neograničen FTP pristup, Web menadžer datoteka, liste za slanje elektronske pošte, brojači i drugi vidovi statističke analize, kao i aplikacija EUnet Site Builder namenjena izradi jednostavnijih prezentacija.

Iako se u paketu automatski dodeljuje samo jedan FTP nalog, korisnicima Linux platforma opciono se može dodeliti neograničen broj naloga.

U pogledu elektronske pošte, omogućeni su preusmeravanje i potpuna korisnička administracija pomoću aplikacije CorporateEUnet. U zavisnosti od paketa, dobija se i osam, 15 ili 30 naloga, uz mogućnost dokupljivanja većeg broja.

Korisnici ne mogu samostalno da upravljaju DNS-om, ali se sve usluge obavljaju brzo i jednostavno uz pomoć službe za tehničku podršku.

Iznajmljivanje odgovarajućeg serverskog prostora košta 9900 dinara, a u cenu je uračunat protok od 15 GB za odlazni i 5 GB za dolazni saobraćaj.

Postoji i opcija streaminga multimedijskog materijala; cena nije fiksna i određuje se prema potrebama korisnika.

Tehnička podrška organizovana je u tri nivoa. Call Centar pruža neprekidnu pomoć telefonom za sve usluge tokom čitave godine, dok je specijalizovana podrška za održavanje Web lokacija dostupna radnim danima od 9 do 17 časova. Za korisnike koji su pretplaćeni na namenske servere i uslugu održavanja Web lokacije predviđen je dežurni broj mobilnog telefona i on je na raspolaganju u svakom trenutku.

EUnet radi na daljem razvoju hosting rešenja i izradi sopstvene hosting plaftorme, koja je u završnoj fazi i koja će omogućiti izuzetno visoku zagarantovanu dostupnost, minimalno vreme odziva i stabilnost. Rešenje je zasnovano na klasteru Internet servera oslonjenih na postojeći sistem za skladištenje podataka. Nova usluga će, u kombinaciji sa inostranim partnerima, obezbediti visok kvalitet usluge čak i u vanrednim situacijama.

Dopuna: 30 Apr 2006 23:55

I NET

Ovo preduzeće, osnovano 1997. godine, obavlja poslove projektovanja i održavanja svih vrsta računarskih mreža, ali korisnicima pruža i usluge postavljanja i održavanja Web prezentacija. Postojanje redundantnih "hladnih" servera i besprekidnih izvora napajanja garantuje da će lokacija uvek biti dostupna.

Izuzev standarnih opcija u ponudi, izdvajaju se i detaljna dnevna i mesečna statistika poseta lokaciji po raznim kriterijumima, koja je uz to i zaštićena lozinkom od neovlašćenog pristupa, kao i postavljanje prezentacije u roku od 24 časa, ne računajući vreme potrebno za registraciju domena. Od dodatnih pogodnosti trebalo bi pomenuti i postojanje filtara za neželjenu poštu, kao i antivirusnog softvera.

Korisnik dobija pet POP3 naloga za elektronsku poštu i njih potom može da iskoristi za obrazovanje različitih aliasa. Ovim nalozima moguće je pristupiti iz bilo kog mesta u zemlji i svetu, a dopušteno je i prosleđivanje na druge adrese.

Usluga iznajmljivanja servera naplaćuje se u zavisnosti od ostvarenog protoka, a najmanje 100 evra mesečno.

Kompanija ima i službu tehničke podrške, dostupnu svakog radnog dana od 8 do 16 časova.


Infosky

Beogradski davalac Internet usluga Infosky osnovan je 1997. godine i posluje u sastavu kompanije Informatika.

Sem pristupa bazama podataka, zakupci prostora za Web lokacije imaju pristup i Internet brojaču, koji vodi statistiku o posetama prezentaciji, kao i obrascu za prosleđivanje elektronskih poruka s Web strane na unapred zadatu adresu.

Automatsko prosleđivanje elektronske pošte omogućeno je samo na adrese registrovane ovog davaoca, a u zavisnosti od izabranog paketa, pošta se može preusmeriti s jednog do pet naloga. Korisnik ima pravo upravljanja DNS-om i da preusmerava poddomen.

Struktura troškova za iznajmljivanje prostora server housing-a izgleda ovako: cena početne usluge je 5700 dinara, mesečna pretplata košta 2850 dinara, a protok se naplaćuje tri dinara po megabajtu.
Služba telefonske podrške je korisnicima na raspolaganju 24 časa dnevno. Specifičnost ponude ove kompanije su veoma povoljne cene za pravna lica, gotovo jednake onima koje važe za individualne korisnike.


Loopia

Loopia DOO je ogranak najvećeg Švedskog davaoca Internet usluga Loopia AB. Iako kod nas postoji samo tri godine, ovaj davalac Internet usluga se po broju korisnika svrstao među pet najvećih kada je reč o udomljavanju Web lokacija. Raznovrsni paketi će omogućiti svakome da pronađe najprikladniji za svoje potrebe.

Loopia omogućuje postavljanje prezentacija pod Windowsom i sistemom FreeBSD Unix što znači da su podržani i ASP i PHP. Korisnicima je na raspologanju brojač i drugi vidovi detaljne statistike.

Korisnicima je na raspolaganju kontrolna aplikacija uobličena u matičnoj kući i ona omogućava pristup svim funkcijama obuhvaćenih paketom. Uz svaki paket se dobijaju server za elektronsku poštu s korisničkom administracijom, bez ikakvih ograničenja u radu, kao i mogućnost preusmeravanja DNS-a. U okviru jednog paketa moguće je postaviti neograničen broj domena i poddomena sa sopstvenim stranicama.

Tehnička služba kompanije dostupna je svakog dana, u periodu od 9 do 17 časova. Politika firme je da se na sva upućena pitanja odgovara što pre, a najkasnije u roku od jednog radnog dana.


Naša Mreža

Ovaj beogradski davalac Interneta, sem usluga pristupa Mreži, korisnicima omogućuje i postavljanje i održavanje Web prezentacija.

Uz glavnu Internet vezu brzine 2 Mb/s, postoji i rezervni kanal od 256 Kb/s. Korisnici na svojim Web lokacijama, sem baze podataka, mogu postavljati i PHP skriptove, a postoje i brojne dodatne usluge, ali je procenjeno da je bezbednije ako one ostanu u nadležnosti administratora sistema, a da se aktiviraju po potrebi i na zahtev korisnika. Podešavanja DNS domena su takođe u nadležnosti administratora davaoca, pa se sve izmene moraju dogovoriti s njim.

Što se servera za elektronsku poštu tiče, postoji mogućnost potpune korisničke administracije i preusmeravanja svih poruka s jednog domena na jednu adresu registrovanu u sistemu.

Sigurnost podataka obezbeđena je pravljenjem rezervnih kopija sveg sadržaja na svakih šest sati.
Na zahtev korisnika moguć je i Media streaming, a cena ove usluge određuje se prema potrebama klijenta.
Tehnička podrška korisnicima dostupna je telefonom radnim danima od 9 do 17 časova, a pomoć putem elektronske pošte na raspolaganju je 24 časa.


Neobee

Novosadski Neobee je za svoje klijente pripremio veliki broj različitih paketa namenjenih postavljanju internet prezentacija. Hardver zadužen za stabilan rad sastavljen je od klastera računara velike snage, uz čvrste diskove povezane u RAID 5 konfiguraciju, što će obezbediti da vaša prezentacija u svakom trenutku bude dostupna. Uz to, kompanija ističe svoju spremnost da izađu u susret klijentima, posebno u smislu izvršavanja skripti ili pravljenja specifičnih statističkih preseka.

Iz postojećeg kontrolnog panela korisnici mogu obavljati gotovo sve operacije, uključujući i manipulaciju DNS-om u smislu postavljanja i brisanja poddomena, ali i proveravati zauzetost zakupljenog prostora i dobiti veoma detaljnu statistiku o svojoj prezentaciji. Uz to, u cenu paketa je uračunato i postojanje antivirusnog programa i filtera za neželjenu poštu.

Neobee korisnicima nudi veoma fleksibilne uslove kada je manipulacija elektronskom poštom u pitanju. Omogućavaju prosleđivanje poruka na 10 realnih adresa koje mogu biti lokalne ili kod drugih davalaca. Naravno, moguće je zakupiti i server za elektronsku poštu, nad kojim kompletnu kontrolu ima sam korisnik.

Korisnicima se nudi i interesantna mogućnost da više registrovanih domena preusmeravaju na jednu prezentaciju, jednostavnom manipulacijom DNS-om.

Usluga Server Housing-a (gde korisnik donosi i postavlja svoj server) naplaćuje se 6000 dinara mesečno, uz uračunat protok do 5GB podataka u oba smera. U okviru ovu usluge omogućeno je i streaming multimedijskog sadržaja.

Tehnička služba radi svakoga dana u periodu od 8 do 23 časa.


NiNet Company

Niški davalac Internet usluga NiNet, uz standardnu ponudu, svojim korisnicima pruža i mogućnost postavljanja Web prezentacije.

Za te potrebe u ponudi su sve najpopularnije usluge, a postoji i kontrolna aplikacija pomoću koje korisnici i sami mogu upravljati prezentacijom.

Pretplatnici u okviru paketa dobijaju i server za elektronsku poštu s mogućnošću pune administracije, ali ne i upravljanja DNS-om.

Služba tehničke podrške za vlasnike ugošćenih Web lokacija radi neprekidno, 24 časa dnevno.


Panline.Net

Novosadski Panline danas pripada grupi vodećih davalaca Interneta kod nas. Korisnicima je na raspolaganju veliki broj različito profilisanih paketa za postavljanje prezentacije, a svima njima su zajednički kvalitet usluge i bezbednost podataka, zahvaljujući opremi poznatih proizvođača, redundantnim serverima za smeštanje podataka sa čvrstim diskovima po tehnologiji iSCSI, besprekidnom napajanju i Internet vezom velikog kapaciteta.

Sem većine najpopularnijih usluga, pretplatnicima su na raspolaganju i PHP, Perl, ISS, Python i dr. Podešavanje parametara servera omogućeno je i korisnicima, zahvaljujući kontrolnoj aplikaciji napravljenoj u samoj kompaniji.

Elektronska pošta se može preusmeravati na bilo koju adresu, a postoji i mogućnost postavljanja servera, s tim što broj naloga zavisi od odabranog paketa. Omogućeno je i preusmeravanje, kao i definisanje svih DNS objekata.

U ponudi ove kompanije je i opcija iznajmljivanja servera i to košta 4000 dinara mesečno, sa uračunatim protokom do 5 GB podataka; svako prekoračenje se dodatno naplaćuje dinar po megabajtu. Postoji i mogućnost iznajmljivanja virtuelnih servera, što se naplaćuje 6000 dinara mesečno.

U okviru Server housing ponude omogućen je i media streaming, a pri brzini od 200 Kb/s najniža cena ove usluge je 9100 dinara mesečno.

Tehnička služba je dostupna radnim danima, u periodu od 9 do 17 časova, odnosno od 10 do 14 sati subotom.


PTT Net

PTT NET je deo Javnog preduzeća PTT saobraćaja "Srbija" zadužen za pružanje Internet usluga. Zahvaljujući toj činjenici, ovom davaocu je na raspolaganju veliki kapacitet i pouzdana Internet veza. Što se postavljanja Web prezentacija tiče, ova kompanija podržava zaštićene direktorijume i bazu podataka Microsoft Acces, ali ne i druge standardne usluge koje se najčešće koriste u ovakvim prilikama. Pretplatnicima je na usluzi i kontrolna aplikacija koju, između ostalog, mogu iskoristiti za dobijanje detaljne statistike u vezi s prezentacijom.

Postoji i mogućnost primanja elektronske pošte na adrese povezane s imenom domena, ali to zahteva dodatno plaćanje usluge PROFI Mail. Dozvoljena su i preusmerenja DNS-a za ugošćeni domen, a predviđena je i varijanta da kod korisnika bude primarni DNS, a u PTT NET-u sekundarni.

Pravljenje rezervne kopije sadržaja automatski se obavlja dva puta mesečno.

Serverski prostor za prezentaciju može se iznajmiti za 13.000 dinara, što je osnovna cena usluge, a mesečna nadoknada je 9600 dinara uz uračunat ukupan mesečni protok od 10 GB, s tim što na ove iznose treba dodati i PDV.

Tehnička služba je korisnicima na raspolaganju svakoga dana od 7 do 20 časova.


SezamPro Net

SezamPro je jedan od najpopularnijih davalaca Internet usluga kod nas, s velikim brojem pretplatnika. U njegovoj ponudi postoje i raznovrsni paketi namanjeni postavljanju i održavanju Web lokacija, kako pojedinaca tako i većih poslovnih korisnika.

Uz izuzetak proširenja FrontPage i CGI-BIN-a, Sezam omogućava korišćenje svih standardnih usluga poput skript jezika ASP.NET/PHP, brojača i statistike posećenosti.

Korisnici mogu preusmeravati elektronsku poštu na različite adrese bez ikakvih ograničenja, a postoji i mogućnost postavljanja zasebnog servera za elektronske poruke s punom administracijom pretplatnika. U dogovoru s administratorima, omogućene su sve vrste upravljanja DNS-om koje su potrebne klijentima.

Najniža cena zakupa serverskog prostora je 3393 dinara, a iznajmljivanje namenskog servera za potrebe postavljanja Web prezentacije košta 11.223 dinara. Treba naglasiti da se uslovi i cene ovih usluga prilagođavaju potrebama svakog korisnika.

Tehnička služba je na usluzi svim danima od 8 do 22 časa, s tim što je radno vreme nešto kraće tokom vikenda.

Sezam pruža i nekoliko jedinstvenih mogućnosti svojim pretplatnicima, poput praćenja sistema i slanja obaveštenja putem SMS poruka, a ukoliko je potrebno, uz svaki ugovor za postavljanje Web lokacije dobija se i besplatan nalog za modemski pristup koji služi za održavanje prezentacije.
http://www.mikro.rs/arhiva/tekst.php?broj=6135Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 01 Mar 2005
 • Poruke: 549
 • Gde živiš: Apatin

a ko je odlucivao kome ce biti poslan upitik? jeli upitnik bio javan na mikro-ovom sajtu?offline
 • Blood  Male
 • Ugledni građanin
 • Pridružio: 26 Jul 2003
 • Poruke: 384
 • Gde živiš: Beograd

Od svih ovih koje si nabrojao, izostavio si najbolji...

www.host011.com

offline
 • Pridružio: 10 Apr 2006
 • Poruke: 40
 • Gde živiš: Belgrade/Amsterdam

Izostavljeni su mnogi....

offline
 • Pridružio: 25 Jul 2005
 • Poruke: 77

i jos mnogi....

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 909 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 6 sakrivenih i 851 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, babaroga, ccoogg123, darios, Denaya, DJ Brain(w)rack, DPera, Drug pukovnik, Duh sa sekirom, dule10savic, dulleo, FOX, goran.vvv, Gosha101980, haris1913, ILGromovnik, Ivica1102, Kristian_KG, Krusarac, Litostroton, mačković, mercedesamg, MiroslavD, moldway, naki011, nenaddz, ObelixSRB, ostoja, Outis, Parker, pceklic, peruni, Pomorac1, Qwertyuio, raptorsi, raso76, Rocker, S2M, Sale1423, StefanopuloZ, stegonosa, Stoilkovic, t84dar, techcode, Toni, vaso1, vathra, VojvodaMisic, wizzardone, zalutalo prase, zlaya011