Girice

Girice

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4022

Zaleđene girice raseći oštrim nožem, očistiti unutrašnjost, dobro ih isprati, ocediti, nasoliti, uvaljati u brašno i peći na vrućoj masnoći.

Grickati uz neku salatu.

Ja sam večeras napravila salatu od iseckanog crnog luka, posoljenog, prelivenog orahovim uljem i jabukovim sirćetom.





Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1024

Isto tako očišćene, usoljene i uvaljane u brašno i malo kukuruznog brašna, eventualno aleve slatke, mogu se peći u plehu na pouljenom pek papiru na oko 200 stepeni . Mogu al i ne mora da se okreću prilikom pečenja. Kad su dovoljno reš izvade se iz rerne. Tako može bilo koja druga riba rečna tipa babuške, šaran, ili morska...
Prednost, nema mirisa po kuhinji ako kuhinja nema aspirator, manje se koristi ulje, brže su gotove, i hrskave.





offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4022

I ja često spremam ribu u rerni, ali kada hoću da se opustim i baš uživam, pržim je na masnoći. Tako mi je ukusnija. Šta da radim kada sam gurman : love:

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 404 korisnika na forumu :: 17 registrovanih, 3 sakrivenih i 384 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1567 - dana 15 Jul 2016 19:18

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., alex1974, aramis s, cole77, Djokislav, Djole, Dorcolac2, Drug pukovnik, Dusko Nikolin, Kaplar2, MB120mm, shaja1, ShurikSST, Sonyboy, suton, Trpe Grozni, vasa.93