Evo kako ja pravim kotlic
2,5 kg mesa
500 gr crnog luka
krompir po potrebi (1kg)
vegeta,biber,al.paprika,kari,so
2dc vina
2-3dc kuvanog paradajza
Meso isecem na manje komade(junetina i svinjetina)
Prvo u kotlicu dinstam crni luk u koji dodam malo sode bikarbone da se luk raspadne.Kad je luk izdinstan dodam zacine papriku alevu,biber,vegetu malo karija zatim dodam meso i nalijem vode da polako krcka.Zatim dodam lovorov list i jednu ljutu suvu papricicu i casu belog vina i to sve kuvam na laganoj vatri . Povremeno mesam uzmem casu piva ops to je za
mene Krompir koji sam isekla na kocke dodam u kotlic i pola sata pred kraj nalijem sa kuvanim paradajzom.
Eto tako ja pravim kotlic ,ako sam nesto zaboravila nek to bude velika tajna mog kotlica al sam ga sad lupila
|