Lovacka snicla

Lovacka snicla

offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

Potrebno:
½ kg junecih snicli
ulje, sol, biber
nekoliko zrna krupnog bibera
listic lorbera, malo vina i senfa

Snicle dobro izlupajte, utrljajte, sol i biber u prahu i ostavite da malo odstoje. Svaku sniclu uvaljajte u brasno i przite na vrelom ulju. Kada budu gotove, u ulje dodajte lorber, malo bibera u zrnu, jednu kasiku brasna, mesavinu vina i vode (pola-pola). Snicle stavite da se dinstaju na tihoj vatri. Kad omeksaju poredjajte ih u plitku ciniju.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Je l' moze nastavak? Smile

Lovacke snicle na francuski nacin

copy-paste gornji recept... +

Potrebno jos:
400-500 gr sampinjona
1 glavica crnog luka
1 pavlaka (20%) ili pola pavlake pola majoneza
kasika putera, 2 kasike brasna, 4dl mleka (za besamel)
400gr kackavalja (Gauda, Ementaler ili neki slican koji se topi)
svez persun i/ili mirodjija

nastavak na recept koji je dala bla-bla:

...Kad omeksaju poredjajte ih u (plitku ciniju.) vatrostalnu ciniju ili djuvec-pleh.

Dok se snicle dinstaju, iseckajte glavicu luka sitno i isprzite na malo maslinovog ulja (dok ne postane staklast), pa ubacite oprane i na listice iseckane sampinjone. Posolite, pozamasno pobiberite (ko voli moze da doda malo karija, ili tucane cili papricice za ljutinu) i przite dok pecurke ne puste vodu, a zatim na laksoj vatri dinstajte dok ta voda ne ispari, povremeno mesajte. Kad su pecurke gotove (posle oko 10tak minuta), prespite ih u neku ciniju, prelijte pavlakom (ili pavlakom i majonezom) i izmesajte. Tu mesavinu prelijte preko snicli kad budu gotove i poredjane u vatrostalnu ciniju.

U dubljoj serpi manjeg precnika sa duzom drskom (besamel se najlakse pravi u ovakvim sudovima) istopite puter i na njemu proprzite brasno tek da malo dobije boju (ne mnogo!), prelijte mlekom i mesajte zicom ili mikserom dobro, da se razbiju sve grumuljice. Posolite i pobiberite malo i kuvajte na tihoj vatri neprestano mesajuci dok se masa ne zgusne (pazite da se ne zgusne previse, necete moci da prespete, gustina vrele mase treba da bude otprilike kao gustina toplog meda). Sklonite sa sporeta i umutite jos jednu kockicu putera dok se ne istopi (ovaj fazon sam pokupio od Dzejmi Olivera - dobije se sjajan i gladak besamel). Prelijte besamel preko pecurki u vatrostalnoj ciniji.

Kackavalj isecite na tanke snite ili izrendajte na krupno rende i pospite preko besamela.

Stavite ciniju u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni i pecite 5-6 minuta, tek da se kackavalj istopi i malo pomesa sa besamelom... Izvadite iz rerne, pospite seckanim persunom i mirodjijom i sluzite.

Jedite toplo, ali pazite na jezik! Toliko je ukusno da cete se lako opeci na vreo krem koji se stvori na vrhu!

Verujte mi, ovo jelo je ludilo!



offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

Hvala na ovome, probacu ovih dana da uradim na taj nacin

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 842 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 0 sakrivenih i 833 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bluper, bojank, goxin, Neutral-M, robytz, Romibrat, SR-3m, TBF1D, wizzardone