Sastojci korisceni za pitu se mogu birati po zelji (ako neko nece salamu moze staviti suvo meso i slicno)
Za ovu pitu potrebno vam je (ovo su sastojci koji sam ja koristio):
1 pak. pecuraka (sampinjona recimo ili neke koje vi volite)
3x 200g salame (imao sam u pakovanju pa sam tako koristio)
500g sira (moze kackavalj ili domaci sip,ja sam koristio kackavalj)
kecap
1 pak. kora za pitu
ulje (oko pola case)
origano
start:
Pre pocetka rada upaliti rernu na 200 stepeni
iseckajte pecurke na listove
salamu na kocke ili moze i na "rezanca" kako ko voli
ako imate sir u komadu izrendajte ga (ja sam imao paket rendanog)
Prvi sloj:
na radnu povrsinu stavite 2 lista kora spojena (jedan na drugom)
poprskajte malo uljem
sipajte kecap (kolicina po zelji)
stavite jedan list kore (u daljem procesu ide po jedan list kora samo na pocetku i na kraju idu dva)
naprskajte uljem
stavite pecurke
stavite list kore
naprskajte uljem
stavite salamu
stavite list kore
naprskajte uljem
stavite origano (kolicina po zelji)
stavite sip (kolicina po zelji)
izvinjavam se sto nemam sliku sa sirom zaboravio sam da slikam
stavite list kore
naprskajte uljem
postupke ponoviti dokle god ima kora ali vam moraju za kraj ostati dva lista kora ja sam imao dva puta da slozim (ne mora biti uvek)
redosled stavljanja namirnica ne mora biti kao ovde (recimo moze prvo salama pa sip pa pecurke i slicno)
na kraju na zadnji list (ne racunajuci dva lista odozgo)
naprskajte uljem
stavite kecap
i prekrite sa dva lista kora
poprskajte uljem
namazite pleh uljem ili ako neko ima papir za pecenje moze i to (ne mora mnogo samo da bude masno )
mozete je staviti i ovako kao gore na slici u pleh a mozete je i urolati
samo morate paziti da vam prilikom rolanja ne pukne kora (nije strasno ako malo ispuca)
namazite pitu uljem i stavite u predhodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na stedinu
pecite oko 60 minuta (ja sam je pekao oko 55 min zavisi od rerne) kad porumeni spremna je
mozete je okretati po potrebi (ja sam je okretao 2 puta jednom posle 20 min a drugi put posle 25 min)
kada je ispecete premazite je uljem i prekrite (krpom ili alu folijom) da potpari jedno 20-25 min
ovako je izgledala na kraju
mozete je posluziti sa nekim sokom koji volite ili pivom... Ili sa nekim prilogom kecap,majonez,pavlaka....
isto tako ako neko zeli moze je deset minuta pred kraj posuti sa kackavaljem da se lepo istopi (ko voli)
isto tako mozete dodavati sami namirnice ako zelite (jaja,kractavcice,masline,papriku...)
Uzivaj te i prijatno
|