Pica Pita

Pica Pita

offline
  • Milos Pavlovic
  • System Administrator
  • Pridružio: 10 Dec 2011
  • Poruke: 559
  • Gde živiš: 127.0.0.1

Sastojci korisceni za pitu se mogu birati po zelji (ako neko nece salamu moze staviti suvo meso i slicno)
Za ovu pitu potrebno vam je (ovo su sastojci koji sam ja koristio):
1 pak. pecuraka (sampinjona recimo ili neke koje vi volite)
3x 200g salame (imao sam u pakovanju pa sam tako koristio)
500g sira (moze kackavalj ili domaci sip,ja sam koristio kackavalj)
kecap
1 pak. kora za pitu
ulje (oko pola case)
origano
start:
Pre pocetka rada upaliti rernu na 200 stepeni
iseckajte pecurke na listove
salamu na kocke ili moze i na "rezanca" kako ko voli
ako imate sir u komadu izrendajte ga (ja sam imao paket rendanog)



Prvi sloj:
na radnu povrsinu stavite 2 lista kora spojena (jedan na drugom)
poprskajte malo uljem
sipajte kecap (kolicina po zelji)
stavite jedan list kore (u daljem procesu ide po jedan list kora samo na pocetku i na kraju idu dva)
naprskajte uljem
stavite pecurke



stavite list kore
naprskajte uljem
stavite salamu




stavite list kore
naprskajte uljem
stavite origano (kolicina po zelji)
stavite sip (kolicina po zelji)
izvinjavam se sto nemam sliku sa sirom zaboravio sam da slikam



stavite list kore
naprskajte uljem
postupke ponoviti dokle god ima kora ali vam moraju za kraj ostati dva lista kora ja sam imao dva puta da slozim (ne mora biti uvek)
redosled stavljanja namirnica ne mora biti kao ovde (recimo moze prvo salama pa sip pa pecurke i slicno)

na kraju na zadnji list (ne racunajuci dva lista odozgo)
naprskajte uljem
stavite kecap
i prekrite sa dva lista kora
poprskajte uljem



namazite pleh uljem ili ako neko ima papir za pecenje moze i to (ne mora mnogo samo da bude masno Smile )
mozete je staviti i ovako kao gore na slici u pleh a mozete je i urolati
samo morate paziti da vam prilikom rolanja ne pukne kora (nije strasno ako malo ispuca)





namazite pitu uljem i stavite u predhodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na stedinu



pecite oko 60 minuta (ja sam je pekao oko 55 min zavisi od rerne) kad porumeni spremna je

mozete je okretati po potrebi (ja sam je okretao 2 puta jednom posle 20 min a drugi put posle 25 min)

kada je ispecete premazite je uljem i prekrite (krpom ili alu folijom) da potpari jedno 20-25 min

ovako je izgledala na kraju





mozete je posluziti sa nekim sokom koji volite ili pivom... Ili sa nekim prilogom kecap,majonez,pavlaka....
isto tako ako neko zeli moze je deset minuta pred kraj posuti sa kackavaljem da se lepo istopi (ko voli)

isto tako mozete dodavati sami namirnice ako zelite (jaja,kractavcice,masline,papriku...)

Uzivaj te i prijatno Ziveli Zagrljaj



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 741 korisnika na forumu :: 58 registrovanih, 3 sakrivenih i 680 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2413 - dana 03 Okt 2019 05:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksandar.dzinic, aljosa7, aramis s, Atomski čoban, baza, cicus91, cole77, Cvijo_ue, dakota, dejantrivicevic98, dragoljub11987, Drug pukovnik, Eyes Wide Shut, Faki-Valjevo, FOX, Futurama, goran.vvv, gorozup, husky, indja, Kaplar2, Koca Popovic, kristijan97, Kubovac, kunktator, Levi2, Marko Marković, mgaji21, Milos ZA, Milos1977, miodrag, nemkea71, nenad812, NenadG, nuke92, Oscar2, pedja2000_9, pein, radoznao2, Recce, repac, Shomy, Sirius, stegonosa, suton2, tomigun, Toni, Trpe Grozni, versus2, Vezista2, vladetije, W123, wizzardone, wolverined4, YU-UKI, Zikka, 1872