Pita sa krompirom

1

Pita sa krompirom

offline
  • Lead Developer ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Go 5 Creative
  • Pridružio: 14 Feb 2008
  • Poruke: 12226

Izvor recepta je Knjaz Miloš zvanična Facebook stranica.
https://www.facebook.com/250987464987353/videos/1227476050671818/



Potrebno :
Kilogram krompira
Crni luk
Pakovanje kora
So, biber, ulje

Narendamo krompir i crni luk i u tu smesu dodamo 100ml ulja, so i biber, umešamo lepo smesu.

Stavimo jedan list kore, premažemo uljem, stavimo drugi list kore i nafilujemo krompir pa zavijemo koru. Tako dok ne potrošite svu smesu.

Premažete sve kore pri vrhu i ubacite u rernu na 15 minuta pri 200C.
Nakon toga izvadite pitu iz rerne i prospete prokuvanu vodu u koju ste dodali malo ulja i soli i izmešali to.

Vratite nazad na 25 minuta.

E sada, ja sam mnogo više pekao od 25 minuta i krompir je ostao žilav, ne skroz živ ali ...
Ne znam da li je to zbog toga što se kuva tehnilčki zbog ove vode ali ... 25 minuta mi svakako ne izgleda kao dovoljno vremena za to kuvanje.

Inače je ukus fenomenalan. Asocira na burek sa mesom mirisom a ukus je sličan piti sa pečurkama.

Edit : Lagano sam napisao da je ukus sličan piti sa krompirom ...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Aco  Male
  • Moderator foruma
  • Aleksandar
  • Pridružio: 12 Maj 2006
  • Poruke: 16823
  • Gde živiš: /home/aco

Ma meni nema pite s krompirom dok se ne razvuče testo, oklagija mora da radi za pitu od krompira Mr. Green



offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4022

Pita sa krompirom je mnogo bolja kada dodaš luka. ( Nikada nisam pravila bez luka)

Iseckati 2-3 glavice crnog luka, lagano ga dinstati na malo ulja. Dodati narendani i ocedjen od soka krompir. Dinstati još malo, dodati začine; so, malo vegete, dosta bibera.
Kada se fil prohladi, filovati kore. Svaku koru premazati uljem, redjati po dve kore a na treću staviti fil i umotati rolnu.

Uvek prebrojim kore (odvojim po 3 lista) rasporedim fil u posudice da bude za svaku rolnicu podjednako.
Napravljenu pitu premazati uljem, staviti u vrelu rernu i peći dok porumeni.

offline
  • Lead Developer ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Go 5 Creative
  • Pridružio: 14 Feb 2008
  • Poruke: 12226

Ima ga i u ovom receptu ali nisam odmah naveo i u međuvremenu sam ispravio propust Smile

Aco, baci recept i ti ovamo Very Happy

offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4022

Luk iseckaj nožem, nemoj rendati jer pusti dosta soka i daje gorčinu.

offline
  • Aco  Male
  • Moderator foruma
  • Aleksandar
  • Pridružio: 12 Maj 2006
  • Poruke: 16823
  • Gde živiš: /home/aco

Srki94 ::

Aco, baci recept i ti ovamo Very Happy


Hoćeš i slike kako razvijam testo Mr. Green

offline
  • Milos Pavlovic
  • System Administrator
  • Pridružio: 10 Dec 2011
  • Poruke: 559
  • Gde živiš: 127.0.0.1

A jer razvijas onako na carsavu pa je samo urolas ili imas neke druge metode?

offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • CEO Vršački Vinogradi doo
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13554
  • Gde živiš: Vršac

Aco ::Ma meni nema pite s krompirom dok se ne razvuče testo, oklagija mora da radi za pitu od krompira Mr. Green

Potpisujem. Wink

A još bolje je kada se razvlači bez oklagije. Smajli

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1024

Pite pravim u zadnje godinu - dve samo po ovom receptu : )
https://www.youtube.com/watch?v=4gEyVbwlKF4

skoro nikad ne razvlačim kore, već koristim kupovne, 500gr kora /jedna ipo kora po pitici/, je dovoljna za srednju tepsiju /prilog slika na kraju/, fil se rasporedi na tu polovinu kore pa se onda urola, i savije,
takodje za pitu od krompira /mesa i pečuraka/ isto seckam luk na kockice, a krompir rendam i dinstam uz dodatak puno bibera i začina c .../kad su pečurke u pitanju seckaju se na tanke listiće/


offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4022

Pita krompiruša koju sam danas pravila, najlepša je od svih koje sam pravila do sada.

Ništa ne radim po meri, sve je odokativno.
Način rada je opisan u mom gornjem postu, fil sam radila malo drugačije.

Prodinstala sam nekoliko strukova praziluka i 3 glavice crnog luka, dodala dosta narendanog krompira i sve zajedno dinstala.
posolila i dooobro pobiberila.

U drugu šerpu sam skuvala 5-6 krompira sa ljuskom. Oljuštila ih, iseckala na kockice i dodala prodinstanom filu. Sve izmešala i filovala kore, po 3 pa urolala.
Kada se ispekla, prelila sam sam prokuvanom slanom vodom i uljem i još malo zapekla.

Nisam slikala ispečenu pitu, možda ću kasnije slikati parčiće sa tanjra.





ostali samo okrajci : P

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 590 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 4 sakrivenih i 554 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1567 - dana 15 Jul 2016 19:18

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., alex1974, amaterSRB, AMCXXL, arsa2, Bane san, Belac91, branko7, darkangel, Dicus, dozorni, Georgius, HDMI, Hektor2, ignjatovicmiz, ivance95, Koca Popovic, ljuba.b, lord sir giga, MarKhan, MB120mm, nefas, nsakan, Rakenica, S-lash, Sasa Pavlovic, stefanmpurtic, su27, vlvl, Voja1978, wizzardone, zodiac94