...Ti si moja čokolada....

6

...Ti si moja čokolada....

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Pa sa ovim skrobom kad se zakuva to postaje gusto... Ja bih to lepo servirao kao "toplu cokoladu", ona pudingasta varijanta koja se servira po BG kaficima...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1778

Čokoladna moda... sezona proleće- leto 2008 god juče sam naišla na nešto baš veselo i slaaaatkoooo....možda nadjete svoje favorite Zagrljaj

http://www.godiva.com/



offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Nasao sam svog favorita:

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1778

Uh, pa to su zalihe do kraja godine....


E malo da zarad lepog nečeg iskoristim temu.....
Evo kreativnog načina da se izvinite voljenoj osobi, da joj pokažete originalno koliko vam znači, il čak da zaprosite devojku.....uz obaveznu porukicu naravno...


čokolada je drugo ime za ljubav

Dopuna: 13 Apr 2008 19:34

Ova čokolada je trenutno kriva što ne pravim kolače.... Mr. Green
Ko voli čokoladu i keks u kombinaciji sigurno će mu se svideti.... Zaljubljen

offline
  • Pridružio: 08 Jul 2007
  • Poruke: 2024

Skoro sam negdje vidjela avatar-pise: ''Save the earth! It's the only planet with the chocolate'' Very Happy

Ja mnogo volim saher torte i imam jedan recept u kome uopste nema brasna, samo velike kolicine jaja, cokolade, putera, mljevenih oraha, naravno premaz od finog pekmeza od kajsija i dobra glazura...jednom rjecju-extra! Kad mi bude pri ruci, napisacu i ovdje.
Ali gledajuci onu ''perverziju'' od toplog cokoladnog kolaca, koju je postavio MoscowBeast (u koju sam se na prvi pogled zaljubila i probacu prvom prilikom Smajli ), palo mi na pamet da se ova smjesa za moju extra sahericu, moze razliti u kalup za mafine i bice vjerovatno dobra kopija toplog cokoladnog...mmm.

offline
  • Pridružio: 22 Mar 2008
  • Poruke: 226
  • Gde živiš: Novi Sad

Mene interesuje ako neko zna nesto vise o cokoladi sa listicima zlata ! Jel ima neko sa foruma da je ovo probao ???

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1778

Posebna,
kad već spomenu kalup za mafine, ja sam neke kolače koji se tradicinolano peku u običnom plehu probala tako da pečem sad ceo komšiluk koristi moj patent...al kad si već spomenula priložiću slikicu kolača koji je stvarno mmmmmmljac, a recept je komšinica dobila iz engleske...a kad nadjem recept, pošto su mi razbacani a koji je jednostavan, priložiću naknadno...


Čokoladu sa zlatnim listićima nisam probala al volela bih, na moje zaprepašćenje moj muž je probao još pre dvadestet godina dobio je od nekog iz inostranstva u obliku zlatnih poluga a unutra sa listićima zlata kao.. Mislim da ima da se kupi u -Adore- prodavnicama čokoladnih bombonica čini mi se da sam videla i to u TC -Milenijum- i -Delta City- u Beogradu...

Dopuna: 16 Apr 2008 14:51

Evo ga recept za ove tortice na slici našla sam ga:
Tortice smešak

Sastav: 250 gr margarina penasto umutiti sa 150gr šećera, i dodati 4 jajeta...u tu smesu dodati izmešanih prethodno 200gr brašna, 2 praška za pecivo i kakao 50gr;
Smesu homogenizovati, sipati u pleh sa većim modlama ( u svaku modlu dovoljno je sipati po dve supene kašike fila...količina je otprilike za tri pleha.. prehtodno podmazati svaku modlu i posuti brašnom ili u svaku staviti veće papirnate korpice pa u njih sipati smesu).
Kad su tortice gotove, staviti na tacnu i vruće premazati nutelom ili eurokremom i ukrasiti sa m&m bombonicama il šarenim mrvicama...
Isplativo za dečije rodjendane, žurke isl... Zagrljaj

offline
  • Pridružio: 08 Jul 2007
  • Poruke: 2024

Evo i recepta za moju zahericu:
Potrebno je: 10 jaja, 300 g secera, 300 g mljevenih oraha, 300 g putera, 300 g cokolade za kuvanje + cokolada za glazuru, 1 prasak za pecivo, dzem od kajsija.
Umutiti bjelanca, potom postepeno dodavati zumanca, secer, orahe, cokoladu prethodno rastopljenu sa puterom i prasak za pecivo. Peci oko pola sata, na 200 C. Malo prohladjen kolac premazati slojem dzema od kajsija i preliti cokoladnom glazurom.
Odlican, sav onako ''cokoladast'' Smajli -provjereno (nekih 50 puta Wink )!

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2007
  • Poruke: 207
  • Gde živiš: LVNV

Borislav_8 ::Mene interesuje ako neko zna nesto vise o cokoladi sa listicima zlata ! Jel ima neko sa foruma da je ovo probao ???

Jela sam vise puta dezert sa "gold leaf" i mogu ti reci da je to vise za oci/dzep i nema nikakav poseban ukus.

Gold leaf, flake or dust is used on and in some gourmet foods, notably sweets and drinks as decorative ingredient. Gold flake was used by the nobility in Medieval Europe as a decoration in foodsand drinks, in the form of leafs, flakes or dust, either to demonstrate the host's wealth or in the belief that something that valuable and rare must be beneficial for one's health.

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 1778

Hm, nemojte da mi se smejete na izgledu torte, ovo ukrašavanje je bila trenutna ideja al torta je pravljena dva puta može sa glazurom od čokolade il sa šlagom podjednako je dobra Zagrljaj

Jaffa torta:
900 gr jaffa keksa (u većoj posudi svaki kolač podeliti na četvrtine)
skuvati 300ml mleka i dodati jedan margarin
tu masu preliti preko jaffe i izmešati
Izručiti na tacnu i oblikovati u željeni oblik
premazati tortu sa džemom od kajsije
staviti u fružider da se ohladi ako stavljamo šlag a ako stavljamo čokoladnu glazuru staviti prvo glazuru pa onda u frižider..E sad ja sam je ukrasila ovako nedostajale su mi samo krupnije mrvice za kosu Mr. Green
Torta je gotova za 20-tak minuta

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 762 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 1 sakriven i 728 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, babaroga, Cirkon, Ctrl x, darkangel, Denox, doloress, draggan, dragonserbia, Filip Marinković, HrcAk47, Koridor 11, Korisnik038, Krusarac, kybonacci, Marko Marković, MB120mm, mercedesamg, Milan A. Nikolic, moldway, NoOneEver Dreams, panonski mornar, RJ, S2M, sakota79, Singidunumac, Snorks, sombrero, Toni, Viceroy, VJ