Volite li patlidzan?

Volite li patlidzan?

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2005
  • Poruke: 400
  • Gde živiš: Zemun

Ako volite patlidzan i imate recepte za jela od patlidzana, evo prilike....

Za pocetak:

Namaz od patlidžana I

Potrebno je: 700 grama patlidžana, četiri češnja belog luka, limun, seckani list persuna, dva lista žalfije, grančica majčine dušice, decilitar maslinovog ulja, so, biber.
Patlidžane ispeci u rerni ili na plotni. Oljuštiti ih dok su joj topli i naseći na krupnije komade. U mikser staviti izgnječeni beli luk, limunov sok, seckani peršun, žalfiju, majčinu dušicu i patlidžane i izmešati. Dolivati, i dalje mešajući, maslinovo ulje, so i biber i mešati dok ne postane poput majoneza.
Namaz posuti seckanim peršunom i ukrasiti listićima korijandera. Služiti s prepečenim hlebom.


Namaz od patlidzana II

1kg patlidzana, 2 babure, 2 paradajza, manja glavica crnog luka, manja glavica belog luka, 100 g ulja (maslinovog), soljica vinskog sirceta, so, list persuna.

Patlidzane ispeci u rerni i oljustiti dok su jos topli. Papriku ispeci na plotni, oljustiti i ocistiti od semena. Papriku i patlidzan iseci na kockice i staviti u ciniju. Dodati sitno iseckan crni i beli luk i paradajz, oljusten i iseckan na kockice. Dobro umutiti mikserom, zaciniti solju i sircetom i seckanim listom persuna, dodavati ulje mesajuci kao kad pravite majonez. Posuti seckanim listom persuna i ohladiti.
Ovaj namaz moze da posluzi i kao nadev za paradajz ili pecene paprike.

Namaz od patlidzana III (Malidzano)

Cetiri srednja patlidzana, 200 g ovcijeg sira, cetiri cena belog luka, 50 g oraha, 1/2 dl ulja, biber.
Patlidzane ispeci, oljustiti i ostaviti da se ocede. Beli luk ocistiti i izgnjeciti u avanu ili protisnuti kroz presu. Orahe sitno iseckati. Patlidzane staviti u ciniju i izgnjeciti, dodati orahe, beli luk, izgnjeceni sir i biber. Ujednaciti masu.
Ulje zagrejati i polako sipati u patlidzane stalno mesajuci. Na kraju posuti seckanim persunom i ohladiti.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Moj namaz od plavog paradajza iliti patlidžana:

1 kg patlidžana ispeći, oljuštiti i sitno iseckati. Skuvati 2-3 jaja, oljuštiti i takodje sitno iseckati. Izrendati krišku mladog belog sira. Sitno iseckati 3-4 čena belog luka. Sve staviti u blender i izmiksati. Pomešati sa 200 gr majoneza i sitno seckanim peršunom. Dobro ohladiti.



offline
  • Pridružio: 07 Avg 2005
  • Poruke: 400
  • Gde živiš: Zemun

Patlidzan sa sirom i kajmakom

Sest patlidzana, 500 g sira, 125g kajmaka, 125g putera, so.
Patlidzanima odseci drske, prepoloviti ih uzduz i obariti u slanoj vodi. Izvaditi sredinu, dobro je isitniti dodati sir, kajmak i puter, i ako je potrebno dosoliti. Dobro izmesati i puniti patlidzane. Punjene patlidzane sloziti u posudu prethodno podmazanu puterom i peci u rerni da porumene.


Pita od patlidzana

Tri veca patlidzana, 700g tankih kora, 500g mlevenog juneceg mesa, deset babura, 3 jaja, 1 kisela pavlaka, glavica cnog luka, 3-4 cena belog luka, biber, so.

Patlidzane i babure ispeci, oljustiti, iseckati i proprziti na ulju.
Odvojeno na ulju isprziti sitno seckani crni luk, dodati mleveno junece meso, dinstati, dodati sitno iseckan beli luk, biber i so, pa pomesati sa patlidzanima i baburama.
U podmazan pleh staviti cetiri kore (svaku poprskati sa malo ulja) pa nadev, opet kore, nadev. Za kraj ostaviti tri kore.
Slozenu pitu iseci na kocke i preliti prelivom od umucenih jaja, kisele pavlake, bibera i soli.
Peci u zagrejanoj rerni oko 1h.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 393 korisnika na forumu :: 15 registrovanih, 0 sakrivenih i 378 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, acatomic, awathorn, cropape, Doca, indja, Jester, Kruger, MB120mm, Mercury, mk, sasa76, suton, Trpe Grozni, vlad the impaler