evo jednog mog recepta za pastu....
iseckati nekih tri cetiri glavice (slobodno vecih) crnog luka ali na malo vece i malo sitnije komade,isto tako i sa jednom glavicom belog luka (slobodno nece se mnogo osecati) ,staviti u sud sa malo vode i sa uljem,luk treba da dobije staklast izgled pa se onda malo proprzi da bude aromaticniji.....dodati oko 300g kecapa ,3dl vode i 2 konzerve sitno seckane tunjevine....kad smesa dobije konzistenciju kao jogurt dodati vezu persunovog lista i djumbira jednu kasicicu skloniti sa vatre posle par minuta i pustiti da se malo prohladi pa dodati jednu pavlaku....
za to vreme ste skuvali spagete kao sto pise na ambalazi i ovu smesu preliti preko spageta i ostaviti da se sokovi te smese upiju u spagete (ofarbaju se crvenkasto) pa tek onda sve dobro izmesati.....
preko posluzene paste u tanjiru posuti malo parmezana......
malo je komplikovano i dugo traje priprema ali zato mnogo dobro ispadne....
|