Problem-5.1 sistem

Problem-5.1 sistem

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2009
  • Poruke: 71

Dobio sam izvesni POINT 5.1 sistem bez ikakvih upustava i CD-ova i imam problem sa njegovim povezivanjem. Naime satelite sam povezao na vufer, i vufer za racunar medjutim rade samo 2 zvucnika. Pri povezivanju vufera sa racunarom najvecu zabunu su mi pravile boje onih ulaza, samo se zelena poklapa sa bojama onih ulaza na racunaru, a ostale 2 su razlicite. Probao sam sve moguce kombinacije tih boja ali bez promene.
Nemam posebnu zvucnu karticu ali maticna gigabyte P43T-ES3G (koliko sam video) podrzava 5.1 sisteme. Skinuo sam i najnovije drajvere, u Sound setingsu i Realtek HD audio manageru podesio na 5.1 ali i dalje nema resenja tj. samo 2 zvucnika rade i pritom sam siguran da su svi dobro povezani...
Ako neko ima resenje neka pomogne....



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13725
  • Gde živiš: Vršac

Nemaš zvuk na svim zvučnicima kada gledaš film, slušaš muziku...

Sasvim je normalna pojava da se pri tim radnjama čuje zvuk samo na dva zvučnika, a iz razloga je je zvuk uglavnom dvo kanalni (stereo), da bi to rešio potrebno je da u programu iz koga se reprodukuje multimedija onemogućiš da se zvuk reprodukuje na svim zvučnicima.


Pogledaj recimo podešavanja za Km Player: http://www.mycity.rs/Aplikacije/kmplayer-problem-sa-5-1-sistemom.html



offline
  • Pridružio: 01 Jun 2009
  • Poruke: 71

Probao sam, ali bez promene...

Ali zvuk radi na samo 2 zvucnika i pri onom testiranju u Realtek menageru i Sound optionsu tako da ne verujem da je u tome problem...

offline
  • Pridružio: 01 Nov 2007
  • Poruke: 1375

Za 5.1 sistem, po uputstvu za plocu ga-p43t-es3g_e ide 'vako Mr. Green

Na ploci:
zelena - Front Speaker Out
plava - Rear Speaker Out
roze - Center/Subwoofer Speaker Out

...e sad, Realtek-Gigabyte kombinacija na Win7-ici i kod mene je, iz meni nepoznatih razloga, pravila isti problem (radi samo front), dok nisam "ubo onaj pravi" driver... trenutno Realtek_R229_V-W7 shljaka bez problema. Mr. Green

edit
http://downloads.guru3d.com/Realtek-HD-Audio-2.29-Driver-download-2337.html

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2009
  • Poruke: 71

Problem resen... Nije bio u drajverima vec nisam stavio namenu svakom od ulaza vec je po defaultu bilo mic i line in...

Hvala Ricardi i Kentaurusu na pomoci...

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2009
  • Poruke: 515
  • Gde živiš: Prijepolje-Srbija

Kentaurus ::Za 5.1 sistem, po uputstvu za plocu ga-p43t-es3g_e ide 'vako Mr. Green

Na ploci:
zelena - Front Speaker Out
plava - Rear Speaker Out
roze - Center/Subwoofer Speaker Out
[/code]


e sad imam i ja isti problem sa maticnom asus P5Q Pro
i ovim Premium Line KA-860CE zvucnicima isto 5.1 sta sa cim da poveze ?

offline
  • Pridružio: 01 Nov 2007
  • Poruke: 1375

Citat:e sad imam i ja isti problem sa maticnom asus P5Q Pro
i ovim Premium Line KA-860CE zvucnicima isto 5.1 sta sa cim da poveze ?



Lime(zelena) - Front Speaker Out
Black - Rear Speaker Out
Orange - Center/Subwoofer

Pink - Mic In
Light Blue - Line In
Gray - Side Speaker Out

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 392 korisnika na forumu :: 3 registrovanih, 1 sakriven i 388 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: goxin, ILGromovnik, Megapurpletv