Zasto je Creative tako glup?!

2

Zasto je Creative tako glup?!

offline
  • Bojan  Male
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 13 Nov 2003
  • Poruke: 11059
  • Gde živiš: Novi Sad

Ja bih rekao da je nesto do hardvera.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • SVITAC 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Apr 2003
  • Poruke: 5919
  • Gde živiš: Beograd

DrDeath :: E onda TU karticu koju je on instalirao deinstaliram,razumete?

Ne nije mi jasno zašto je deinstaliraš i čupaš iz slota ???

Probaj kada ti detektuje kartici kao audio kontroler .. NE da je vadiš i deinstaliraš nego da REstartuješ komp ponovo .. da bi se instalacija završila do kraja .. bez vađenja kartice ..

A nakon toga ako je nije prepoznao windows karticu kako treba (po nazivu) da instaliraš drajvere ..

Live serija SB kartica ima problema sa drajverima na XP'u .. ali se radi o starijoj verziji te kartice iz '99. 2000'te godine .. 5.1 nije pravio problem kod ljudi koje znam a koriste je ..



offline
  • Puky  Male
  • Scottish rebel
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 5815
  • Gde živiš: u Zmajevom gnjezdu

Ajd probaj sledece:
startuj Win u Safe modu, pobij u Device manageru sve oko zvucne, ugasi komp. Izvadi napolje zvucnu. Upali komp lepo udji u Win, ... malo, zatim ponovo ugasi, vrati zvucnu i ponovo u XP i instaliraj zadnje najnovije drivere.

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 5001
  • Gde živiš: Beograd

mozda neki irq konflikti, a posto su te informacije podesene u BIOS-u i posle instalacije windowsa ostaje isto zato probaj da u BIOS-u ucitas default podesavanja ili ako nadjes negde Force Update ESCD to stavi na enabled (on ce da resetuje podesavanja pa ce da vrati na disabled posle restarta naravno) pa vidi sta se desava

offline
  • Pridružio: 11 Apr 2004
  • Poruke: 83
  • Gde živiš: Novi Sad

Vid' te ovako ljudi! Posto vidim da me niko ne konta, da ja vama sve natenane objasnim (posto mi govorite da radim sve sto sam radio), a vidim da se neki cak i "gube". Sprem'te se za roman.
Zamislite sebe, sedite za komp. jedan dan, nebitno sta radite, restartujete ga, pocne da se dize XP, sve je OK ali zvuka NEMA! Pojavi se desktop, i Win (jbga Bill Gates) vam prijavljuje da je detektovao nov hardver(!?)! Pogadjate koji: -zvucnu. I umesto da od vas trazi drajvere on, idiot, sam instalira neke svoje drajvere. Potom sledi saopstenje o restartu. Kazete sebi: "OK, ajde da ga restartujem", i to i uradite. Podigne se sistem, kliknete na "start", pokrenete "surround mixer", kad ono PRC! Iskoci prozor sa porukom "CtDevcon.dll has returned an error. Mixer will now exit" (mislim da je tako, tj. siguran sam za .dll, ali i ne sta je uradio). Doooobrooo, reko! Odem u Add-Remove i deinstaliram zvucnu (pazite govorim za prvi put kad se desilo). Restartujem ga.....itd.,itd., prijavi mi detekciju novog hdwra, ali umesto ovog puta da pita mene za drajvere (ne pitajte kako znam, jednostavno ZNAM da tako treba degen da uradi), opet ih sam instalira. Ponavljao sam taj postupak X-puta, a onda sam ga pustio ("U majcinu idiote!!!") da odradi taj poslic. Sta se sad desava? U sound manageru, kad ocu da podesim audio properties, zvucna je prijavljena kao SB Live! Wave Device (!? 2x). Inace normalno treba da pise SB Live! Audio(D400), what ever that means! Sta cu? Posto to nije ono sto mi treba, opet sam se njakao. Sasvim slucajno sam skontao kako da mi trazi drajvere za "taj novi hrdwr". Deinstalirao sam to sto je on istalirao (da se razumemo, deinstalirao u DEVICE MANAGERU (u daljem txtu DM)) i ugasio komp. Kad sam ga, mislim sutradan, upalio i stiglo mi dobro poznato saopstenje od XP, zacudio sam se jer je ovog puta od MENE trazio drajvere! Ponadao sam se! Nisam nista instalirao tj. chenchelovo sam ga - sto bi reko moj drug. Ubacio sam CD od zvucne i fino je istalirao. Ali (uvek postoji ali...), nakon gasenja i ponovnog paljenja, opet ista pesma: detektuje nov hrdwr, sam instalira drajvere, trazi restart.... i tako u nedogled. Sledeci pokusaj je bio da ga pustim da istalira sta 'oce, a potom u DM je deinstaliram. Ubacim CD, kad vid ne-che-ga, prilikom izbora koliko zvucnika, nema opcija 5.1! Samo 2, 4 i sluske! Jedared sam ga istalirao i tako, tj. sa 4 zvucnika i radi ona, al' ne radi woofer i centralni (logicno zar ne?). Potom sledi nosenje u servis, gde su oni navodno otkrili gresku u REGISTRY-ju koja se pojavila prilikom istalacije Winampa 5.01 (nije nego!, mene su mislili...., al ajde). Sve je lepo radilo 2 dana, a onda opet isto. Sledede ceprkanja po BIOS-u zbog IRQ-a i nista! Menjanje PCI slota, i nista! Update drajvera na razne nacine, verujte mi. Ovo sto ste vi naveli da radim je, bez ljutnje, kesa naspram onoga sta sam radio! I naravno opet NISTA!!! Reinstalirao sam XP (cak 2x), al' avaj!!! Ponovo sam odneo komp. u servis i na moje oci, sve je radilo!!! NIsta nije detektovao, instalirao, djavola zenio..... sve je bilo kako treba. Doso kuci, sa strepnjom ga upalio, i radi perfect!!! E fala necemu - odahnuh! Ali do sutra! Sutradan sve isto!!! Grrrrrrrr!!!!
Na kraju, jedino resenje da sve radi kako treba je: kada detektuje zvucnu i izbrljavi s njom, a potom trazi restart, odem u DM i deinstaliram zvucnu (u Add-Remove nista ne diram). Ugasim komp. otvorim ga ( zbog toga mi je sad na stolu non-stop sa otvorenom stranicom) izvucem karticu iz slota, ubodem je nazad, upalim ga i ondak je sve okili-dokili. Ali i tu ima jedna caka! Naime da je ne bih stalno vadio i vracao, komp. stavljam u hibernaciju. Medjutim, (ooooooo srece li!), kad g avratim iz hibernacije, a onda iz bilo kog razloga restartujem, pocinje ista pesma: detekcija hrdwr-a, XP-ovo brljanje i muljanje i sve ostalo sto sam napisao!
Sve u svemu, ja sumnjam na hardware (Bojane care!), tj. da je zvucna popusila, ali reko bolje da pitam ljude. Mozda je ipak ljudski faktor u pitanju! Ako nemate pojma sta moze bit', kazte, pa da je zavrljacim u tri lepe....
Unapred hvala na strpljenju i razumevanju moje frustracije!

HAUG!

offline
  • Goran 
  • Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
  • Pridružio: 05 Maj 2003
  • Poruke: 9977
  • Gde živiš: Singidunum

Ne verovatno da si ti toliki maler da ta ista zvučna kartica radi u servisu a kod kuće dan dva i "paf", opet problemi. Samo još jedno pitanje, i nemoj da se nerviraš, u međuvremenu kad radi kartica da ti možda instaliraš neki programčić koji ti i napravi problem sa zvučnom, jer ako ne onda je očigledan problem do zvučne.
To ćeš definisati ako probaš da instaliraš na drugom računaru, kod druga recimo, ili kući drugi OS.

offline
  • Pridružio: 03 Apr 2004
  • Poruke: 4513
  • Gde živiš: Novi Sad

All Star skidam ti kapu kada si imao zivaca sve ovo da kucas.

Aj da ja dodam moj problem ja kad god startujem komp meni detektuje 2 zvucnika pa non stop moram rucno da namestam na 5.1 jel ima neko neku ideju???

Vise nervira nego sto je neki problem

e da Creative SB live 5.1

offline
  • Pridružio: 11 Apr 2004
  • Poruke: 6
  • Gde živiš: Zrenjanin

Ajde da probam i ja da pomognem. Nekad smetnje hoce da prave neke druge PCI kartice, ili USB konektori, pa i integrisana zvucna kartica. Probaj da iskljucis u BIOS-u USB , i sve integrisano , izvadi sve PCI kartice i pokusaj sa instalacijom. Ako proradi kako treba znaci da sam pomogao , a ako ne , paaaaa , bar si probao!

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 5001
  • Gde živiš: Beograd

ja imam SB Live 5.1 i pise C400 cisto da se zna, meni je takodje windows sam instalirao drajvere prvi put kad sam je stavio i ja sam skinuo najnovije drajvere sa interneta za koje pise da su kompatiblni sa xp-om i instalirao preko ovih sto je xp stavio sam i sve je normalno proslo i radi ok, a ne znam u cemu je stvar kod tebe, koje drajvere imas?

kad udjes u System Information i pod components>problem devices jel ti pise sta?

offline
  • Pridružio: 11 Apr 2004
  • Poruke: 83
  • Gde živiš: Novi Sad

Sve sam povadio i opet isto. U sys info nema problema. Da je gazim?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 766 korisnika na forumu :: 25 registrovanih, 5 sakrivenih i 736 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1567 - dana 15 Jul 2016 19:18

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, aljosa7, amstel, Atomski čoban, awathorn, Boris90, cikadeda, Cili, dragon986, Filodendron, Georgius2, Insan2, ivan979, Joja, lojola, m0nstrum_, MiG-29M2, MILO-VAN, Nomenklatura, sakota79, sekretar, Skijavoneska, smorovic, trutcina, Zmaj 99