Konkursi

5

Konkursi

offline
 • Pridružio: 21 Okt 2007
 • Poruke: 70
 • Gde živiš: novi sad

Konkurs za Treci medjunarodni festival za decu i omladinu"Mihal Babinka"Da bi se njegovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se negovala uspomena na jednog od najvecih slovackih knjizevnika Mihala Babinke ,


prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku Mr Jovana Mihajila mr Nere Legac Rikic a u organizaciji Scene Svih kreativnih,

Prvi međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina“Mihal Babinka” objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i priče i

pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na


međunarodni festival poezije

"Mahal Babinka"


(za konkurs)

Stojan Simic Krpica

Marka Miljanova 18/39

Novi Sad

Republika Srbija

obicnom postom

odnosno stojan.simic.krpica@gmail.com
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli (za one koji imaju email adresu)


o63 550 681


Rok slanja radova do 5.3.2011.godine.


U drugoj polovini marta 2011.godine bice dodela nagrada u Novom Sadu.Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 21 Okt 2007
 • Poruke: 70
 • Gde živiš: novi sad

Konkurs "Mihajlo Kovač"Da bi se negovalo književno stvaralaštvo dece i omladine i da bi se negovala uspomena na jednog od najvećih rusinskih književnika Mihajla Kovača, prema ideji i inicijativi i Stojana Simića Krpice, uz podršku Mr Jovana Mihajila, mr Nere Legac Rikić, a u organizaciji Scene Svih kreativnih, Prvi međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku, studentsku i omladinu do 30 godina "Mihajlo Kovač" objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče.Pozivaju se sva zainteresovana deca, srednjoškolska, studentska i omladina do 30 godina da svoje radove na slobodne teme (do 3 pesme i/ili 3 priče) šalju običnom poštom na:
Međunarodni festival poezije
"Mihajlo Kovač"
(za konkurs)
Stojan Simić Krpica
Marka Miljanova 18/39
Novi Sad
Republika Srbija

odnosno: stojan.simic.krpica@gmail.com Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript (za one koji imaju e-mail adresu)

Rok slanja radova do 15.4.2011.godine.

U drugoj polovini aprila 2011. godine biće dodela nagrada u Novom Sadu.


Mihajlo Kovač ( 1909-2005): je rođen 27. 10. 1909. u Šidu. Pisao pesme, priče, romane, drame, kako za odrasle tako i za decu. Objavio je knjige pesama "Moj svet", "Večernje svetlosti", "Hrast sam crvotocan", "Pesme dede Bastovana", knjige pripovedaka "Tihe vode", "Duboki koreni", "Kaplju po kaplju zivot otice", "Ciglana", "Na periferiji", roman "Hric Bandurik" (sa Stefanom Hudakom), "Prve radosti", "Janko Obojanko", desetak drama, brojne eseje, prevode itd. Zastupljen je u mnogim antologijama i izborima u Jugoslaviji i Ukrajini.offline
 • svastar mastar
 • Pridružio: 22 Jun 2009
 • Poruke: 716

Teme su potpuno slobodne? smešak

offline
 • Pridružio: 16 Apr 2008
 • Poruke: 1138
 • Gde živiš: Ank-Morpork

Copy/paste iz primljenog maila Arrow


KNJIŽEVNI KLUB “MIROSLAV MIKA ANTIĆ” IZ INĐIJE
RASPISUJE
22. MEĐUNARODNI PESNIČKI KONKURS “GARAVI SOKAK”, INĐIJA 2011.


USLOVI KONKURSA:

- Poslati tri pesme u tri primerka, dužine od 12 do 24 reda, teme slobodne.
- Pesme potpisati imenom i prezimenom, navesti tačnu adresu stanovanja, brojeve telefona i elektronsku adresu ukoliko je imate.
- Pesme mogu biti na srpskom, hrvatskom i bosanskom jeziku, a u koliko stvarate na drugim jezicima, uz orginal poslati prevod na jedan od navedenih jezika.
- Obavezna kraća biografija autora.
- Konkurs traje od 20. februara do 30. maja 2011. godine, a pesme slati na adresu:
Zlatomir Borovnica (za konkurs)
ulica Kneza Lazara 14/25 22320 Inđija, Srbija;
ili elektronskom poštom na adresu:
konkurs@zlatomirborovnica.com
kontakt@zlatomirborovnica.com
- Ukoliko šaljete elektronskim putem, dovoljno je slati u jednom primerku, umnožavamo sami (Обавезно у wordu 97- 2003. ŠIFRA NIJE POTREBNA).

- Telefoni - fiksni: +381/22-551-347 — mobilni: +381/63-1055-199
- Pravo učešća imaju svi autori stariji od 14 godina. Manifestacija će se održati polovinom septembra 2011. godine, kada će biti i promovisan zbornik koji će se štampati od prispelih i odabranih radova. Na manifestaciju ćemo pozvati do 70 autora zastupljenih u zborniku. Tačan datum i vreme održavanja manifestacije ćemo Vam blagovremeno javiti.
- Radovi poslati na konkurs se ne vraćaju, a za objavljene radove se ne plaća honorar.

20.02.2011. godine

Sa poštovanjem,
Zlatomir Borovnica, predsedniк

offline
 • Pridružio: 06 Mar 2010
 • Poruke: 85

sita ::Konkurs "Mihajlo Kovač"Da bi se negovalo književno stvaralaštvo dece i omladine i da bi se negovala uspomena na jednog od najvećih rusinskih književnika Mihajla Kovača, prema ideji i inicijativi i Stojana Simića Krpice, uz podršku Mr Jovana Mihajila, mr Nere Legac Rikić, a u organizaciji Scene Svih kreativnih, Prvi međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku, studentsku i omladinu do 30 godina "Mihajlo Kovač" objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče.Pozivaju se sva zainteresovana deca, srednjoškolska, studentska i omladina do 30 godina da svoje radove na slobodne teme (do 3 pesme i/ili 3 priče) šalju običnom poštom na:
Međunarodni festival poezije
"Mihajlo Kovač"
(za konkurs)
Stojan Simić Krpica
Marka Miljanova 18/39
Novi Sad
Republika Srbija

odnosno: stojan.simic.krpica@gmail.com Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript (za one koji imaju e-mail adresu)

Rok slanja radova do 15.4.2011.godine.

U drugoj polovini aprila 2011. godine biće dodela nagrada u Novom Sadu.


Mihajlo Kovač ( 1909-2005): je rođen 27. 10. 1909. u Šidu. Pisao pesme, priče, romane, drame, kako za odrasle tako i za decu. Objavio je knjige pesama "Moj svet", "Večernje svetlosti", "Hrast sam crvotocan", "Pesme dede Bastovana", knjige pripovedaka "Tihe vode", "Duboki koreni", "Kaplju po kaplju zivot otice", "Ciglana", "Na periferiji", roman "Hric Bandurik" (sa Stefanom Hudakom), "Prve radosti", "Janko Obojanko", desetak drama, brojne eseje, prevode itd. Zastupljen je u mnogim antologijama i izborima u Jugoslaviji i Ukrajini.


Sta treba od svojih podataka da posaljem??
Je li io ovdje slao sta?

offline
 • saten  Female
 • Legendarni građanin
 • Zvezdočtec... :)
 • Pridružio: 05 Jan 2008
 • Poruke: 3133
 • Gde živiš: Montmartre Quarter :)

Karneks ::

Sta treba od svojih podataka da posaljem??
Je li io ovdje slao sta?


Nisam slala, ali pretpostavljam da pišeš svoje ime, prezime, adresu, kontakt telefon.

offline
 • Pridružio: 21 Okt 2007
 • Poruke: 70
 • Gde živiš: novi sad

Konkurs za Treci medjunarodni festival poezije i kratke price Joan FloraDa bi se njegovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih rumunskih pesnika Joana Flore ,

prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku Mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac Rikic a u organizaciji Scene Svih kreativnih,
Treci međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina“Joan Flora” objavljuje se konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče te se
pozivaju sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na adresu
Treci međunarodni festival poezije i kratke price
"Joan Flora"

(za konkurs)
Stojan Simic Krpica
Marka Miljanova 18/39
Novi Sad
Republika Srbija

odnosno stojan.simic.krpica@gmail.com (koji imaju email adresu)

o63 550 681.
Molimo one koji imaju email ili da ga otvore ,da nam radije salju radove emailom.Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje i sveta.
Radove (do tri pesme,odnosno do tri price ) slati na do 15 maja punim imenom i prezimenom učesnika i adresom telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.


Dodela nagrada bice u drugoj polovini maja u Novom Sadu .

offline
 • saten  Female
 • Legendarni građanin
 • Zvezdočtec... :)
 • Pridružio: 05 Jan 2008
 • Poruke: 3133
 • Gde živiš: Montmartre Quarter :)

Napisano: 29 Jun 2011 10:13

X KONKURS ZA NAJKRAĆU KRATKU PRIČU


Izdavačka kuća „Alma”, u saradnji sa „Beografitima”, organizuje X konkurs za najkraću kratku priču. Šalju se do tri neobjavljene priče ne duže od 15 redova (900 znakova). Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja. Priče, odštampane u tri primerka, potpisuju se šifrom, a razrešenje šifre dostavlja se u zasebnoj manjoj koverti, gde se navode i osnovni podaci o autoru (datum i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, e-mail adresa...). Žiri će dodeliti I, II i III nagradu. Priče, potpisane imenom i prezimenom, mogu se poslati i elektronskom poštom, i u tom slučaju ne učestvuju u konkurenciji za nagrade, ali će biti objavljene u zborniku – ukoliko to svojim kvalitetom zavređuju.

Radovi se šalju na adresu:

„Alma”
Molerova 62-A
11000 Beograd

ili

izdavackakuca.alma@yahoo.com

Pošto veliki broj mejlova, iz nepoznatih razloga, ne stiže do nas, svima koji priče pošalju elektronskom poštom potvrdićemo da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da priče pošaljete ponovo.

Konkurs je otvoren do 1. septembra 2011. godine. Žiri će proglasiti pobednike 1. oktobra. Objavljene priče neće se honorisati.

Sve informacije o konkursu, nagradama, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa.

Đorđe Otašević
(„Alma”)

Darko Kocjan
(„Beografiti”)

Preuzeto sa: http://www.alma.rs/info/novo.html

Dopuna: 30 Jul 2011 14:48

„Крајински књижевни клуб“ из Неготина расписао је конкурс за јубиларне, двадесете „Песничке руковети“

Услови конкурса:
- послати само једну песму у три примерка потписану шифром
- тема је слободна
- песма мора бити необјављена
- песма не сме бити дужа од 30 стихова
- радове слати под шифром са решењем шифре у посебној коверти, краћу биографију, контакт телефон и и-мејл адресу
- један аутор може учествовати само са једном шифром
- конкурс је отворен од 20. јула 2011. године до 20. августа 2011. године
- додела награда је у септембру 2011. године на завршној смотри „Песничких руковети“ у време „Мокрањчњвих дана“.

Аутори који пошаљу више песама, не потпишу рад шифром, не пошаљу шифру уз краћу биографију и контакт у посебној коверти, неће бити у конкуренцији за награду.

Резултати конкурса биће објављени 1. септембра 2011. године. Награђени аутор биће позван на уручење награде у септембру 2011. године, кад ће му бити приређено књижевно вече и представљање у Неготину.

За све додатне информације заинтересовани се могу обратити на телефон 063/7589-525 или на и-мејл адресу vukomax@gmail.com


Радове слати на адресу:
Горан Вучковић
Војина Стефановића 15
19300 Неготин


Dopuna: 30 Jul 2011 14:52

Narodna biblioteka Bor raspisuje Konkurs za neobjavljenu kratku priču pisanu na srpskom jeziku.

Konkurs traje od 15. jula do 1. oktobra 2011. godine.

Kratku priču do jedne stranice kucanog teksta pošaljite kao prilog (attachment) na adresu:
kratkapricabor@gmail.com .

Potrebno je priču potpisati šifrom.

Nagrade:
Prva nagrada, 20000 dinara
Druga nagrada, 15000 dinara
Treća nagrada, 10000 dinara

Preuzeto sa: http://www.knjizevnost.org/konkursi/3440-konkurs-z.....eke-u-boru

Dopuna: 30 Jul 2011 15:02

KONKURS ZA ISTRAŽIVAČKE PRIČE

Posebno nas interesuju radovi iz oblasti:

Studentska prava i studentski aktivizam,
Položaj manjina u društvima u tranziciji,
Mladi i evropske integracije,

ali ostajemo otvoreni i za predloge iz drugih oblasti. Ključno je da istraživačka priča predoči novi aspekt, analizira stanje iz nove perspektive, otvori nova pitanja i finalno postavi određenu temu u žižu javnosti.
Rok za predaju radova je svaki 23ći u mjesecu tokom 2011. godine, počevši od 23ćeg jula, a formular za prijavu možete pruzeti sa sajta
www.e-Balkan.net
Uslovi prijave:
Istraživački rad koji je kandidovan mora biti nov i neobjavljivan u medijima. U izbor ulaze sve novinarske forme: izvještaj, intervju, članak, reportaža... Očekujemo i posebno podstičemo učešće studenata, mladih novinara i istraživača, ali i svih građana i građanki istraživačkog duha.

Forma prijave:
Pored ličnih podataka, prijava treba da sadrži i fotografiju kandidata, kao i kratku biografiju (3-4 rečenice).

Nagrade:
Stručni žiri u sastavu: Darko M. Ivanović (e-Balkan.net i TV IN), Jasmina Muminović (Vijesti) i Marina Bauk (e-Balkan.net) ocjenjivaće pristigle radove.
Prvonagrađeni rad za tekući mjesec će biti objavljen na portalu 1.vog sledećeg mjeseca, a autor/ka dobija i novčani dio nagrade u iznosu od 200e.
Žiri može svakog mjeseca dodjeliti i do tri nagrade objavljivljanja rada na portalu, bez novčanog dijela nagrade. Takođe, žiri zadržava pravo da ne dodjeli nijednu nagradu za bilo koji mjesec.


Prijave, sa naznakom "Za konkurs", slati na 35mmproduction@gmail.com

Preuzeto sa : http://www.e-balkan.net/istrazivacko-novinarstvo/1.....-prie.html

Dopuna: 30 Jul 2011 15:04

Konkurs za pesnike mlađe od 27 godina

Narodna biblioteka i Savet 30. kulturne manifestacije "Matićevi dani" iz Ćuprije raspisali su konkurs za književnu nagradu "Matićev šal", koja se dodeljuje za prvu zbirku poezije autora do 27 godina starosti.

"Matićevi dani" su posvećeni velikanu srpke književnosti, nadrealisti, esejisti, doplomati, akademiku Dušanu Matiću (1898-1980), rodjenom u Ćupriji, povodom njegovog rodjendana 12. septembra.
Knjigu pesama, objavljenu u periodu avgust 2010. jul 2011. godine, u pet primeraka, treba poslati na adresu: Narodna biblioteka "Dušan Matić" (za konkurs), 35230 Ćuprija, Ulica Milice Cenić 15, navodi se u saopštenju.
Konkurs je otvoren do 19. avgusta.
Nagrada se sastoji od ručno pletenog šala, unikatne povelje i novčanog iznosa i, po tradiciji, laureatu se uručuje na završnom delu polovinom septembra.

Preuzeto sa: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/264938/Konkurs-za-pesnike-mladje-od-27-godina

Dopuna: 26 Feb 2012 14:33

Nagrada se dodeljuje za objavljenu knjigu poezije stvaralaca koji nisu stariji od 27 godina. Na konkurs se mogu prjaviti pisci iz Srbije i regiona. Uz prijavu je obavezno dostaviti tri primerka knjige objavljene u 2011. godini, kao i osnovne podatke o autoru (adresa prebivališta, kontakt telefon i e – mail).

Prijave sa primercima knjiga slati na adresu:
Kulturni centar Novi Pazar
Stevana Nemanje br. 2
36 300 Novi Pazar
sa naznakom : ZA KONKURS
Dodatne informacije se mogu dobiti na tel: 020/316 952

Žiri će uzeti u obzir prijave pristigle do 5. aprila tekuće godine.

Preuzeto sa: http://knjizevnost.org/konkursi/4208-konkurs-za-knjievnu-nagradu-aladin-luka

offline
 • Pridružio: 21 Okt 2007
 • Poruke: 70
 • Gde živiš: novi sad

Napisano: 13 Apr 2012 2:50

Konkurs Prvog medjunarodnog festivala Pavle Popovic

a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci
poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 3o godina poezija,u
kategoriji do 3o godina kratka prica.Radove slati do 10.maja
2012.godine na email stojan.simic.krpica@gmail.com.Da
bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine ,i da bi se
sacuvala uspomena na jednog od najvecih pesnika u Vojvodini koji su
rodjeni u Crnoj Gori, Pavla Popovica,

prema ideji i
inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr
Nere Legac Rikic,u organizaciji Scene svih kreativnih ,
(,koja na nekonvencionalne nacine drzi knjizevne nastupe na svim mestima gde ima ljudskih bica,
SSK,Scena
svih kreativnih,na kojoj mogu,ako zele,ali ne moraju, nastupati i
pocetnici i oni sa sabranim delima,istaknuti i skrajnuti,na nacin kakvi
su oni sami,samo bez vredjanja po bilo kojoj osnovi,bez upotrebe i
zloupotrebe politike,moci,novca,seksa i nasilja).

Prvi i međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina
"Pavle Popovic",

objavljuje
konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče i
pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina
do 30 godina da svoje radove šalju na email adresu

stojan.simic.krpica@gmail.com (koji imaju email adresu)

odnosno postom (obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM)
Prvi i međunarodni festival poezije i kratke price "Pavle Popovic"

(za konkurs) Stojan Simic Krpica Marka Miljanova 18/39 Novi Sad Republika Srbija

AKO IMAS EMAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je nemas lako je otvoriti email adresu.Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje,iz zemalja bivse Jugoslavije i sveta.
Radove
(do tri pesme,odnosno do tri price ) slati do10.maja 2012.godine .u
tri primerka(koji salju postom),(a u jedan primerak koji salju emailom)
punim imenom i prezimenom učenika telefonom,emailom...Za studentsku i
omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.I kratku
biografiju.
POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ
KATEGORIJI KONKURISU, a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka
prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do
3o godina poezija,u kategoriji do 3o godina kratka prica.Radove slati do
10.maja 2012.godineDodela nagrada Prvog medjunarodnog festivala poezije i kratke price "PAVLE Popovic' 16.5.2012.godine u 18 sati
uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika

Dopuna: 22 Nov 2013 21:59Konkurs PETOG medj. festivala poezije i kratke price dece i mladih
"STANISLAV PREPREK"

Konkurisati mogu i ucesnici i ucesnice koji su vec dobijali nagrade
nasih festivala,ili nekih drugih konkursa,naravno i oni koji nisu
nikad dobili neku nagradu.Jedna osoba moze konkurisati i u kategoriji
poezije i kratke price,ako ih pise.Radove na slobodne teme.do 3
pesme,do 3 price. slati do 1. DECEMBRA 2013.godine na email:
stojan.simic.krpica@gmail.com, a kategorije su: osnovci
poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci
kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u kategoriji do 30
godina kratka prica.Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine ,i da bi se
sacuvala uspomena na jednog od najvecih hrvatskih knjizevnica
STANISLAVA PREPREKA ,rodjen u u SIDU 1900.godine , koji je ziveo u
Petrovaradinu ,raspisuje se Konkurs PETO medj. festivala poezije i
kratke price dece i mladih "STANISLAV PREPREK"

prema ideji i inicijativi Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana
Mihajila i mr Nere Legac,kao zirija i Zvezdane Simic,kao tehnicke
pomoci,koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih
kreativnih ,nezavisno od politike,moci,novca,seksa i nasilja,kako bi
se povratilo dostojanstvo knjizevnosti i umetnosti,ne trazeci niti
dobijajci novac od ministarstva kulture grada Novog Sada,ni
ministarstva pokrajine Vojvodine, ni ministarstva Republike
Srbije,niti evropskih ni svetskih fondova,niti vladinih niti
nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogla
dobiti.NAGRADE MEDJUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRICE KOJE
ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC,ne moze ih svako
dobiti,i prestizne su. Zahvaljujemo se pesnicima i piscima koji nam
daruju knjige koje delimo kao nagrade uz diplomu.PETI međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku omladinu
do 30 godina "STANISLAV PREPREK"

objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke
priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska
omladina do 30 godina svoje radove šalju na email adresu

Konkurs PETOG medj. festivala poezije i kratke price mladih "STANISLAV PREPREK"

stojan.simic.krpica@gmail.com (koji imaju email adresu) odnosno postom
(obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM):

" (za konkurs) Stojan Simic Krpica, Marka Miljanova 18/39, 21000 Novi
Sad, Republika Srbija.AKO IMAS EMAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je
nemas lako je otvoriti email adresu. PESME I PRICE koje se salju na
fb.profil ili u inbox clanova zirija, ili se dostavljaju preko nekoga
nece se uzimati u obzir. Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska, i
studentska omladina do 30 godina iz Srbije i inostranstva.Radove (do tri pesme,odnosno do tri price duzine do 3 stranice po
prici) slati do 1.DECEMBRA 2013.godine, u tri primerka (koji salju
postom), a jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i
prezimenom ucesnika,ucesnice, telefonom,mestom rodena i
zivljena,emailom i kratkom biografijom.POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU,
a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci
poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u
kategoriji do 30 godina kratka prica.

Radove slati do 1.DECEMBRA 2013.godine.Dodela nagrada PETOG medjunarodnog festivala poezije i kratke price
"STANISLAV PREPREK"

bice U PRVOJ POLOVINI DECEMBRA 2013. godine u gradskoj biblioteci
Stevan Sremac, Narodnih heroja 5 .KOD GLAVNE POSTE,u Novom Sadu, uz
odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i
pesnika,knjizevnica i knjizevnika.Konkurs PETOG medj. festivala poezije i kratke price dece i mladih
"STANISLAV PREPREK"

Konkurisati mogu i ucesnici i ucesnice koji su vec dobijali nagrade
nasih festivala,ili nekih drugih konkursa,naravno i oni koji nisu
nikad dobili neku nagradu.Jedna osoba moze konkurisati i u kategoriji
poezije i kratke price,ako ih pise.Radove na slobodne teme.do 3
pesme,do 3 price. slati do 1. DECEMBRA 2013.godine na email:
stojan.simic.krpica@gmail.com, a kategorije su: osnovci
poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci
kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u kategoriji do 30
godina kratka prica.Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine ,i da bi se
sacuvala uspomena na jednog od najvecih hrvatskih knjizevnica
STANISLAVA PREPREKA ,rodjen u u SIDU 1900.godine , koji je ziveo u
Petrovaradinu ,raspisuje se Konkurs PETOG medj. festivala poezije i
kratke price dece i mladih "STANISLAV PREPREK"

prema ideji i inicijativi Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana
Mihajila i mr Nere Legac,kao zirija i Zvezdane Simic,kao tehnicke
pomoci,koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih
kreativnih ,nezavisno od politike,moci,novca,seksa i nasilja,kako bi
se povratilo dostojanstvo knjizevnosti i umetnosti,ne trazeci niti
dobijajci novac od ministarstva kulture grada Novog Sada,ni
ministarstva pokrajine Vojvodine, ni ministarstva Republike
Srbije,niti evropskih ni svetskih fondova,niti vladinih niti
nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogla
dobiti.NAGRADE MEDJUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRICE KOJE
ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC,ne moze ih svako
dobiti,i prestizne su. Zahvaljujemo se pesnicima i piscima koji nam
daruju knjige koje delimo kao nagrade uz diplomu.PETI međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku omladinu
do 30 godina "STANISLAV PREPREK"

objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke
priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska
omladina do 30 godina svoje radove šalju na email adresu

Konkurs PETOG medj. festivala poezije i kratke price mladih "STANISLAV PREPREK"

stojan.simic.krpica@gmail.com (koji imaju email adresu) odnosno postom
(obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM):

" (za konkurs) Stojan Simic Krpica, Marka Miljanova 18/39, 21000 Novi
Sad, Republika Srbija.AKO IMAS EMAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je
nemas lako je otvoriti email adresu. PESME I PRICE koje se salju na
fb.profil ili u inbox clanova zirija, ili se dostavljaju preko nekoga
nece se uzimati u obzir. Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska, i
studentska omladina do 30 godina iz Srbije i inostranstva.Radove (do tri pesme,odnosno do tri price duzine do 3 stranice po
prici) slati do 1.DECEMBRA 2013.godine, u tri primerka (koji salju
postom), a jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i
prezimenom ucesnika,ucesnice, telefonom,mestom rodena i
zivljena,emailom i kratkom biografijom.POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU,
a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci
poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u
kategoriji do 30 godina kratka prica.

Radove slati do 1.DECEMBRA 2013.godine.Dodela nagrada PETOG medjunarodnog festivala poezije i kratke price
"STANISLAV PREPREK"

bice U PRVOJ POLOVINI DECEMBRA 2013. godine u gradskoj biblioteci
Stevan Sremac, Narodnih heroja 5 .KOD GLAVNE POSTE,u Novom Sadu, uz
odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i
pesnika,knjizevnica i knjizevnika.

offline
 • Sabah Al-Zubeidi
 • Poet, writer and freelance journalist
 • Pridružio: 06 Sep 2009
 • Poruke: 33
 • Gde živiš: Beograd

III INTERNACIONALNI POETSKI DAN 2014. - BEOGRAD, SRBIJA
Kulturni Centar Mesopotamija – Beograd, Srbija
RASPISUJE
Pesnički konkurs Mesopotamija – Međunarodni dan poezije 2014
MESOPOTAMIA INTERNATIONAL POETRY DAY 2014
objavljujemo pesnički konkurs MESOPOTAMIA INTERNATIONAL POETRY DAY 2014 , koji se održava dana 03.05.2014. godine u Beogradu .Imena učesnika , tačan termin i lokaciju održavanja Dana, biće naknadno blagovremeno objavljena. Konkurs je otvoren od 23.12.2013 do 15.03.2014. godine. Poziv je otvoren za sve pesnike iz bivše Jugoslavije kao i za pesnike iz ostalih zemalja širom sveta.
USLOVI KONKURSA:
Svi pesnici šalju po jednu pesmu dužine od 12 do 24 reda .
Tema je slobodna.
Pesnici pesme šalju na sledećim maternjim jezicima: srpski( ćirilićno i latinično pismo) ,Hrvatski, hrvatsko- srpski ili srpsko-hrvatski i na BHS jeziku regiona. Ostali pesnici koji govore jezicima iz bivše Jugoslavije i jezicima manjina sa ovih prostora, pesmu šalju na maternjem i prevodom na srpskom.
Obavezna kraća biografija autora.
Radovi poslati na konkurs se ne vraćaju.
Troškove dolaska/odlaska i boravka u Beogradu snose pesnici .
Žiri će proglasiti dana 03.05.2014 pet pobedničkih pesama iz kategorije do 18 godina i pet pobedničkih pesama preko 18 godina koje će biti i nagrađene .
Takođe biće zahvalnice i pohvalnice za kniјževne klubove i drugi koji će biti prisutni tog dana .

Pesme se šalju u Wordu 2003-2007 ili PDF formatu na sledeći mail.
Email (za konkurs):
mesopotamia.culturalcenter@yahoo.com
Napomena:
Sve pesme moraju pored imena pesnika da imaju i adresu autora, grad i državu u kojoj žive i državljanstvo kao i kontakt telefon .
Obavezno dolazak pesnika i lično učestvovati i ne dolazi u obzir čitanje pesme pesnika koji nije u mogućnosti da učestvuje.
Ponovimo da nije dovoljno samo poslati pesmu nego obavezno doći i učestvovati i ne očekivati rezultat dok ne budete došli i učestvovali u manifestaciji i da konkurs ima takmičarski karakter tj. treba svi koji su poslali svoje poezije da dođu lično da učestvuju u takmičenju.
Dana 03.05.2014 biće dodeljen zbornik za učesnike za 2012 i 2013. To jest pesnici koji su dolazili i učestvovali lično na manifestaciji 2012 i 2013.
Ne postoji starosna granica za ušesnika.
*****
Sabah Al-Zubeidi
direktor kulturni centar Mesopotamija
Beograd – Srbija


Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 956 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 10 sakrivenih i 897 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, _Sale, aljosa7, alkatraz080, amonsrb, aramis s, Atomski čoban, babaroga, bankulen, Belac91, Bogoslov, celik, Ctrl x, dane007, darcaud, DARKMEN22, darkstar101, dragon986, Faki-Valjevo, goxin, ivan1973, jaeger, Jovan Nenad, Kiki2004, Koca Popovic, KUZMAR, LUDI, MB120mm, milekNS, milos.cbr, miodrag, Miskohd, nebkv, Ognjen D., Panter, pein, PRIVATE RYAN, raketaš, rodoljub, royst33, Sale.S, Simon simonović, strela, Toni, VJ, Vl veliki, Vlada1389, vobo, Zi0mek