„Laboratorija slavnih“ 2012

„Laboratorija slavnih“ 2012

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2011
  • Poruke: 2

NOVA „LABORATORIJA SLAVNIH“

British Council i Radio-televizija Srbije pozivaju mlade naučnike, studente i istraživače u oblasti prirodnih i tehničkih nauka da se prijave za „Laboratoriju slavnih“ (FameLab), šesto izdanje međunarodnog takmičenja za izbor najboljeg mladog komunikatora nauke u Srbiji.

„Laboratorija slavnih“ je takmičenje namenjeno mladim ljudima (18-35 godina) koji studiraju ili rade u oblasti prirodnih, tehničkih nauka ili matematike. Ono što je potrebno jeste da imaju ideju kako da u samo 3 minuta objasne neki naučni koncept pred stručnim žirijem, publikom u studiju i TV kamerama na zabavan, jednostavan i originalan način. Izlaganje treba da bude naučno ispravno, ali i razumljivo za publiku koja se ne bavi naukom. U nekoliko jednostavnih reči, za uspešnu prezentaciju u „Laboratoriji slavnih“ potrebni su – kvalitetan sadržaj, jasno izglaganje i harizma takmičara.

Pobednik nacionalnog takmičenja u Srbiji i ove godine će predstavljati Srbiju na međunarodnom finalu „Laboratorije slavnih“ koje se održava u junu mesecu u britanskom gradu Čeltnemu. Najbolji takmičari osvajaju vredne novčane nagrade: prvo mesto (80.000 din), drugo mesto (60.000 din), treće mesto (40.000 din), nagrada publike (20.000 din). Pored toga, za sve finaliste obezbeđen je trodnevni trening u oblasti komunikacije nauke koji će voditi britanski medijski trener.

Takmičenje „Laboratorija slavnih“ širom sveta organizuje British Council u saradnji sa Festivalom u Čeltnemu, a glavni partner u Srbiji je RTS.

Više informacija o uslovima konkursa, kao i formular za prijavljivanje
nalaze se na Internet adresi britishcouncil.rs/famelab

KONKURS JE OTVOREN DO 7. MARTA 2012. GODINE





Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1163 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 5 sakrivenih i 1122 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Alexandar-1973, Andrija357, Belac91, Buzdovan, cenejac111, CikaKURE, comi_pfc, debeli, dejina811, FOX, galerija, Georgius, hologram, Kubovac, Litostroton, ljuba, mercedesamg, Mi lao shu, MikeHammer, milan.vukovic, milenko crazy north, Milos82, ObelixSRB, Parker, procesor, repac, rodoljub, stalja, Stanlio, stegonosa, suton, Trpe Grozni, vathra, zapclink, |_MeD_|