Adolescencija i polni identitet

1

Adolescencija i polni identitet

offline
 • DR  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 08 Okt 2004
 • Poruke: 5450
 • Gde živiš: Beograd

Više nego bilo koji period, adolescencija je određena složenom međuigrom bioloških, psiholoških i socio-kulturnih činilaca. U ovom periodu dolazi do značajnih promena fizičkog izgleda, polnog zrenja i sticanja polnog, telesnog i personalnog identiteta, društvenih i moralnih normi u ponašanju, osamostaljivanja i preuzimanja odgovornosti. Nije stoga čudno što su u mladalačkom dobu relativno česta odstupanja od normalnog razvoja...


Poremećaj polnog identiteta u adolescenciji je specifičan psihopatološki oblik koji se povezuje sa neuspešnom integracijom psiholoških procesa u prihvatanju svoga pola, svoje polne uloge i uopšte, polnosti, tj. muškosti ili ženskosti, uz sasvim normalno biološko određenje pola. Ispoljavanje ovog poremećaja je najčešće u periodu kasne adolescencije i praćeno je brojnim simptomima i oblicima ponašanja: intenzivan strah (sve do razvoja panike), depresivnost praćenja osamljivanjem, suicidalna razmišljanja, pa i pokušaji suicida, poremećaji ishrane i spavanja. U jednom slučaju mladi izbegavaju svaki kontakt sa osobama suprotnog pola, a u drugom se upuštaju u brojne heteropolne veze.

Porodični sastav, (ne)kompletnost porodice i atmosfera koja u njoj vlada, presudni su činioci za uspešno oblikovanje muškosti i ženskosti. U porodicama u kojima mladi odrastaju bez istopolnog roditelja, nedostaje identifikacioni uzor, što bitno utiče na formiranje polnog identiteta.

U izvesnim porodicama dolazi do psiholoških izmena uloga roditelja, pa mlada osoba ne nalazi prave identifikacione uzore. Poznate su majke sa izrazitom potrebom za dominacijom i kompetentnošću, u braku sa mekim, često inferiornim supruzima. Uočavajući da je majka jača, mlada osoba počinje da je oponaša. Trenutak kad mladić shvati da sve žene nisu kao njegova majka, ni svi muškarci kao njegov otac, značajan je momenat za pravilno usmeravanje polnog razvoja. Međutim, ako se to ne desi, lako može doći do razvoja smetnji u prihvatanju svoje muškosti.

Ima porodica u kojima otac upravlja “gvozdenom rukom” i sve ukućane tretira kao objekte. Majka je topla, ali sasvim neefikasna, jer ćerki ne pruža ni sigurnost, ni zaštitu. Da bi otklonila opasnost koja stalno dolazi od oca, majka počinje da oponaša očev agresivni način ponašanja i tako, u suštini, eliminiše mušku osobu kao objekat sa kojim valja ostvariti intimnost. U ovakvom modelu porodičnih odnosa, krajnje je neizvesno kako će mlada devojka da oformi svoj polni identitet.

Problemi mlade osobe će se javiti kada u njoj ojača potreba za jasnom polnom identifikacijom, prihvatanjem polne uloge, zrelijom komunikacijom sa osobama istog pola i ispoljavanjem heteropolnog interesa. Problemi ovakve vrste najčešće se javljaju na početku studija, kada mlada osoba napušta porodicu, kada prvi put ode na letovanje bez roditelja, na odsluženju vojnog roka ili u sličnim situacijama.

Treba naglasiti da je poremećaj polnog identiteta u adolescenciji prolazan psihički poremećaj i da se uspešno prevazilazi kada se uklone prepreke u razvoju polnosti i dostizanju polnog identiteta.www.boni.rsRegistruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
 • Pridružio: 22 Jun 2005
 • Poruke: 7912
 • Gde živiš: Moskva, Rusija

Genijalno. Upravo ono sto sam i sam mislio, ali nisam bas bio sasvim siguran... Definitivno sam uvek verovao da homoseksualizam nije stvar izbora, nego nedovoljne spoznaje sebe i zivota, straha od suprotnog pola i povodjenjem za pomodnim trendovima...

Amin...offline
 • DR  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 08 Okt 2004
 • Poruke: 5450
 • Gde živiš: Beograd

Не,хомосексуалност није ствар избора а није ни болест(медицински) мада је мени тешко да поверујем у то...

offline
 • Pridružio: 13 Avg 2011
 • Poruke: 8

ja se nalazim bas u tom problemu..pijem lekove vec dugo..nemam podrsku roditelja,idem iz veze u vezu trazeci nesto...ne zxnam ni ja sta...uzasno se osecam i ne znam vise sta da radim

offline
 • Pridružio: 11 Feb 2014
 • Poruke: 58
 • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

POzdrav,ovo je kao politicki govor,ispada tako na kraju.Homosek.nije bolest ,mozda,a ima i gej muskaraca koji nisu iz poremecenih porodica,sigurno je tacno da idu u to iz krize,ali sad dal je to psihicki problem,jeste,ali moze i da ne bude.Kako nekom pomoci,kad roditelji ne daju i smetaju u ostvarivanju polne veze,danas isto lupetaju da je seks greh,pa kako onda moze neko da bude normalan u drustvu gde je sve relativno,deca nisu kriva,mnogi danas postaju gej radi odbacivanja od strane devojaka,aseksualnosti i poremecaja u drustvu jer se prihvataju sve i transrodne osobe i sve zivo.JA SAD mislim da gej nije bas bolest tako svi kazu i znao samnekog ko nije bio ludak iako je bio to,dal je to problem pa nece niko priznati da je bolestan osim kad nam to zasmeta.Trazenje veze i seksualne avanutre su ok jer se radi o uzrastanju, rastu psiho emotivnom, seksualnom uzbudjenju,samo naravno ne mogu opravdati nemoral vise vrste,promiskuitetu,ali jedn.deo je odrastanja i svi lazu kada pricaju da to nisu zeleli ili nisu imali takve veze.

offline
 • Lazar
 • čik pogodi
 • Pridružio: 30 Apr 2013
 • Poruke: 311
 • Gde živiš: tu iza ugla xD

Napisano: 30 Jul 2015 23:13

ok ovo što sam sad pročitao je gomila gluposti koju ni jedan psiholog ni pihijatar ne bi izjavio...bar ne u današnje vreme kada se malo više zna o transrodnim stanjima.
Prvo rodni identitet se formira u prvih dve do pet godina života i do desete godine svako dete je već svesno svog rodnog identiteta i toga kaoliko on odgovara ili odudara njegovom ili njenom fizičkom polu.
Poremećaj rodnog identiteta je više fizički nego psihološki problem i uglavnom je posledica viška ili nedostatka određenog polnog hormona kod majke za vreme trudnoće.
Sve što je gore navedeno kao simptomi su ustvari poledice neusklađenog fizičkog pola sa rodnim identiteom.
Sa početkom puberteta se razvijaju sekundarne polne karkteristike koje odgovaraju njihovom biološkom polu ali ne i rodnom identitetu i odatle i panika i depresija i osećaj nemoći kod transrodnih adolescenata.

Okolnosti pod kojima neko odrasta i odnos sa roditeljima ne određuju rodni identite,ta teorija je pala u vodu još davno...ima priča o dečaku kome su hirurški menjali pol zbog loše odragenog obrezivanja koje mu je uništilo penis i savetovali njegove roditelje da ga odgajaju kao devojčicu...i naravno,nikad nije prihvatio to da je devojčica ikao je tek kasnije saznao da je rođen kao dečak http://www.dailymail.co.uk/news/article-1332396/Br.....-girl.html

Rodni identitet nikako nije povezan sa sexualnom orjentacijom i na ni jedan način ne utiče na nju jer je povezan samo i isklučivo sa identitetom osobe,nebitno da li odgovara fizičkom polu ili ne.

Osoba koja sebe pogrešno identifukuje kao transrodnu/og zbog svoje sexualne orjentacije ima problem sa njenim prihvatanjem i to je razlog zašto se kod adolescenatra računa kao prolazni problem jer se u dosta slučajeva ispostavi da uopšte nije problem rodnog identita nego sexualne orjentacije i toga da ona ne odgovara steretipno herosexualnoj ulozi.

Dopuna: 30 Jul 2015 23:15

ivancica_91 ::ja se nalazim bas u tom problemu..pijem lekove vec dugo..nemam podrsku roditelja,idem iz veze u vezu trazeci nesto...ne zxnam ni ja sta...uzasno se osecam i ne znam vise sta da radim
javi mi se na pp daću ti kontakt organizacije kaja se bavi aktivizmom...imaju i sos liniju i odžavahju sastanke trans grupe za samo podršku...

offline
 • Lazar
 • čik pogodi
 • Pridružio: 30 Apr 2013
 • Poruke: 311
 • Gde živiš: tu iza ugla xD

djordje92sm ::POzdrav,ovo je kao politicki govor,ispada tako na kraju.Homosek.nije bolest ,mozda,a ima i gej muskaraca koji nisu iz poremecenih porodica,sigurno je tacno da idu u to iz krize,ali sad dal je to psihicki problem,jeste,ali moze i da ne bude.Kako nekom pomoci,kad roditelji ne daju i smetaju u ostvarivanju polne veze,danas isto lupetaju da je seks greh,pa kako onda moze neko da bude normalan u drustvu gde je sve relativno,deca nisu kriva,mnogi danas postaju gej radi odbacivanja od strane devojaka,aseksualnosti i poremecaja u drustvu jer se prihvataju sve i transrodne osobe i sve zivo.JA SAD mislim da gej nije bas bolest tako svi kazu i znao samnekog ko nije bio ludak iako je bio to,dal je to problem pa nece niko priznati da je bolestan osim kad nam to zasmeta.Trazenje veze i seksualne avanutre su ok jer se radi o uzrastanju, rastu psiho emotivnom, seksualnom uzbudjenju,samo naravno ne mogu opravdati nemoral vise vrste,promiskuitetu,ali jedn.deo je odrastanja i svi lazu kada pricaju da to nisu zeleli ili nisu imali takve veze.

Jako bitno što treba da se razjasni homosekualnost nije isto što i transrodno stanje...čak je transrodno stanje bliže poremećaju nego homosekualanost jer podrazumeva da osoba ima identitet suprodnog roda od svog fizičkog pola što jeste poremećaj ali ne psihološki i sve u uvodnom postiu je nerelevantno i davno pobijeno kao netačno.
A što se homosekualnosti tiće,nije ni boljest ni poremećaj to je jednostavno stvar toga što ih privlači isti umsto suprotnog pola i to je sve...I skoro je nemoguće pomešati homosekualnost i aseksualnost jer jeno podrazumeva da ljude privlači istoi a drugo da ih ne privlači ni jedan pol,ili potpuno ili delimično(dok ne ostvare prvo neku emotivnu vezu)...tako nešto može da pomeša samo čovek koji sebe ne razume ili je jako ne upućen u neke osnosnovne stvari o sexualitetu uošpšte(što je moguće samo ako je odrastao u nekoj jako religioznoj sredini gde je sve vezano za sexualitet zabranjeno pominjati) pa misli da ako ga ne privlači suprotni pol da bi morao da znači ga privlači onaj isti....ali niako nije i ne može da bude nikakva trend...osim ako nije u pitanju osoba sa pihičkim poremećajem pa je ubeđena u to da je trend i da iz tog razloga treba da budu deo toga jer se ustvari radi o nečemu što je urođeno,i na sta ne može da se utiče....nego da ne skrećem s teme.

Rodni(ne polni,pol je fizička stvar i kad je poremećaj oko toga onda je u pitanju hermofoditizam ili tkz intersex a to je već sasvim pa treća priča) identitet je stvarno priča za sebe...i jedni razlog zašto se te stavri mešaju je zato što ljudi nisu dovoljno spremni da se stvarno informišu o tome iz pouzdanih izvora nego slušaju gluposti tipa "ja znam jednu prijateljicu čija tamo neka komšinica od tetke imala sina pedera,oblačio se kao žensko pa posle menjao pol"

offline
 • Pridružio: 11 Feb 2014
 • Poruke: 58
 • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

LakyTheMacak ::djordje92sm ::POzdrav,ovo je kao politicki govor,ispada tako na kraju.Homosek.nije bolest ,mozda,a ima i gej muskaraca koji nisu iz poremecenih porodica,sigurno je tacno da idu u to iz krize,ali sad dal je to psihicki problem,jeste,ali moze i da ne bude.Kako nekom pomoci,kad roditelji ne daju i smetaju u ostvarivanju polne veze,danas isto lupetaju da je seks greh,pa kako onda moze neko da bude normalan u drustvu gde je sve relativno,deca nisu kriva,mnogi danas postaju gej radi odbacivanja od strane devojaka,aseksualnosti i poremecaja u drustvu jer se prihvataju sve i transrodne osobe i sve zivo.JA SAD mislim da gej nije bas bolest tako svi kazu i znao samnekog ko nije bio ludak iako je bio to,dal je to problem pa nece niko priznati da je bolestan osim kad nam to zasmeta.Trazenje veze i seksualne avanutre su ok jer se radi o uzrastanju, rastu psiho emotivnom, seksualnom uzbudjenju,samo naravno ne mogu opravdati nemoral vise vrste,promiskuitetu,ali jedn.deo je odrastanja i svi lazu kada pricaju da to nisu zeleli ili nisu imali takve veze.

Jako bitno što treba da se razjasni homosekualnost nije isto što i transrodno stanje...čak je transrodno stanje bliže poremećaju nego homosekualanost jer podrazumeva da osoba ima identitet suprodnog roda od svog fizičkog pola što jeste poremećaj ali ne psihološki i sve u uvodnom postiu je nerelevantno i davno pobijeno kao netačno.
A što se homosekualnosti tiće,nije ni boljest ni poremećaj to je jednostavno stvar toga što ih privlači isti umsto suprotnog pola i to je sve...I skoro je nemoguće pomešati homosekualnost i aseksualnost jer jeno podrazumeva da ljude privlači istoi a drugo da ih ne privlači ni jedan pol,ili potpuno ili delimično(dok ne ostvare prvo neku emotivnu vezu)...tako nešto može da pomeša samo čovek koji sebe ne razume ili je jako ne upućen u neke osnosnovne stvari o sexualitetu uošpšte(što je moguće samo ako je odrastao u nekoj jako religioznoj sredini gde je sve vezano za sexualitet zabranjeno pominjati) pa misli da ako ga ne privlači suprotni pol da bi morao da znači ga privlači onaj isti....ali niako nije i ne može da bude nikakva trend...osim ako nije u pitanju osoba sa pihičkim poremećajem pa je ubeđena u to da je trend i da iz tog razloga treba da budu deo toga jer se ustvari radi o nečemu što je urođeno,i na sta ne može da se utiče....nego da ne skrećem s teme.

Rodni(ne polni,pol je fizička stvar i kad je poremećaj oko toga onda je u pitanju hermofoditizam ili tkz intersex a to je već sasvim pa treća priča) identitet je stvarno priča za sebe...i jedni razlog zašto se te stavri mešaju je zato što ljudi nisu dovoljno spremni da se stvarno informišu o tome iz pouzdanih izvora nego slušaju gluposti tipa "ja znam jednu prijateljicu čija tamo neka komšinica od tetke imala sina pedera,oblačio se kao žensko pa posle menjao pol"


Ok,hvala na odg.al nisam potpuno razumeo celu pricu,oko onoga da je neko poremecen i sta mislite o gej paradiranju i ideologiji.Ja nisam toliko seks.tip ,mislim da je i greh,ali me privlace naravno devojke,ali sputava me drustvo u nekm smislu, u Srbiji sam mislim,ali osecam nesto cudno kada je u tome rec,drzim do morala u praksi,da ne spominjem ne menjam devojke,KO SVI MOMCI gootovo sto rade,ali homosk.,pa nzm sta da kaze, to je neprirodno u tom nekom smislu ali opet seksualnost je normalna i pozeljna,da ne govorim da ljudi misle ako ste ovo napisali da ste vi ustvari za nemoral, za blud posto znate kkao ljudi reaguju.Neverovatno je to koja je to bogte transformacija kada bludnik u mladosti postane svetac,posti i drzi nama mladjima predavnja o tome.GOVORIM NE ZA VAS,NEGO GOV.VAM PRIMERE ITD....
Da, ja ne razumem bas polni identitet,rodni ident.je isto valjda sto i polni u smislu POSLOVA,PREDVIDJENIH JEL TAKO, ZA ZENE U MUSKE?
Ne priznajem ja nzm kako da obj.al poremecene su osobe koje,su ,bolesne jedn. koje imaju polni muski organ a zene su,transprodni,ja njih ne priznajem uopste s druge strane,hoce da budu zastupljene i tako u krug, i jeste istina da zele dominaciju,slikanje, unistenje porodice.Gej momci,ljudi nisu svi poremeceni,ali ne gov.sad o mrznji,i u pravu ste za ovo tradicionalno crkveno drustvo,koje i dan danas odbacuje seks kao greh i kao nessto srtrasno,medj.sta vi mislite o reklamiranju golotinje,seksa upraznjavanju,teranju ljudi da je to IN,mislm ja razumem to,kapitalizam je, ljudi to vole,namece se i mnogi se mi ponasamo u skladu s tim,niko ne bi priznao to,ali ima tu istine,ali ne one da mene neko bas tera i da sam satanista ako volim nesto polno,seksualno,to je priroda.POgotovo kod mladih,vidim da ste upoznati, pa znate da omladina razvija se, ispituje seksualnost,ne opravdavam kurvanje i to,ako razumete,alii ipak probanje i to ja to razumem, jaece je to o d coveka,a polni odnosi pa i gej su tabu tema uvek bili.

LJudi koji zive za odnose i za strast,sigurno to nije dobro,ali Bog zna zasto je to tako,evo ja nisam nikad video,mada sam imao u razredu hermafrodita, ja mislim,on je imao muski organ,nikad video,al cuo sam,jedn,,znam to , peder je, agreivan je bio,ali i cinican,glas zenski, kosa zenska ali musko telo.
Imao sam sukobe s njim,on me je tuzio,tako da sam ja bio zrtva eto gej osobe,homica, koji je mrzeo tradicionalizam i crkvu,a ja poptuno suprotno,JEDINI i to stalno isticem u razredu koji se borio za kakav takav moral.
Ja ne mislim da je to bolest,ali neki poremecaj ili neko cudno stanje jeste,jer oni vole muske,mi zenske,ne pricam da je to teorija kao da cemo svi biti takvi,da je to satansko,ne nije,to su gluposti,ali da ima istine u necemu,da neko gura zarad radjanja dece,unistenje braka,to je susta istina.
Ako mozete malo da pojasnite to,, te ljude,i adolescenciju i seksualnost, jer tada se otvaraju ta znanja interesovanja,prosao sam kroz to znam to,ali ipak je sramota,mislim daj e potrebno znam ustvari da moral mora se ocuvati,ne smemo sa svima biti i steti uticaj medija ,ali nisam za ukidanje,sto neke partije i org,i rkva zeli ukinuti seksuaalnost kod mladih,to nije greh iako je protiv crkvenih pravila,ljudi uzivaju u tme,srednjoskolci,teenageri su malo preterali,ali ne znaju, a razmisljaju ono sto je lepo treba ici do kraja i probati sve,a ne znaju da sida hara ,ustvari znaj,ali ih savrseno ne zanima nekako.
Gej momaka ima puno prilicno, i to je trend, pa nzm sad da ne duzim, dal ste rekli da je to bolest ako nekoo ide za trendom,na silu,jer to nije bolest,nego se nekako drukcije oobelezava, ili sta? NIsam raz. sta mislite o tome,a bolesni su ti transrodni i neki sa dva pola,sta je to ne razumem tu neke stvari.Aseksualci su i oni sto uopste ne interesuju se za seks,za masturbaciju za odnos,itd..ima tu zanimljivo je to jakoo/

offline
 • Lazar
 • čik pogodi
 • Pridružio: 30 Apr 2013
 • Poruke: 311
 • Gde živiš: tu iza ugla xD

Napisano: 31 Jul 2015 15:53

ok sad ću malo da krenem preko reda.
Kad govorim o rodnom identitu govorim u stvari o rodu u koji neko sebe svrstava i kod većine ljudi je to usklađebno sa fizičkim polom(npr evo ja sam fizički muško,i identifikujem se kao pripadninik muškog roda što znači da sam prosečna većina),ali ima ljudi kojima rodni identitet odudara od fizičkog pola što je autor teme pokušao da objasni kao psihički poremaćaj ali to je jako stara definicija(još u vreme kad je postovano bilo je zastarelo a kamo li sad).Ti ljudi ne umeju da funkcionišu u rodnoj uloži koja se u društvu vezuje za njihov biloški pol jer im jednostavno nije prirodno pošto imaju identitet sasvim suprodnog roda.To je jako komplikovano i zamršeno da se objasni ukratko ali opet da napomenem da nema nikakve veze sa tim koji ih pol privlači već koja im je uloga u društvu prirodnija.
To nisu nemoralne osobe,to su najobičniji ljudi.Jedni razlog zašto se u drufvu forsira ta ideja da su većina nij promiskuietni je zato što se ljudi sa fetišima pogrešno tumače kao transrodne osoebe...Nekom ko ne zna razliku između krosdresera i transrone osobe lako to može da pomeša jer im na prvi pogled deluje slično...Ali krosdreseri oblače odeću suprotnog pola samo zato što ih to uzbuđuje a transrodne osobe to rade da bi se uklopile u rodnu ulogu koja im je prirodna.To je jako velika razlika koja teško dolazi do izražaja zato što se ljudi drže svojih predrasuda i ne žele stvarno da se informišu ako se ne tiče njih lično.

Homosekualnost s druge strane je jedna od orjentacija iz spektra zdravog seksalita...Da,ima mnogo rlićitih varijanti koje su negde između heterosekualnosti i aseksualnosti koje su ustvari samo krajnosti tog spekra.
Nije nikakv poremećaj ni nedostatk morala u pitanju a najmanje trend.Tj ne možeš da postaneš gay ni aseksualan,ni bi,ni strejt ako nisi rođen takav jer seksualitet ne funkcioniše tako...
Ali se godinama u nazad diže masovna paranoja oko gayeva jer dosta ljudi počelo da se autuje što se više menja situacija i što više društvo postaje tolerantnije...ali to nisu ljudi koji su preko noći postali gey već ljudi koji su to oduvek bili samo su se krili do tad.
Naravno,oni koji neznaju dovoljno o sexualatetu to vide kao neki trend jer im nije jasno kako to sad i šta i odakle...jer su ubeđeni da postoji samo jedna seksualna orjentacija i to heteroseksualna koja postoji samo radi reprodukcije za šta su religije krive jer satanizuju sekualitet u svakom obliku osim ako nije u čisto reproduktivne svrhe...ali o tome ći opširnije posle.
Rekao sam da jedni način da neko ubedi sebe da treba da bude gay zato što je to u nekom trendu može samo ako je psihički poremećen na neki način pa je zbog toga sklon da ubeđuje sebe u tako nešto...i takavca osoba nije gay već poremećena.To je jako velika razlika.
Što se tiče aktivzma...kod nas je on jadan i nikakv pa se zato ostavlja prostor za razne paraoje i teorije zavere koje dosta ljudi koristi za političke svrhe da pridobije mase koje nemaju to osnovno znaje o seksualitetu(a to su 70% ljudi kod nas),jer ludi se plaše onoga što ne znaju.
Te paranoje o rušenju porodice i brakova su totalne gluposti...jer i ti homosekualci imaju svoje porodice(roditelje,braću/sestre)...Čak i to što se legalizuju istopolne zajednice ne može da nekom uništi brak osim ako taj brak nije bio neki paravan iza kog je neko krio svoju pravu seksualnu orjentaciju iz negog razloga...ali takav brak je iz čiste sebičnosti.
Aseksualnost ti je na samom kraju spektra ona ne porazumeva apstinaciju od sekualnih odnosa već nedostak želje za sekualnim odosima u opšte.To nisu ni sociopate ni autistične osobe,niti su seksualno neosvešćeni već jednostavno ljudi bez seksualnog nagona uopšte ili sa jako slabim seksualnim nagonom(opet da napomenem u pitanju je spektar sa mnogo različitih varijanti i rekto ko je tu stvarno na tim krajnjostima).

Religije naroćito ove glavne nemaju zdrav stav prema sexualitetu jer nameću ideju da je sve vezano za njega nemoralno i pogrešno i zbog toga forsira ideju da je sex greh i da je pihvatljiv samo je čisto zbog reprodukcije...Ali religije su nastale negde u bronzanom dobu i naravno da ti stavovi koje one imaju prema stvarima ko što su ljucka prva,sekualitet,reprodukcija i tako dalje su čiste zablude koje se danas priovlače smo zahvaljuči tome što se ljudima nameće da ne smeju da sumnjau u bilo šta vezano za svoju religiju jer to ravno sumnji u boga...Ali bog ako je sveznajući siguno nije njima nametnuo pogrešne ideje jer bi to značilo da ljudi danas znaju više od njega...nego su ljudi te ideje sami ubacili tu jer na taj načiumn imaju autoritet koji stoji iza njihovih ideja.

A što se tebe lično tiče(ne znam koje si godište ali računam da si mlađi),tek ćeš shvatiti da sexualitet i emotivne veze ne možeš da posmatraš kao moralno ispravne i neispravne jer ne mogu da budu ni jedno ni drugo.Mogu samo da budu ispravne ili neispravne u odnosu na ono što je tebi lično prirodno.
Ako nabeđuješ sebe da je sex greh onda ti sex nikad neće prijati jer ćeš se osećati grešno i pre i posle njega...i nikad nećeš moći ni da stekneš dovoljno iskustva da sam vidiš gde si od prilike na tom spektru sexualiteta a to će samo da te frustrira i da ti pravi da sam sebe ne razumeš i da te tvoje želje zbunjuju i plaše.

Dopuna: 01 Avg 2015 11:45

ok...aj da dodam jedno glupo pitanje...šta ti ustvari mišliš šta je hermofrodit?
odgovori mi na to čisto da vidim u kolikoj si zabludi pa da ti objasnim tačno šta je xD

offline
 • Pridružio: 11 Feb 2014
 • Poruke: 58
 • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

Napisano: 01 Avg 2015 16:48

[Uklonjen neprimeren rečnik]. Hermafrodit je POREMECENO bice ,ljudsko bice koje je pola musko pola zensko. Retardacija cak priznata i u medicina sa primesama polnih osobina,prakticno i muskih i zenskih,svakako najgore nesto sto se mene tice i ne sme se priznati takac status roda takvoj grupi NIKAD.,rec je o devijaciji svakako i svejedno kako god da pricamo ili filozofiramo,a ne da bajke pricamo satima .Treba reci a mnogi ovde ne kazu nista,vec idu okolo naokolo pravdajuci to,da bi se ozakonio taj 3.rod.Ja ne znam sve o tome.nisu oni nize vredni gradjani,sada u zakonu, ali su bolesni,rec je o problemima i treba im pomoci da se pronadju itd...IMao sam tu nesrecu da imam takvog skoro u razredu mada nisam sig.da je to bio.Svakako moje misljenje je GADIM SE, ne da se bojimali se bojim sutra za svoje dete da ga takav ne uzme ili ne leci, ne uci itd...TO JE bolest, poremecaj,problem i zao mi je takvih svakako.Eto to ja ukratko mislim.Ne smeju biti priznati nikada bas zbog poremecaja koji nije prirodna stvar i nema ih takvih puno ali su opasni i po okolinu, proto, to se mora leciti,ako bi hteli ,jer ipak su ,,ravnopravni sa nama,,, u ustavu itd...

Dopuna: 01 Avg 2015 17:07

Dvospolnost u čovjeka stanje je nepotpune diferencijacije spola tako da osoba ima primarne i sekundarne osobine i muškarca i žene. Točniji je naziv interseksualnost, dok je osoba interseks. Pravi hermafroditizam, sa punovrijednim žlijezdama oba spola, nije zabilježen. Većina opisanih hermafrodita imali su morfološki i psihološki više ženski karakter. Kod pseudohermafroditizma postoje spolne žlijezde samo jednog spola, a drugi spolni organi suprotna spola razvijeni su u većoj ili manjoj mjeri. Pseudohermafroditizam dijeli se na muški i ženski; u prvom slučaju postoji samo testis, a u drugom samo ovarij. Ako se pojava na vrijeme ustanovi, stanje se može u znatnoj mjeri normalizirati hormonskim liječenjem i kirurškim zahvatima, pa se takva osoba može prevesti u spol prema njenim spolnim žlijezdama!!!!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 661 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 7 sakrivenih i 623 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Acaks88, ALBION101, bojank, Buzdovan, Cirkon, dozorni, draganca, Duh sa sekirom, Georgius, Japidson, Krusarac, Megapurpletv, Mercury, Milan Miscevic, Misirac, Mixelotti, mladen.zovko, mrvica78, Oluj2.1, Pavle01, Radoje, RJ, sabros, Snorks, sovanova95, stegonosa, VES 11119, VJ, Vl veliki, Vlad000