Od Eve, preko jabuke do...ili: šta je to privlačno kod žena?

6

Od Eve, preko jabuke do...ili: šta je to privlačno kod žena?

offline
 • Pridružio: 13 Jun 2009
 • Poruke: 777

Sirius ::Svako je gospodar svojih asocijacija. Zato se tako i zovu. Ono što je za tebe kučka, za lovca je, recimo, nešto drugo. Meni, pak nešto treće.
NIsam ja ta koja je prva pomenula kučku u temi o ženskoj seksualnosti, a ni kučkin rep.
Nisam asocirala, samo sam pitala jer je bilo nekako nejasno šta iz posta proizlazi,koja poruka. Naravno, ti nisi dužan da napišeš odgovor kad ne želiš.
Samo je, što reče Sorelag, zazvučalo malo degute, a možda i uvredljivo, to što si napisao.
Bebee Dol

Citat:Pošto su tvoje poruke često hot obojene (eto i primera prave sinestezije Wink ), razumljivo je što si tako reagovala na spomen kučke.

Misliš na moje poruke koje se odnose na temu seksualnosti, poruke u ovom delu foruma ?
Ne znam koja je konotacija i intonacija konstatacije da su moje poruke hot i šta si time hteo da mi kažeš, ali ja u tome, zaista, nisam videla ništa loše (možda grešim, pa se zahvaljujem što mi skrećeš pažnju) Bebee Dol jer je priroda teme takva.
Nisam videla ništa loše u tome da iskreno napišem šta mi je seksualno kod mog partnera. MOžda je jedino tema na kojoj mi skrećeš pažnju trebalo da bude ona, komšijska, a ne ova, o ženskoj seksualnosti.


Citat:Kod mene je drugačije - kod mene je rep taj koji je važniji deo uzrečice. A najvažniji je sveobuhvatni pogled na samu uzrečicu. Narodne mudrosti koje niko ne proverava mnogo, a često su kao rođene za literarne mythbusterse...

Je li sada jasnije?

Nije mi jasnije, ali naravno da niko nije dužan da mi pojašnjava.
Nisam razumela te metafore i paralelu između žene, kučke, repa, mahanja i seksualnosti.Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 17472
 • Gde živiš: I ja se pitam...

dum_dum

Citat:Nisam razumela te metafore i paralelu između žene, kučke, repa, mahanja i seksualnosti.

Metafore jesu, paralele nisu. Metafora je jedna vrsta stilske figure, paralela sasvim druga.

Imaš temu o tome da li muškarci (ne) vole kučke, pa se tamo bavi ovim pitanjem, a ne ovde. Za pravilno razumevanje moje metafore prinuđen sam da ponovo postujem deo mog teksta (''citiram samog sebe''), pa pročitaj pažljivije nego prvi put:

Kod mene je drugačije - kod mene je [i]rep taj koji je važniji deo uzrečice. A najvažniji je sveobuhvatni pogled na samu uzrečicu. Narodne mudrosti koje niko ne proverava mnogo, a često su kao rođene za literarne mythbusterse....[/i]

Poenta se takođe nalazi u nekoj rečenici iznad ove, a to je da nemaštoviti muškarci koriste ovakve izreke da bi opravdali svoj neuspeh kod žena.

Može još prostije: ne mislim da su sve žene kučke i ne tvrdim da su sve žene kučke . Već sam napisao na spomenutoj temi da ne volim žene - kučke (na sreću, retke su), a ne volim ni ovakve insinuacije. Preći ću preko njih jedino u uverenju da si htela da zaštitiš ženski rod od mene...bez ikakve potrebe. Winkoffline
 • Pridružio: 13 Jun 2009
 • Poruke: 777

Nisam ja nikoga ni od koga branila, samo ne vidim kakve veze sve to što si napisao danas ima sa temom: "Šta je to privlačno kod žena" Bebee Dol

Sva pitanja koja sam postavila a koja su u vezi sa tvojim postovima su predstavljala pokušaj da to što si pisao dovedem u neku vezu sa temom na kojoj smo Wink

offline
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 17472
 • Gde živiš: I ja se pitam...

dum_dum ::Nisam ja nikoga ni od koga branila, samo ne vidim kakve veze sve to što si napisao danas ima sa temom: "Šta je to privlačno kod žena" Bebee Dol

Sva pitanja koja sam postavila a koja su u vezi sa tvojim postovima su predstavljala pokušaj da to što si pisao dovedem u neku vezu sa temom na kojoj smo WinkŠteta što ne vidiš kakvu vezu ima to s temom.

Evo i (nadam se) poslednjeg pokušaja:
Privlačnost je i u odbijanju. Ponekad partnera mnogo više privlači osoba koja ga odbija i ne želi, nego ona koja mu se takoreći nudi sama. Muškarac na sve načine pokušava da priđe , naoko, indiferentnoj partnerki. Kada u tome ne uspe, najčešće kaže ''Ma, nema ništa dok kučka ne mahne repom...''.

Da li je ovo sada jasnije (ili bar slikovitije)? Nadam se da sada vidiš da ima veze s temom.

Naravno, na pokušaj da to dovedeš u vezu sa ovom temom imaš potpuno pravo. Zbog toga i pišemo na temi, zar ne?

offline
 • Pridružio: 27 Avg 2008
 • Poruke: 233

eh, dobro je...danima već razbijam glavu pitanjima da li imam ili nemam rep.
Ako ga imam, kako to da ga niko nikad nije spomenuo (osim kad mi majka kaže, e spremila si ovo ko mačka repom Smile)

Nek se misterija riješila, pa makar bila seksistička, ženomrzačka ( a ja mislim da nije Wink iako nekome može da izgleda da je na ivici).

offline
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 17472
 • Gde živiš: I ja se pitam...

dva lica ::eh, dobro je...danima već razbijam glavu pitanjima da li imam ili nemam rep.
Ako ga imam, kako to da ga niko nikad nije spomenuo (osim kad mi majka kaže, e spremila si ovo ko mačka repom Smile)

Nek se misterija riješila, pa makar bila seksistička, ženomrzačka ( a ja mislim da nije Wink iako nekome može da izgleda da je na ivici).


Pu, pu , pu...daleko bilo od zle pomisli. U pitanju je , ali naravno, metafora. Takve su metafore - što bliže ivici, to su izazovnije i slikovitije. Iskreno, nisam očekivao da ću morati da objašnjavam metafore. Osećaj je kao kad prepričavaš vic... Wink

offline
 • Pridružio: 29 Sep 2008
 • Poruke: 279

Sirius, žene se samo zezaju, jer...u biti, mislim da svaka ima taj rep, samo što neka repom maše kao zastavom i to skoro za džaba, a nekoj drugoj rep nije ni potreban, može da ga spakuje, jer dovoljno je kad baci jedan značajniji pogled i da se njemu ta njena "repina" Mr. Green obavije oko vrata Very Happy

Odvojih oči od repa, sve zavisi ko u šta voli da gleda, gore ili dole, mada....ima i onih..."gleda u nju a vidi Smederevo", to je ona malo teža vrsta.

offline
 • Pridružio: 17 Maj 2006
 • Poruke: 17472
 • Gde živiš: I ja se pitam...

trio rio ::Sirius, žene se samo zezaju, jer...u biti, mislim da svaka ima taj rep, samo što neka repom maše kao zastavom i to skoro za džaba, a nekoj drugoj rep nije ni potreban, može da ga spakuje, jer dovoljno je kad baci jedan značajniji pogled i da se njemu ta njena "repina" Mr. Green obavije oko vrata Very Happy

Odvojih oči od repa, sve zavisi ko u šta voli da gleda, gore ili dole, mada....ima i onih..."gleda u nju a vidi Smederevo", to je ona malo teža vrsta.


Zanimljivo gledište...Poklapa se s mojim iskustvom. Pomislio sam da mi niko ne bi poverovao kad bih to napisao. Uh, pao mi je kamen sa srca...i prebio nogu. Mr. Green

offline
 • Pridružio: 13 Jun 2009
 • Poruke: 777

Napisano: 23 Feb 2010 15:32

Dragi moji sugrađani, kolege i drugovi Very Happy
moram priznati da su pokretanje i postovi ovde dve, komšijske, teme za mene bili izuzetno poučni i edukativni.
Ja sam živela u zabludi da stvari po pitanju seksualnosti i privlačnosti potpuno drugačije funkcionišu, verovatno iz razloga što pripadam nekolicini kojoj je privlačna bliskost, toplina, nekolicini koja privlačnost i seksualnost pripaja i povezuje sa ljubavlju i nežnošću.
Realnost opisana u postu: Citat:Privlačnost je i u odbijanju. Ponekad partnera mnogo više privlači osoba koja ga odbija i ne želi, nego ona koja mu se takoreći nudi sama. Muškarac na sve načine pokušava da priđe , naoko, indiferentnoj partnerki. Kada u tome ne uspe, najčešće kaže ''Ma, nema ništa dok kučka ne mahne repom...''.
me je navela da se žestoko zamislim po pitanju svojih iluzija.
Zašto ?
Zato što mi, nikada, ne bi palo na pamet da partnerski odnosi funkcionišu po tom principu i da je muškarcima privlačno odbijanje kao takvo i kad ga osoba ne želi. Bebee Dol
Iz toga proizlazi da sam ja jedna kompletno neprivlačna osoba kojoj nije u opisu karaktera da odbija i ne želi onoga koga voli, a i rep o kome pričate baš nešto naročito ne želim da posedujem ....
Biće da sam ja pala sa neke romantične planete u neki sasvim drugačije skrojen svet jer uopte ne razumem šta je privlačno u tome kad te neko ne želi i kad te neko odbija.
Iz mog ugla gledano nema ničeg lepšeg od onoga kad se dvoje međusobno privlače i žele.

Čitajući ovu temu shvatila sam da sam potpuno zatvorena za drugačije stavove i uhvatila sebe da ne želim da prihvatim da ima ljudi kojima imaju pravo drugačije da misle i osećaju, koji imaju pravo da ih privlače stvari koje su meni strane i odbojne i da to ne ugrožava moj svet, ako želim da ga sačuvam i zaštitim ...
Citat:Da li je ovo sada jasnije (ili bar slikovitije)? Nadam se da sada vidiš da ima veze s temom.
Jeste. Hvala.
I jasnije i slikovitije.
Verovatno nisam mogla da razumem o čemu govorite jer mi je potpuno strano i kod mene to funkcioniše na potpuno različit način.


Iskreno, sledeće viđenje i stav mi uvek izmami osmeh,unese sjaj na ovoj temi i obožavam kad vidim da postoji još neko ko ovako vidi seksualnost i u ovome privlačnost. Zagrljaj
Citat:Seksi ženska i njen jedan dan? Evo:
- ustane ujutru i mlati te jastukom i veseli te od rane zore
- donese ti kafu i dozvoljavate sebi jutarnje "igranje" ("igranje" je indivudualno naravno)
- ode na kratki fizički trening (trčanje ili nešto sl.). Kada se vrati oseća se kao milion $ i samim tim sve što ima veze sa rečju "seksi" ispliva na površinu.
- Ode na posao (dosadan deo mada i tamo može da bude seksi tako što ce vas iznenaditi)...
- Kada se vrati vi joj spremite kafu kako bi se osećala poželjnom i voljenom. To direktno utiče na nas zatp što će ona biti lepo raspoložena.
- Odlazite i obavljate neku zajedničku aktivnost. To može biti kuglanje, bandži džamp, trening (mačevanje recimo), twister, pantomima, monopol, kafić, žurka, pomaganje bespomoćnima, volontiranje... Lal ima 300 svašta. Bitno je da ste zajedno jedan deo dana jel? Postoji dobra šansa da je devojka seksi ukoliko je pored vas (ne mislim vizeulno već da vi to "izvlačite" iz nje).
- Vraćate se kući i mlatite se jastucima Mr. Green
... (nećeo dalje pošto ovo čitaju i mlađi).

Poenta? Pa ovo je sasvim običan dan zar ne? Običan jeste kada čitate međutim doživljavati isti je nešto drugo. Zašto sam ovo pomenuo? Pa nije poenta u aktivnosti već u obavljanju iste. Ovo je običan dan ali ako ga provedete sa nekim za koga mislite da je seksi onda nije običan zar ne?

sa akcentom na deo rečenice: Postoji dobra šansa da je devojka seksi ukoliko je pored vas (ne mislim vizeulno već da vi to "izvlačite" iz nje).

Dopuna: 23 Feb 2010 16:06

I dok sam pisala ovo što sam objavila, zaboravih da napišem koje je suštinsko pitanje ova tema i postovi na njoj otvorila kod mene i zbog čega je potencijalno edukativna:
Da li, ako je istina da je ono što je ponekad privlačno kod žena njihovo odbijanje, znači da je moj čovek provodeći vreme sa mnom želeo i želi neku koja ga odbija i ne želi Bebee Dol

offline
 • Pridružio: 19 Jun 2005
 • Poruke: 2673
 • Gde živiš: u pokretu...

dum_dum ::
I dok sam pisala ovo što sam objavila, zaboravih da napišem koje je suštinsko pitanje ova tema i postovi na njoj otvorila kod mene i zbog čega je potencijalno edukativna:
Da li, ako je istina da je ono što je ponekad privlačno kod žena njihovo odbijanje, znači da je moj čovek provodeći vreme sa mnom želeo i želi neku koja ga odbija i ne želi Bebee Dol


ne mora da znaci, jer: istina je da je ponekad kod zena privlacno njihovo odbijanje, ali to nije privlacno svima i nije privlacno uvek. sklona sam da verujem da to jeste tako cesto na pocetku veze, ili jos tokom upoznavanja i otkrivanja nove teritorije/licnosti osobe koja se nekom svidja...ako nekog konstanto privlace upravo oni koji ga odbijaju, to iz mog ugla govori o nezrelosti tog nekog - taj neko onda ne zeli osobu, ne zeli vezu, vec zelida se bi (a cesto jos mnogo vise drugima) dokaze da moze da osvoji (naizgled) neosvojivo...

a stagod na tu temu bilo tacno, zasto bi to moralo da znaci da je tvoj covek zeleo/zeli dok je s tobom neku koja ga odbija i ne zeli - to zavisi od toga da li vam je dobro zajedno, da li ste zadovoljni (a to je vec nesto sto je sasvim vasa intimna stvar i koju samo vas dvoje najbolje znate), kao i od toga da li je jedan od tih koji zele to osvajanje, sto je opet nesto u sta se ne bih upustala, kad je rec o nekom koga ne poznajem...

na sve to bih dodala: samo oni medju nama koji zele da slazu sebe, tvrde da im se dok su u vezi sa jednom osobom nije desilo da im se neko zaista svidi - reakcija na to vec mnogo zavisi od stepena zadovoljstva vezom u kojoj su - ako je neko zaista srecan i zadovoljan time gde jeste - nema niceg loseg u flertu kojim se drugoj osobi koja ti se svidela stavi do znanja da ti se svidja, ali je vec sledeci korak, ali ja sam zauzet(a) i nastavis - dalje...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 706 korisnika na forumu :: 21 registrovanih, 7 sakrivenih i 678 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bojank, cenejac111, Dersu Uzala, Doca, dogodine, draggan, ekser222, Georgius, goxin, ivica976, Kaplar2, madza, nuke92, Recce, S2M, stug, Suva planina, tanakadzo, Trpe Grozni, vlvl