Kako izgleda vas desktop ?

373

Kako izgleda vas desktop ?

offline
  • Pridružio: 03 Mar 2009
  • Poruke: 42

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jun 2011
  • Poruke: 24
  • Gde živiš: Indjija

Taxista ::@anonimus1993 šta ima da te sramota.
Ako si mislio na Linuxe, i ako imaš 10-tak GB slobodno na hardu dođi u Linux forume pa ćemo odabrati (prema tvojoj mašini) te instalirati i jednu Linux distribuciju pored tog XP-a.


Ma malo sam se salio za XP Very Happy dobar je i sluzi me dobro da ga neureknem Very Happy Imam dovoljno memorijie za Linux ali nebih jer nisam jedini koji koristi kompjuter (koji zna da radi na njemu a da nesto ne s*ebe), koriste ga cale,keva i sestra za Facebook I YT pa ako bi videli jos Linux izgubili bi se Very Happy

offline
  • Pridružio: 12 Okt 2010
  • Poruke: 10290

anonimus1993 ::Taxista ::@anonimus1993 šta ima da te sramota.
Ako si mislio na Linuxe, i ako imaš 10-tak GB slobodno na hardu dođi u Linux forume pa ćemo odabrati (prema tvojoj mašini) te instalirati i jednu Linux distribuciju pored tog XP-a.


Ma malo sam se salio za XP Very Happy dobar je i sluzi me dobro da ga neureknem Very Happy Imam dovoljno memorijie za Linux ali nebih jer nisam jedini koji koristi kompjuter (koji zna da radi na njemu a da nesto ne s*ebe), koriste ga cale,keva i sestra za Facebook I YT pa ako bi videli jos Linux izgubili bi se Very Happy


što mi to nešto poznato....
da vidiš izraz lica moje majke kad uključuje računar "Opet Linux, ae ja da sklonim moje fajlove, ovaj će opet da mi pogrešno formatira particiju..."

offline
  • Brok  Male
  • Moderator foruma
  • Linux driver - fighter - warrior
  • Pridružio: 04 Maj 2005
  • Poruke: 3187
  • Gde živiš: U autu i ispred računara

anonimus1993 ::Taxista ::@anonimus1993 šta ima da te sramota.
Ako si mislio na Linuxe, i ako imaš 10-tak GB slobodno na hardu dođi u Linux forume pa ćemo odabrati (prema tvojoj mašini) te instalirati i jednu Linux distribuciju pored tog XP-a.


Ma malo sam se salio za XP Very Happy dobar je i sluzi me dobro da ga neureknem Very Happy Imam dovoljno memorijie za Linux ali nebih jer nisam jedini koji koristi kompjuter (koji zna da radi na njemu a da nesto ne s*ebe), koriste ga cale,keva i sestra za Facebook I YT pa ako bi videli jos Linux izgubili bi se Very Happy


Samo ti dođe do Linux foruma, naućićemo i sve oko tebe da koriste Linux. Very Happy
Kada ga moj otac koristi, 64. godina (voli Ubuntua najviše, a radio jedno vreme i na Slackwareu (na to sam izuzetno ponosan)) i majka od 61 godine (e ona voli isključivo Mint) onda će se navići i tvoji.
Sestričina od jedva sedam godina je instalirala, naravno uz moju pomoć, Ubuntu. Zagrljaj Very Happy

Znaš kako, imaš prilikom startovanja računara meni (GRUB) gde biraš 'oćeš Linux ili XP.

PS
Memorija nije toliko presudna (512 mb je sasvim Ok) već prostor na hard disku.

offline
  • maha  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 06 Dec 2006
  • Poruke: 1152

evo ..u koju temu da se javim pa da vidimo prema mojoj masini sta moze da se uradi!

offline
  • Brok  Male
  • Moderator foruma
  • Linux driver - fighter - warrior
  • Pridružio: 04 Maj 2005
  • Poruke: 3187
  • Gde živiš: U autu i ispred računara

http://www.mycity.rs/Linux/

offline
  • Pridružio: 22 Jun 2011
  • Poruke: 24
  • Gde živiš: Indjija

mpman ::anonimus1993 ::Taxista ::@anonimus1993 šta ima da te sramota.
Ako si mislio na Linuxe, i ako imaš 10-tak GB slobodno na hardu dođi u Linux forume pa ćemo odabrati (prema tvojoj mašini) te instalirati i jednu Linux distribuciju pored tog XP-a.


Ma malo sam se salio za XP Very Happy dobar je i sluzi me dobro da ga neureknem Very Happy Imam dovoljno memorijie za Linux ali nebih jer nisam jedini koji koristi kompjuter (koji zna da radi na njemu a da nesto ne s*ebe), koriste ga cale,keva i sestra za Facebook I YT pa ako bi videli jos Linux izgubili bi se Very Happy


što mi to nešto poznato....
da vidiš izraz lica moje majke kad uključuje računar "Opet Linux, ae ja da sklonim moje fajlove, ovaj će opet da mi pogrešno formatira particiju..."


hehehe pa dobro mogu i moji da nauce ali nece, kaze mi nesto da mu objasnim i ja malo brze to kazem i on me klepi preko glave GUZ - Glavom U Zid moja sestra ima 7 godina i zna vise od caleta i keve zajedno Very Happy docicu na forum za linux dok nadjem malo vremena pa cu videti kako to funkcionise Very Happy

offline
  • dekao  Male
  • Moderator foruma
  • Dejan Trajković
  • Realist painter
  • Pridružio: 06 Apr 2006
  • Poruke: 3328
  • Gde živiš: Somewhere in time

Pun mi je kufer unityja, shellova i ostalie fancy menažerije koja uz to i ne radi. XFCE i ja, to su srca dva!

offline
  • Brok  Male
  • Moderator foruma
  • Linux driver - fighter - warrior
  • Pridružio: 04 Maj 2005
  • Poruke: 3187
  • Gde živiš: U autu i ispred računara

Citat:Pun mi je kufer unityja, shellova i ostalie fancy menažerije koja uz to i ne radi. XFCE i ja, to su srca dva!

Potisujem gore navedeno.
Ja prosto ne razumem kako su izbacili grafičko okruženje kao finalno, GNOME 3.2, a još uvek ima bagova. To je prilično neozbiljno. Unity neću ni da pominjem.
Sva sreća zadržao sam četiri Linux distroa koji su na GNOME 2.

offline
  • dekao  Male
  • Moderator foruma
  • Dejan Trajković
  • Realist painter
  • Pridružio: 06 Apr 2006
  • Poruke: 3328
  • Gde živiš: Somewhere in time

Ceo taj koncept je jedan veliki bug. Mislim, to kliktanje po celoj radnoj površini da bi se pokrenuo jedan program me strašno iritira. U unityju treba kliknuti na dash, pa na more apps pa na željenu sekciju (npr. multimedia), pa onda skrolovati ako ih ima više i tek onda dolazite do aplikacije. Ako vam je to mnogo, onda morate da kucate u polje za pretragu ime aplikacije. Koji će mi onda miš ako moram da koristim tastaturu za pokretanje programa! Kod Gnome Shella za menjanje radne površine treba da kliknete na Activity, pa da vozite miša do desne ivice da bi izašao panel, pa da kliknete na željenu radnu površinu! Ovo se u Gnome 2 radilo jednim klikom na panelu. Dash i Gnome panel koji stoje sa strane su pa priča za sebe. Taj autohide režim mi je uvek bio iritantan, a to da je dock sa strane (i samo tu) mi je najveća glupost. I taj autohide donji panel u Gnome Shellu koji ama baš ništa ne radi!! Nemam nameru da se navikavam na gluposti. Zar ne bi bilo bolje da se klikom na Activity(dash u unityju) pokažu svi prozori i sve radne površine kao i meni sa aplikacijama na istoj strani gde je i dugme activity! Zar je moguće da su stavili dugme za pokretanje aplikacija na suprotnoj strani ekrana od menija?!! Dižem ruke od tih novotarija i ostajem na xfce! Njega barem još uvek mogu da prilagodim onako kako meni odgovara.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 959 korisnika na forumu :: 70 registrovanih, 7 sakrivenih i 882 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2413 - dana 03 Okt 2019 05:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, A.R.Chafee.Jr., aleksandar_tatic, Alojz Hauptman, amir3045, amstel2, Bane san, bankulen, bato, bulovic, calvi, cavatina, Cufo, darcaud, darkangel, Dorcolac, Dostanic09, Drug pukovnik, dule10savic, Dusan Medojevic, Dusko Nikolin, Filodendron, Fog of War, Futurama, goran.vvv, Groucho, husky, ILGromovnik, kaptain, krkalon, Kubovac, ljuba sd, lovac12, Lošmi, ltcolonel, Lucije Kvint, Marko Marković, MB120mm, Milan A. Nikolic, MILO-VAN, MilosKop, Mixelotti, N.e.m.a.nj.a., nebojsag, ofbeyond, panticstefan53, pein, pejicigor, PrintZip, proka89, Rakenica, renoje2, rikirubio, rodoljub2, ruseskij, sekretar2, Sirius, Srki94, stefanmpurtic, stegonosa, Taso2, Toni, vargas2, VJ, Vlada1389, vladas87, vlvl, voja64, wolf431, 1872