Molim Vas, ja ne mogu da resim 2 zadatak za 3 razred!

Molim Vas, ja ne mogu da resim 2 zadatak za 3 razred!

offline
  • Pridružio: 30 Jan 2012
  • Poruke: 36

1.Rastojanje rekom izmedu dva grada je 1404 km.Iztih gradova istovremeno su krenuli jedan drugom u susret brod i tegljac i susreli se posle 26 casova plovidbe.Brzina broda je 36 km na cas.Kolika je brzina tegljaca?
2.Tri radnika zarade ukupno 3270 dinara.Drugi je dobio 3 puta vise od prvog,a treci 2 puta vise od drugog.Koliko je svako dobio novca?

Moj bratanac ima, ja pojima nemam kako da mu pomognem, mozada neko zna? Hvala Vam



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Milos
  • Pridružio: 05 Dec 2010
  • Poruke: 716
  • Gde živiš: Beograd

Znam resenje 2. zadatka:
I-prvi radnik
II-drugi radnik
III-treci radnik

I x3=II
II x2=III
I x6=III

I+II+III=3270
I+ I x3 + I x6=3270
I x10=3270
I=327
II=327x3=981
III=981x2=1962

327+981+1962=3270



offline
  • Pridružio: 30 Jan 2012
  • Poruke: 36

Hvala od srca, jos samo kad bi neko pomogao, za ovaj prvi, pukla, sam ceo dan sam radila sa bratancem, ne mogu vise!

offline
  • Dušan
  • Pridružio: 18 Jun 2012
  • Poruke: 986

Predjeni put broda
V=s/t
V=36 km/h
t=26h
s=V*t
s=36km/h*26h=936km

Brzina tegljaca
s1=1404km-936km=468km
t1=26h
V1=s1/t1
V1=18km/h

Nisam siguran da ide ovako zadatak
Neka neko proveri Smile
Ovo si zadaci za 3. razred os. O.o

offline
  • Pridružio: 30 Jan 2012
  • Poruke: 36

Ma i ja se cudim, ja studiram psihologiju!, ali Dusane gledam stvarno je za treci razred [zbirka zadataka], a fizika, kolko se secam, bar kad sam ja isla uskolu, ucila se od sestog razreda, pa nadalje! Ja ne znam, sta rade ovi tamo!

Hvala Vam od srca!

offline
  • soxxx 
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 25 Maj 2005
  • Poruke: 1482
  • Gde živiš: Gracanica, Kosovo

MIslim da je odgovor tacan. Brod ima brzinu od 36km/h, i daljinu je presao za 26 sata. To znaci da je ukupno presao 936km (36*26). Oduzmi to od ukupno kilometara i dobijes 468km koliko je prosao tegljac. Znaci tegljac je prosao 468km za 26 sati; to znaci da mu je brzina: 468/26 = 18km/h.

offline
  • Pridružio: 30 Jan 2012
  • Poruke: 36

Tacni su, sad sam pogledala u resenja!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1168 korisnika na forumu :: 88 registrovanih, 12 sakrivenih i 1068 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Petar, A.R.Chafee.Jr., Arsenije, Atomski čoban, Batinas, Battlehammer, BlekMen, bojcistv, BradaRS, brundo65, cavatina, cikadeda, Cobi026, dankisha, Dannyboy, Dejan84, Denaya, djboj, djukapfc, Dukelander, esx66, goran.vvv, Gosha101980, GreenMan, helen1, I AM THE KING, ikan, ivan979, ivica976, kairos, kokodakalo, Koridor, Kruger, maiden6657, manda87, mane123, menges, mercedesamg, Mercury, Milan A. Nikolic, mile23, miodrag, Miskohd, Miškić, mkukoleca, nemkea71, Niko Bitan, ObelixSRB, opt1, Paja Pajser, panonski mornar, panzerwaffe, Parker, pera12345, prashinar, procesor, promajauglavi, rkekoke, robertino, Rocker, rovac, S2M, sakota79, ser.hill, Shinobi, Shufle, Simon simonović, Skakac7, solic, srbijaiznadsvega, Srki98, strn, t84dar, Toni, torlak 1, trajkoni018, upitnik, uros, v0idmp3, Vatrogasaccc, VJ, vlad84, VladaKG1980, Vladko, vladulns, yrraf, Živković