Ravna zemlja

113

Ravna zemlja

offline
 • Ričard  Male
 • Lavlje srce
 • Supermoderator
 • Zver!
 • Electro maintenance engineer
 • Pridružio: 28 Nov 2006
 • Poruke: 13729
 • Gde živiš: Vršac

Skywhaler ::4. Kada si se pojavio i dao veštačko disanje ''temi'' pitali smo te kako si to testirao? I ako se brodovi visoki pretpostavljam oko 20 m iznad linije gaza vide na preko 100 km, zašto ja onda iz mog mesta usred Bačke ne mogu da vidim Vršački breg (najviši vrh 641 m) koji je udaljen oko 140 km?


Planina, druže planina, nećemo da se vređamo Mr. Green . Vršačke planine sa najvišim vrhim od 641m koji nosi naziv Gudurički vrh. Smajli

Kada se popnem na jedan od vrhova planine, vidim skoro celu Vojvodinu kao na dlanu, lepšeg pogleda nema. ZiveliRegistruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • vampire and philosopher problem owner sm©
 • Pridružio: 13 Dec 2013
 • Poruke: 7153
 • Gde živiš: ... gde nema vode kad pada kiša...

U šta me uvališe ovi ravnozemljaši... Mr. Green

Riči, sad ti dođem pivo, moram nekako da se iskupim Zivelioffline
 • Dusan  Male
 • SuperModerator
 • Supermoderator opštih foruma
 • Pridružio: 26 Jul 2006
 • Poruke: 11118

Skywhaler ::U šta me uvališe ovi ravnozemljaši... Mr. Green
Ko s' decom spava, upišan ustaje... Mr. Green

offline
 • Pridružio: 12 Okt 2010
 • Poruke: 10719

Lancerux ::Lik, ovaj pokazao, onaj pokazao, video yt... Ajde ti pokazi! Objasni, uradi...

Ne, cekajte! Imam novu teoriju...


Zemlja je trouglasta... Da, da... Trouglasta, eto zbog razloga... Nasa vas laze svo vreme, nije ni ravna, ni okrugla, nego je trouglasta...

Zelite dokaze? Evo, brod nestane posle nekog vremena... I ima 3 pola, pozitivni, negativni i transmagntni pol... I nema gravitaciju nego ima, Lanceruxoracionu silu...

I ja pljujem po vasim dokazima da je okrugla, i da je ravna...


Ne može! Ja sam već ustanovio da je oblika kupe! Kradeš mi istraživanje!

Još i nazvao silu po sebi! Shocked
Nečuveno! Evil or Very Mad

offline
 • Pridružio: 30 Jan 2016
 • Poruke: 0

Zanimljivo, Vi trazite odgovore , da kazemo kako ustvari sve izgleda, a mi imamo samo lazi koje ukrstamo u jednu tacku i naslucujemo resenje. Ne mozemo mi reci tacno kako jeste, ali mozemo reci kako NIJE .

Ali pazite Vase odgovore:

1. Zemlja je okrugla dokaz-Fukoovo klatno , Koriolisova sila, Gravitacija......

Ovo je simbol manipulacije, odnosno jedna metafora celog ovog sistema. Stvar koja je izmisljena da prikazuje navodno okruglu zemlju odnosno lazni dokaz sfernog oblika zemlje, niko ne moze dokazati, jedan od dokaza " veruj mi" " majke mi ja sam naucnik, to je tako" .

2. Pokazujete mi zakrivljenost zemlje u nekom programu, animacija, i zbog toga vristite da dam neki odgovor, kao to je glavni dokaz i to mi sherujete besomucno. a ja licno na terenu kao i hiljade drugih testirao i nigde i nikada ne postoji zakrivljenost NIKAKVA

3. Jedan od dokaza je i avion koji bez presedanja sada ide iz Juzne u Severnu hemisferu

Ok, ovo jeste dokaz, slazem se. Medjutim kakva je pozadina? Godinama su letovi izmedju juzne i severne polulopte bili sa vise nerezonskih presedanja, gde geografski, ekonomski nemaju nikakvog smisla. Ali kada se stavi karta ravne zemlje, dobijaju 100% smisao . I zaista i debil je mogao da uvidi da sa letovima nesto nije u redu. Odjednom uvodi se sporadicno ta neka misteriozna linija, kao i na svim takvim letovima samo po jedna ( znaci oko 1 %) . Mogucnosti- 1. napravili su u medjuvremenu jaci motor, koji zvanicno ne postoji i avion ide po staroj kilometrazi 2. Zemlja je ipak okrugla


Ako pogledamo testove zakrivljenosti uzivo ( ne preko animacije i programa), ako vidimo tajanstvenu zabranu prilasku Antartiku, ako pogledamo model ravne zemlje i vremenske zone, morske struje i godisnja doba- koja se poklapaju 100% sa istim modelom, mozemo reci da zaista postoje dokazi za dalja istrazivanja .

offline
 • vampire and philosopher problem owner sm©
 • Pridružio: 13 Dec 2013
 • Poruke: 7153
 • Gde živiš: ... gde nema vode kad pada kiša...

^

offline
 • Pridružio: 30 Jan 2016
 • Poruke: 0

Bas sam istrazivao putanju Sunca. Pogledajte video koji sam postavio. Kada se pogleda putanja Sunca na ravnoj zemlji, i pogledaju se zemlje preko koji prelazi Sunce tacno ispod, vidi se poklapanje 10000% sa delovima gde je najtoplije, sto recimo nije slucaj sa okruglom zemljom, odnosno nema logike, da jedno telo ( Sunce) koje je udaljeno milionima kilometara daje takav efekat razlicitosti na Zemlji od 1000-2000 km, prosto nemoguce. Medjutim ako je Sunce na 5000 km, i ako kruzi kako zaista kruzi, sve dobija smisao. Zemlje gde su najvece vrucine, tacno prelazi preko njih, a ivica ( lazni Antartik) i centar ravne zemlje ( Artik ) imaju led jer Sunce kruzi izmedju njih i ne dobijaju dovoljno energije odnosno Sunceve snage. Uvek sam se pitao , ako znate za one " crne crnce", koji su totalno crni, da li to zavisi od geografije odnosno da li boja koze zavisi od jacine Sunca. I zaista ako pogledamo model na kojem kruzi Sunce vidimo da tacno prelazi preko teritorija gde su " crni crnci" i gde je najtoplije. Sunce se priblizava i udaljava od centra, i zato postoje godisnja doba, i tacno se vide morske struje kako kruze, i kako na modelu okrugle zemlje nemaju nikakav smisao.

offline
 • Pridružio: 20 Mar 2011
 • Poruke: 1316
 • Gde živiš: Beograd

ekvador13 ::Bas sam istrazivao putanju Sunca. Pogledajte video koji sam postavio. Kada se pogleda putanja Sunca na ravnoj zemlji, i pogledaju se zemlje preko koji prelazi Sunce tacno ispod, vidi se poklapanje 10000% sa delovima gde je najtoplije, sto recimo nije slucaj sa okruglom zemljom, odnosno nema logike, da jedno telo ( Sunce) koje je udaljeno milionima kilometara daje takav efekat razlicitosti na Zemlji od 1000-2000 km, prosto nemoguce. Medjutim ako je Sunce na 5000 km, i ako kruzi kako zaista kruzi, sve dobija smisao. Zemlje gde su najvece vrucine, tacno prelazi preko njih, a ivica ( lazni Antartik) i centar ravne zemlje ( Artik ) imaju led jer Sunce kruzi izmedju njih i ne dobijaju dovoljno energije odnosno Sunceve snage. Uvek sam se pitao , ako znate za one " crne crnce", koji su totalno crni, da li to zavisi od geografije odnosno da li boja koze zavisi od jacine Sunca. I zaista ako pogledamo model na kojem kruzi Sunce vidimo da tacno prelazi preko teritorija gde su " crni crnci" i gde je najtoplije. Sunce se priblizava i udaljava od centra, i zato postoje godisnja doba, i tacno se vide morske struje kako kruze, i kako na modelu okrugle zemlje nemaju nikakav smisao.

Poenta je što sistem okrugle Zemlje ima smisla u potpunosti, samo što je problem što ne postoji osoba koja je profesionalac u svim naukama pa da mu sve osobine funkcionisanja Zemlje budu jasne. Na primer, neki astronom u potpunosti razume način kretanja Zemlje, ali na primer ne razume u potpunosti klimatske prilike na Zemlji. Dok neka druga osoba ima suprotnu situaciju. U tome je cela poenta, da bi u potpunosti razumeo svaki delić funkcionisanja ovog kosmosa (ili bar našeg Sunčevog sistema, moraš da budeš najpametniji čovek na svetu. Ja, na primer, razumem osnovne zakone fizike i kada ih primenim na sistem okrugle Zemlje, meni rezultati imaju smisla. Sa druge strane, tvog kolegu Aleksandra buni to što jabuka sa drveta pada na Zemlju a balon sa helijumom ne pada i to je razlog što on ne veruje u gravitaciju. To je meni potpuno besmisleno, ali naravno, on nije ja i on ne razume ono što je meni jasno.

Sad ću da ti navedem najveće nelogičnosti ravne Zemlje koje ja vidim:
1. (ovo sam već naveo ali nisam dobio objašnjenje) Po sistemu ravne Zemlje, Sunce se nalazi sve vreme iznad površine Zemlje i dan i noć se smenjuju u zavisnosti od položaja Sunca u tom trenutku. To znači da dok je sunce iznad teritorije na kojoj ja živim, kod mene je dan. Međutim, da bi pao mrak, sunce mora da ode dalje na zapad, odnosno da se udalji od lokacije na kojoj se ja nalazim. E sad, osnovni problem koji tu postoji je taj što stvari koje se udaljavaju od nas postaju sve manje i manje dok na kraju ne postanu dovoljno male da ih ne vidimo. To kao što vidimo svojim očima, sa Suncem nije slučaj već jasno vidimo kako sunce, koje je iste veličine kao u podne, zalazi iza horizonta (odnosno bukvalno tone u zemlju).

2. Ti pominješ da Sunce ne pada na Zemlju zato što ga drže šine koje mi ne vidimo. Međutim, nije logično da te šine lebde u vazduhu već bi imalo smisla da one imaju neku potporu na Zemlji. Te potpore naravno nema jer bi bilo prosto nemoguće da se sakrije.

3. Kako objašnjavaš plimu i oseku kod sistema ravne Zemlje. Kod sistema okrugle Zemlje plima i oseka imaju savršenog smisla zbog Meseca i njegove gravitacije.

4. Pošto vi ravnozemljaši negirate gravitaciju, kako objašnjavate to što Zemlja privlači sva tela na njoj ka sebi? Aleksandar je pominjao kako tela sa većom gustinom od vazduha idu ka dole i obrnuto. Međutim, šta je "dole" a šta "gore"? Ja ne mogu da smislim logično definiciju za te pojmove.

5. Kako je uopšte nastala ravna Zemlja i kako ona tačno izgleda kada bi se posmatrala iz kosmosa?

offline
 • Pridružio: 27 Feb 2013
 • Poruke: 2285
 • Gde živiš: Zapadna Srbija

zola92 ::kako ona tačno izgleda kada bi se posmatrala iz kosmosa?
Verovatno ovako nekako.... Bebee Dol

offline
 • Pridružio: 30 Jan 2016
 • Poruke: 0

Ne mozes ti pricati o nekom znanju iz fizike, ako je to znanje nije dokazivo ako postoji ravna zemlja, zamisli sta su sve morali da izmisle i da ubace u knjige, na koje sve nacine su se morali dovijati. Tako da nemoj prosipati fore " ne znamo mi fiziku " i slicno, jer poenta je bas u tome, da su ubacili milion stvari koje se ne mogu dokazati, i koje su " veruj mi tako je to" , i koje nemaju veze sa pamecu vec samo sa ucenjem onoga sto su nam prezentovali da je navodna istina.

Citat:Ti pominješ da Sunce ne pada na Zemlju zato što ga drže šine koje mi ne vidimo.

Nisam rekao da ga drze sine koje mi ne vidimo, vec da ide po zamisljenim sinama, odnosno samo sam naveo kao vizuelizaciju .

Citat:Kako objašnjavaš plimu i oseku kod sistema ravne Zemlje. Kod sistema okrugle Zemlje plima i oseka imaju savršenog smisla zbog Meseca i njegove gravitacije.

Isto imaju smisla kao Fukoovo klatno, eto to je zbog toga. Mesec dokazano siri hladnu energiju, to mozes testirati recimo kod vatre , postoji neki uticaj, koji nama nije prezentovan.

Citat:Pošto vi ravnozemljaši negirate gravitaciju, kako objašnjavate to što Zemlja privlači sva tela na njoj ka sebi?

Ne znam sta Zemlja privlaci tacno, koja tela privlaci? Imamo Mesec i Sunce koji kruze iznad zemlje, koje telo Zemlja privlaci?

Citat:Kako je uopšte nastala ravna Zemlja i kako ona tačno izgleda kada bi se posmatrala iz kosmosa?

Dobro pitanje. Odgovor se krije mozda u tome zasto su uopste morali da smisle ovoliku laz i manipulaciju, mnogo energije i sredstava treba da bi se sve to prikrilo. Imas primere kako zemlja izgleda, video si video, kako tacno izgleda to je pitanje. Ako je na ivici samo ponor, iza tih 500 km leda i planina, ne vidim razlog sto su morali to da lazu. Sve je moglo da ostane kao do sada, zemlja je ravna, religija je ok sa tim, sve je moglo biti isto.
Znaci, nesto postoji, odnosno nesto dramaticno je na ivici sto bi ljude na neki nacin osvestilo .

Imamo jednu scenu iz Trumanovog show-a, kada Truman konacno pronalazi izlaz iz one lazne zemlje, kada pronalazi ona vrata i stepenice. Ovo je kratki kadar:

11 Jan 2017 23:53 Dusan Zaključavanje topica Razlog: Odgovoreno je, dalja diskusija nema svrhu
Svima i svakom... Sve se ponavlja već n - ti put.
 
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 660 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 7 sakrivenih i 624 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, 8u47, _commandos_, amaterSRB, amonsrb, Brankoni, cikadeda, FOX, goxin, HDMI, HrcAk47, janezek67, Kruger, ljuba, Lošmi, Misha V, Misirac, mrvica78, Najax, nemkea71, ogigiva1, Profica, rovac, Snorks, trajkoni018, VJ, vladas87, vlvl, W123