Ravna zemlja

114

Ravna zemlja

offline
 • Pridružio: 20 Mar 2011
 • Poruke: 1316
 • Gde živiš: Beograd

@ekvador13

Ukratko, na ova pitanja na koja si odgovorio si dao još nelogičnije odgovore nego što su odgovori koji objašnjavaju okruglu Zemlju. Prosto se zapitam šta bi mislio da se, na primer, organizuje nagradna igra za putovanjee spejs-šatlom oko Zemlje i da se ti iz radoznalosti prijaviš i baš tebe izvuku. I ti lepo sedneš u šatl i vi poletite i stvarno vidiš kroz prozor okruglu Zemlju i južni pol i sve to. Ubeđen sam da ni tada ne bi verovao da je Zemlja okrugla. Verovatno bi pretpostavio da su na prozore spejs-šatla montirali ekrane koji samo prenose sliku, a sam šatl nije uopšte ni poleteo sa Zemlje. uglavnom, dolazimo do citata iz Dosijea X koji glasi "I want to believe" i koji ukratko opisuje celu situaciju i razmišljanje ravnozemljaša. Jednostavno, ne postoji način da vas neko ubedi (ili da vam dokaže, zavisno od perspektive) da je Zemlja okrugla jer ćete negirati sve moguće dokaze i izneti još nelogičnije razloge što to nije tako.Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 05 Jul 2015
 • Poruke: 28

zola92 ::ekvador13 ::Bas sam istrazivao putanju Sunca. Pogledajte video koji sam postavio. Kada se pogleda putanja Sunca na ravnoj zemlji, i pogledaju se zemlje preko koji prelazi Sunce tacno ispod, vidi se poklapanje 10000% sa delovima gde je najtoplije, sto recimo nije slucaj sa okruglom zemljom, odnosno nema logike, da jedno telo ( Sunce) koje je udaljeno milionima kilometara daje takav efekat razlicitosti na Zemlji od 1000-2000 km, prosto nemoguce. Medjutim ako je Sunce na 5000 km, i ako kruzi kako zaista kruzi, sve dobija smisao. Zemlje gde su najvece vrucine, tacno prelazi preko njih, a ivica ( lazni Antartik) i centar ravne zemlje ( Artik ) imaju led jer Sunce kruzi izmedju njih i ne dobijaju dovoljno energije odnosno Sunceve snage. Uvek sam se pitao , ako znate za one " crne crnce", koji su totalno crni, da li to zavisi od geografije odnosno da li boja koze zavisi od jacine Sunca. I zaista ako pogledamo model na kojem kruzi Sunce vidimo da tacno prelazi preko teritorija gde su " crni crnci" i gde je najtoplije. Sunce se priblizava i udaljava od centra, i zato postoje godisnja doba, i tacno se vide morske struje kako kruze, i kako na modelu okrugle zemlje nemaju nikakav smisao.

Poenta je što sistem okrugle Zemlje ima smisla u potpunosti, samo što je problem što ne postoji osoba koja je profesionalac u svim naukama pa da mu sve osobine funkcionisanja Zemlje budu jasne. Na primer, neki astronom u potpunosti razume način kretanja Zemlje, ali na primer ne razume u potpunosti klimatske prilike na Zemlji. Dok neka druga osoba ima suprotnu situaciju. U tome je cela poenta, da bi u potpunosti razumeo svaki delić funkcionisanja ovog kosmosa (ili bar našeg Sunčevog sistema, moraš da budeš najpametniji čovek na svetu. Ja, na primer, razumem osnovne zakone fizike i kada ih primenim na sistem okrugle Zemlje, meni rezultati imaju smisla. Sa druge strane, tvog kolegu Aleksandra buni to što jabuka sa drveta pada na Zemlju a balon sa helijumom ne pada i to je razlog što on ne veruje u gravitaciju. To je meni potpuno besmisleno, ali naravno, on nije ja i on ne razume ono što je meni jasno.

Sad ću da ti navedem najveće nelogičnosti ravne Zemlje koje ja vidim:
1. (ovo sam već naveo ali nisam dobio objašnjenje) Po sistemu ravne Zemlje, Sunce se nalazi sve vreme iznad površine Zemlje i dan i noć se smenjuju u zavisnosti od položaja Sunca u tom trenutku. To znači da dok je sunce iznad teritorije na kojoj ja živim, kod mene je dan. Međutim, da bi pao mrak, sunce mora da ode dalje na zapad, odnosno da se udalji od lokacije na kojoj se ja nalazim. E sad, osnovni problem koji tu postoji je taj što stvari koje se udaljavaju od nas postaju sve manje i manje dok na kraju ne postanu dovoljno male da ih ne vidimo. To kao što vidimo svojim očima, sa Suncem nije slučaj već jasno vidimo kako sunce, koje je iste veličine kao u podne, zalazi iza horizonta (odnosno bukvalno tone u zemlju).

2. Ti pominješ da Sunce ne pada na Zemlju zato što ga drže šine koje mi ne vidimo. Međutim, nije logično da te šine lebde u vazduhu već bi imalo smisla da one imaju neku potporu na Zemlji. Te potpore naravno nema jer bi bilo prosto nemoguće da se sakrije.

3. Kako objašnjavaš plimu i oseku kod sistema ravne Zemlje. Kod sistema okrugle Zemlje plima i oseka imaju savršenog smisla zbog Meseca i njegove gravitacije.

4. Pošto vi ravnozemljaši negirate gravitaciju, kako objašnjavate to što Zemlja privlači sva tela na njoj ka sebi? Aleksandar je pominjao kako tela sa većom gustinom od vazduha idu ka dole i obrnuto. Međutim, šta je "dole" a šta "gore"? Ja ne mogu da smislim logično definiciju za te pojmove.

5. Kako je uopšte nastala ravna Zemlja i kako ona tačno izgleda kada bi se posmatrala iz kosmosa?


Evo mojih odgovora:
1. Odakle ti da je sunce iste veličine pri zalasku?
Postavio sam link zalaska sunca snimljen iz aviona gde se jasno vidi da je sve manje i manje kako zalazi. Drugo, ljudsko oko ne vidi beskonačno. Perspektiva čini da sve što je daleko tone u zemlju, kao tragovi aviona na nebu ili šine koje se spajaju u daljini.

3. Plima i oseka nemaju veze sa mesecom. Evo nekih razmišljanja:
youtube.com/watch?v=m97ZIsmQ7XY
youtube.com/watch?v=5yiklY0AjNc
Drugo, da li si se nekada zapitao kako to da se plima i oseka javlja samo na morima i okenaima a nikada na jezerima, rekama, močvarama i barama??

4. Ni ja ne znam zašto. Medjutim da gravitacija postoji i da je toliko jaka da atmosferu drži da je ne usisa vakuum svemira, kako to da može da dopusti da dim iz dimnjaka ide na gore a ne ka zemlji?


5. Verovatno je neko napravio. Kako izgleda iz svemira, to niko nije video za sada.
Pored toga, teorija ravne zemlje nije nova. Do pre 500 godina znalo se da je zemlja ravna. Evo linkova knjiga koje su pisane pre više od 100 godina na ovu temu.
archive.org/details/cu31924031764594
archive.org/details/zeteticcosmogon00recgoog
sacred-texts.com/earth/za/offline
 • Milos
 • Pridružio: 05 Dec 2010
 • Poruke: 716
 • Gde živiš: Beograd

Vec si dobio odgovor na 4. pitanje. Vazduh je gusci pa je gravitaciona sila prema vazduhu jaca nego prema dimu pa dok se vazduh spusta dole zauzima zapreminu koju je zauzimao dim pa potiskuje dim ka gore. U vakumu bi dim pao na zemlju.

offline
 • Pridružio: 05 Jul 2015
 • Poruke: 28

milos97 ::Vec si dobio odgovor na 4. pitanje. Vazduh je gusci pa je gravitaciona sila prema vazduhu jaca nego prema dimu pa dok se vazduh spusta dole zauzima zapreminu koju je zauzimao dim pa potiskuje dim ka gore. U vakumu bi dim pao na zemlju.
Vazduh je gušći od dima iz dimnjaka?

offline
 • Pridružio: 20 Mar 2011
 • Poruke: 1316
 • Gde živiš: Beograd

@aleksandarbg2015

Bez ljutnje, ali sa tobom sam završio diskusiju iz razloga što sam ti već na sva ta pitanja odgovorio bar 3 puta ali džaba a i tvoji odgovori nemaju nikakvog smisla. Pitanja sam postavio Ekvadoru jer sam primetio da iako obojica mislite da je Zemlja ravna, nemate isto mišljenje o nekim stvarima. Na primer, ti kažeš da let Quantas 63 ne postoji dok Ekvador kaže da ima motor duplo brži koji je do sada skrivan od javnosti. Ti kažeš da je sunce kugla a on kaže da je disk. Ti kažeš da sunce izgleda isto zbog vlage u vazduhu (mada sad menjaš razmišljanje i pominješ neki snimak iz aviona) a on je pominjao perspektivu, mada nisam baš najbolje razumeo šta je hteo da kaže. Mislim da je bilo još par različitosti u vašim teorijama ali ne mogu sad da se setim.

offline
 • vampire and philosopher problem owner sm©
 • Pridružio: 13 Dec 2013
 • Poruke: 7251
 • Gde živiš: ... gde nema vode kad pada kiša...

ekvador13 ::...

Imamo jednu scenu iz Trumanovog show-a, kada Truman konacno pronalazi izlaz iz one lazne zemlje, kada pronalazi ona vrata i stepenice. Ovo je kratki kadar:

Pre nego što se i osvrnemo na činjenicu da ste počeli i fikciju da navodite kao dokaze, samo još da pitam: da li si uopšte gledao ''Trumanov šou''? A odmah s tim u vezi i drugo pitanje: da li je moguće da ste od toliko tema na ovom forumu samo ovde postovali? Mislim da je takvo ponašanje dokaz konstantnog trolovanja. Inače, još uvek mi niko nije rekao kako se zove trol koji troluje trola, kako me je Ekvador okarakterisao.zola92 ::... uglavnom, dolazimo do citata iz Dosijea X koji glasi "I want to believe" i koji ukratko opisuje celu situaciju i razmišljanje ravnozemljaša. Jednostavno, ne postoji način da vas neko ubedi (ili da vam dokaže, zavisno od perspektive) da je Zemlja okrugla jer ćete negirati sve moguće dokaze i izneti još nelogičnije razloge što to nije tako.Nisam jedini ko je ovde pretpostavio da imamo posla sa nekom sektom. Mislim da do ovog trenutka jedino što još nismo čuli su antisemitske ideje, karakteristične za pobornike ideje ravne zemlje u SAD, mada možda postoje i takvi nagoveštaji, pošto je već više puta provučena priča o masonskim zaverama. Iskreno, počinjem da žalim što Zemlja nije ravna. Da ih sve lepo ukrcamo u jedan brod i gurnemo preko ivice Twisted Evil

offline
 • Srđan Tot
 • Am I evil? I am man, yes I am.
 • Pridružio: 12 Jul 2005
 • Poruke: 2483
 • Gde živiš: Ljubljana

Mislim da bi trebalo da se organizujemo, skupimo novac, pošaljemo jednog ko veruje da je Zemlja ravna (recimo mene) i jednog ko veruje da je Zemlja okrugla na ekspediciju na južni pol. Tako ćemo moći definitivno da znamo šta je istina, a šta nije Smile

offline
 • Milos
 • Pridružio: 05 Dec 2010
 • Poruke: 716
 • Gde živiš: Beograd

aleksandarbg2015 ::milos97 ::Vec si dobio odgovor na 4. pitanje. Vazduh je gusci pa je gravitaciona sila prema vazduhu jaca nego prema dimu pa dok se vazduh spusta dole zauzima zapreminu koju je zauzimao dim pa potiskuje dim ka gore. U vakumu bi dim pao na zemlju.
Vazduh je gušći od dima iz dimnjaka?


Sam si rekao da tela gusca od vazduha idu dole a redja gore sto znaci da je vazduh gusci. Tvoja tvrdnja je delimicno tacna ali bez gravitacije ne bi imala smisla da tela padaju bas ka zemlji.

offline
 • Pridružio: 20 Mar 2011
 • Poruke: 1316
 • Gde živiš: Beograd

Srki_82 ::Mislim da bi trebalo da se organizujemo, skupimo novac, pošaljemo jednog ko veruje da je Zemlja ravna (recimo mene) i jednog ko veruje da je Zemlja okrugla na ekspediciju na južni pol. Tako ćemo moći definitivno da znamo šta je istina, a šta nije Smile

Dajte meni toliki novac i odmah priznajem da je Zemlja ravna, ne moram nigde da putujem. Mr. Green

offline
 • Pridružio: 12 Okt 2010
 • Poruke: 10749

ekvador13 ::Ne mozes ti pricati o nekom znanju iz fizike, ako je to znanje nije dokazivo ako postoji ravna zemlja, zamisli sta su sve morali da izmisle i da ubace u knjige, na koje sve nacine su se morali dovijati. Tako da nemoj prosipati fore " ne znamo mi fiziku " i slicno, jer poenta je bas u tome, da su ubacili milion stvari koje se ne mogu dokazati, i koje su " veruj mi tako je to" , i koje nemaju veze sa pamecu vec samo sa ucenjem onoga sto su nam prezentovali da je navodna istina.

Zanimljivo je kako neznanje nalazi način da opravda samo sebe Mr. Green
Da s' toliko vremena utrošio na učenje fizike i ostalih prirodnih nauka, ne bi mi morali ništa da ti dokazujemo Mr. Green

11 Jan 2017 23:53 Dusan Zaključavanje topica Razlog: Odgovoreno je, dalja diskusija nema svrhu
Svima i svakom... Sve se ponavlja već n - ti put.
 
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 494 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 0 sakrivenih i 489 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: dkecman53, Kaplar2, Maicon, Sale.S, vlvl