totalni zbun...

1

totalni zbun...

offline
  • Pridružio: 17 Dec 2003
  • Poruke: 70
  • Gde živiš: SCG-SABAC WEST

imam procesor amd athlon 1800+ koji me je bacio u totalni zbun...
naime,pokazivao mi je u device menageru da pod general da je 1.5 a sad mi pokazuje da je 1.15...o cemu moze da se radi?i da...u zadnje vreme jako sporo podize sistem i kochi ,zvuk se cesto cuje isprekidano...inache,256mb rama....naime,posle dela gde pishe windows
xp profesional nastaje duza pauza i onda se konacno pojavi unos za password....
e da,ploca je msi 6712,hard maxtor od 80
u cemu je problem?hvala



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Puky  Male
  • Scottish rebel
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 5815
  • Gde živiš: u Zmajevom gnjezdu

Da to nije ona bagovita serija Athlona ???
Ajd ti u servis pa neka oni pogledaju... mozda je malo prokuvao pa pocinje da trokira.



offline
  • Pridružio: 02 Sep 2003
  • Poruke: 4772

Nemoj bre Puky da plasis coveka! Smile

Stvar je u tome da ti je najverovatnije u toku rada nestalo struje, a msi plce imaju zastitu pa prebace sistemsku magistralu u 'safe mod' (na 100 mhz). Dovoljno je da udes u bios i da magistralu vratis na 133 mhz . E sad, ako ne znas kako, pogledaj u uputstvu za plocu, ili ako ti je lakse pozovi nekog ko zna sta radi..

Kao sto mozes i sam da zakljucis, tebi procesor trenutno radi 100*11.5 (sto je 1.15 ghs) a trebalo bi 133*11.5 (sto je nesto preko 1.5 ghz)

offline
  • Puky  Male
  • Scottish rebel
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 5815
  • Gde živiš: u Zmajevom gnjezdu

Ne znam za taj fazon za MSI ploce.
Ja imam Solteka koji je doziveo xx padova napona i kojecega i radi bez problema.
Da mozda proba sa upgrade BIOS-a ?

offline
  • Pridružio: 17 Dec 2003
  • Poruke: 70
  • Gde živiš: SCG-SABAC WEST

djole je u pravu....svaka cast,sam ga je vratio na 100 ili mi se neko malo igrao po biosu...nego,vratio sam na 133 i sve je ok sto se cifara tiche ali radio opet jako sporo....nista se nije promenilo u dizanju sistema....>>>
prolazi mi kroz glavu ideja da dam ovaj athlon i doplatim za neki bolji procesor....sta predlazete?i naravno,koliko doplate na amd athlon 1800+xp star 3 meseca....????

offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

@Puky
Nije to fazon samo za MSI ploče, i ABIT i ASUS znam sigurno da tako rade, a kod nForce2 čipseta je dosta držati "insert" taster da bi se resetovao BIOS...

Dosta sam saznao oko toga jer sam overklokovao moj CPU (1700+ Throughbred B) na 1,92 GHz (166x11.5)

kada mi se resetuje BIOS imam 1100 MHz...

offline
  • SVITAC 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Apr 2003
  • Poruke: 5919
  • Gde živiš: Beograd

Jeste .. dovoljno je da se podesi ponovo i radi ok .. mada mi je to objašnjenje oko zaštite malo sumljivo .. meni se čini da tu nešto nije odrađeno kako treba .. pa su proizvođači to iskoristili kao prednost a ne kao manu .. jer se dešava i bez padova sistema da se magistrala resetuje .. Sad

offline
  • Pridružio: 02 Sep 2003
  • Poruke: 4772

Citat: Nije to fazon samo za MSI ploče, i ABIT i ASUS znam sigurno da tako rade, a kod nForce2 čipseta je dosta držati "insert" taster da bi se resetovao BIOS...

Znam za epox i za neke druge ploce, ali na msi to ne radi.. Barem kod mene... A opet nije ni vezano samo za nforce, jer sam imao neku sugavu sis plocu gde je to radilo...

@Svitac

To je samo moja pretpostavka, posto se kod mene desava da ako nestane struje ili mu izvucem napajanje racunar posle toga uopste nece da se upali dok dzamperom ne resetujem plocu u safe mod (drzim je na 8*200) (odnosno ukljuci se ali ne pokazuje nikakvu sliku, a dijagnostika mi javlja da mi ne valja procesor Smile )

Mada i meni se cini da je to pre bug nego da tako treba...


@blublusky

Za pocetak odradi defragmentaciju diska Smile Na toj masini bi xp trebalo da se dize oko 25 sec.. naravno, ako nije pretrpan raznim glupostima...

offline
  • Pridružio: 17 Dec 2003
  • Poruke: 70
  • Gde živiš: SCG-SABAC WEST

imam sistem mehanik 4....nije do defragmentacije sigurno!cak sam skinuo skoro sve iz statrup-a...samo sat i norton

offline
  • Pridružio: 01 Feb 2004
  • Poruke: 16
  • Gde živiš: Valjevo

Ma ljudi, furajte Intel (po mogucnosti full) i nema problema Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 871 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 6 sakrivenih i 824 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1567 - dana 15 Jul 2016 19:18

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., aljosa7, atrkulja, bankulen, BlekMen, Blue, caesar2, celik, darkangel, dejanbajat, dencorr, indja2, ivance95, lojola, ltcolonel, Marko Marković, Markobg, mean_machine, Metanoja, Mixelotti, novator, nradukic, Panonsky, Recce, renoje2, Sibin2, Skijavoneska, slonic_tonic, smilicstefan, Snorks, SsssssNOVI, tomigun, USSVoyager, Velibor Rado, virked, VJ, vlvl, Wrangler2, YU-UKI, yufighter