10 naj(ne)poznatijih ekscentrika

10 naj(ne)poznatijih ekscentrika

offline
  • Pridružio: 12 Jun 2005
  • Poruke: 855
  • Gde živiš: Bg / Ns

Deset naj(ne)poznatijih ekscentrika
stana - 22. jun 2006.

Svi saznaju kada neka poznata ličnost napravi eksces, ali postoji ogroman broj „anonimnih” ekscentrika koji su svojevremeno rečima ili delima ostavljali ceo svet u šoku. Japanac Matajoši Micuo je političar koji, kao i svaki drugi, smatra da je bolji od ostalih. Ono što ga izdvaja od kolega širom sveta jeste činjenica da tvrdi da je otelotvorenje Boga. „Japanski Isus” uveren je da je sve na svetu pod njegovim uticajem i, shodno tome, očekuje, u najmanju ruku, poziciju japanskog premijera. Nakon toga, njegove ambicije biće usmerene na „skromno” mesto sekretara UN. Dejvid Alen Boden je još jedan samozvani zvaničnik – naime, on je 1990. godine izabran za poglavara Rmokatoličke crkve. Bodena je izabrala nekolicina pristalica koji smatraju prethodnih šest izbora za papu nevažećim, i proglasila ga papom Majklom I.

Izvesni Džošua Abraham Norton do kraja života nosio je laskavu titulu cara Amerike i zaštitnika Meksika. Do 1859. godine, kada je odlučio da se proglasi vladarem jedne od najvećih svetskih sila, bio je običan čovek iz San Franciska. Kao Njegovo carsko visočanstvo Norton I, bio je inspiracija ljudima širom sveta i često je zasmejavao javnost „naređenjima” kao što je raspuštanje američkog Kongresa.

Iranski izbeglica Meran Karimi Naseri od 8. avgusta 1988. godine živi na prvom terminalu pariskog aerodroma Šarl de Gol. Neobična životna priča ovog „večitog putnika” pretvorena je i u holivudski hit film „Terminal” sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi.

Među medicinskim čudima svakako prednjači Lina Medina iz Perua, najmlađa majka u istoriji medicine. Devojčica je 1939. godine redefinisala pojam mlade majke, jer je sa samo pet godina i sedam meseci rodila bebu! Trudnoća je otkrivena tek u sedmom mesecu, kada su je roditelji doveli lekaru jer su mislili da ima tumor. Ovaj slučaj čini još misterioznijim činjenica da devojčica nikada nije otkrila ko je otac njene bebe.

Džozef Pujol je u viktorijansko doba zabavljao javnost neobičnom veštinom: usled neverovatne sposobnosti kontrolisanja trbušnih mišića mogao je da „pusti vetar” kad god je hteo. On očigledno nije shvatao izreku „zasviraj, zapevaj i za pojas zadeni”, jer se njegova najpoznatija tačka sastojala u brzom sviranju na fruli koju bi gurnuo sebi u... pa, u svakom slučaju, ne za pojas.

Još jedna od „muzičkih” atrakcija 19. veka bila je Florens Foster Dženkins, koja se proslavila operskom karijerom. Jedini problem bila je činjenica da sirota Florens nije imala blage veze sa pevanjem. Stoga je svaku salvu smeha iz publike nehajno odbacivala kao profesionalnu ljubomoru. Publika je bila oduševljena njenim „fantastičnim glasovnim mogućnostima” i za koncert sopranistkinje bez trunke sluha uvek se tražila karta više.

Svi fanovi Elvisa Prislija koji su bili ožalošćeni njegovom smrću malu utehu mogu naći u Gilbertu Nelsu, koji tvrdi da je reinkarnacija kralja rokenrola. Nels se oblači kao Elvis, piše pesme u njegovom stilu, a čak se trudi da bude i politički aktivan.

Sportski komentator i bivši fudbaler Dejvid Ajk 1990. godine je shvatio da svetom, u stvari, vladaju gmizavci. On tvrdi da su Džordž Buš i kraljica Elizabeta II, kao i neki poznati glumci, nastali upravo od reptila. Revoltiran sopstvenim otkrićem, Ajk je počeo da se oblači u tirkizno (?!) i propoveda da reptili-humaniodi vladaju svetom. Na temu drevnih reptila iz takozvanog Vavilonskog društva napisao je 15 knjiga i održao bezbroj predavanja.

Pik na poznate ima i samoproklamovani kralj gađanja tortama iz Belgije Noel Godin. Postao je poznat kada je 1998. godine iz zasede gađao tortom Bila Gejtsa. Njegova misija je „čašćavanje” važnih ljudi koji nemaju smisao za humor - tortom u lice. Godin je u međuvremenu pronašao i brojne sledbenike širom sveta, koji nastavljaju njegovu svetu misiju poslastičarskih napada iz zasede. (Mondo)

http://www2.serbiancafe.com/lat/vesti/8/30814/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 850 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 1 sakriven i 842 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ALBION101, babaroga, gorantrojka, Marko Marković, Maschinekalibar, suton