Beba rodjena nakon 13 godina

Beba rodjena nakon 13 godina

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Laina Bislej bila je 13 godina zamrznuti zametak prije nego što je bila usadjena u matericu svoje majke, a sada se u porodicnoj kuci u Kaliforniji zdrava beba pridruzila svojoj braci blizancima.

Petomjesecna djevojcica potice iz istog postupka vještacke oplodnje pomocu kojeg su prije trinaest godina rodjena njena braca, blizanci Dzefri i Karlej.

- Gledam je i ne mogu da vjerujem. Mirišem je, ljubim je, i još ne mogu da vjerujem da je tu - rekla je Debi Bislej, njena cetrdesetpetogodišnja majka. Lainino rodjenje 4. februara 2005. godine, pet nedjelja ranije od predvidjenog roka, predstavlja "izvanredan uspjeh" rekao je njemackoj novinskoj agenciji DPA Stiven Kac, ljekar koji je vodio oplodnju.

Kacu više nije dozvoljeno da se bavi medicinom jer je pocetkom godine bio upleten u slucaj zamjene embriona. Bislej je svoju pricu ispricala novinarima kako bi pruzila podršku dr Kacu.

Godine 1991. nekoliko jajnih celija Debi Bislej oplodjeno je spermatozoidima njenog supruga Kenta. Istovremeno je zaledjeno nekoliko desetina oplodjenih jajnih celija za slucaj da prvi pokušaj trudnoce ne uspije. Dzefri i Karlej rodjeni su 1992. godine.

Bislejovoj su poslije cetiri godine usadjena dva zamrznuta embriona, ali trudnoca nije uspjela i ozbiljno se razboljela zbog alergijske reakcije tokom tretmana za plodnost.

Poslije sedam godina napravila je još jedan pokušaj uprkos volji svog supruga i starije kcerke, ali nikad nije razmišljala o mogucnosti doniranja embriona paru bez djece ili za istrazivanja.

Oko pola miliona zamrznutih embriona svake se godine pohrani u institutima i laboratorijima SAD-a. Prema studiji napravljenoj 2003. godine, 88 odsto tih embriona cuva se za kasnije planiranje porodice.

http://www.cafemontenegro.cg.rs/index.phtml?akcija=vijest&id=16866



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1257 korisnika na forumu :: 26 registrovanih, 6 sakrivenih i 1225 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, babaroga, Boris BM, CikaKURE, Dimitrije Paunovic, draganca, Georgius, Hexe, Ivan001, jaeger, JOntra, Još malo pa deda, mile23, mrav pesadinac, nesa1962, ostoja, raptorsi, ruma, S2M, sevenino, stegonosa, suton, vandrej, vathra, Vlada1389, vladulns