Frikovi čekaju u redu za RFID implatate

Frikovi čekaju u redu za RFID implatate

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Sićušni radiofrekfencijski čip (RFID) nalazi se ispod kože lijeve ruke jednog od geekova koji su ga dali ugraditi. FOTO: Reuters

RFID je jedna od tehnologija budućnosti za koju se smatra da će dosta toga promijeniti. Neki frikovi već su počeli ugrađivati RFID čipove pod kožu, ako vjerujete Reutersu.


RFID tehnologija, o kojoj smo prošle godine u nekoliko navrata pisali na našim stranicama, je metoda identifikacije određenog proizvoda po kojoj ugrađeni RFID čip pamti sve situacije i lokacije na kojoj se određeni proizvod nalazio. Uz pomoć odašiljača kojim se radiofrekfencijski signali šalju odgovarajućem RFID prijemniku omogućen je potpuni nadzor bilo kojeg predmeta, životinje ili osobe.

Čip koji su geekovi počeli ugrađivati stoji oko 2 US dolara, a u interakciju s uređajem koji ga "čita" dolazi kad mu se približi na udaljenost 7 do 8 centimetara.

Informacije o tome gdje nabaviti ovaj čip i prijemnik su dostupne online na "obilježenom" forumu (http://tagged.kaos.gen.nz), na kojem ljubitelji ove tehnologije mogu jedni s drugima stupiti u kontakt i razmjenjivati informacije i iskustva.

Dosada je čip ugradilo više od 20 osoba. Oni tvrde da postupak ugradnje čipa pod kožu nije bolan i da se, kada ga se ugradi, više gotovo i ne osjeća.

Uz pomoć ove tehnologije mogu se primjerice otvoriti vrata stana jednostavnim približavanjem ruke (u koju je ugrađen čip) prijemniku signala ili pak otvoriti datoteke u računalu za koje držimo da trebaju ostati sigurne od tuđih očiju.

Ipak, činjenica da RFID čip može pročitati svatko tko ima odgovarajući prijemnik znači da ovi geekovi trebaju još dosta poraditi na sustavu zaštite.

Možda bi jedino ovom problemu mogli doskočiti ako se od glave do pete omotaju tankom aluminijskom folijom?!


Više:
Yahoo News


iskon



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1320 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 4 sakrivenih i 1280 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, A.R.Chafee.Jr., Andrija357, Brana01, bufanje, cvrle312, dika69, DonRumataEstorski, Dorcolac, DPera, draganl, drimer, FileFinder, galijot, gasha, Georgius, ikan, jackreacher011011, Karla, Krvava Devetka, kuntalo, kybonacci, ljuba, Mcdado, mercedesamg, Milos ZA, nextyamb, Pakito93, Parker, raptorsi, suton, Trpe Grozni, wolf431, YugoSlav, zlaya011, Zoca