Hakeri haraju mrežom

Hakeri haraju mrežom

offline
  • MRKY 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 22 Nov 2004
  • Poruke: 2138

Građani sve češće dobijaju čudne SMS poruke

„Obaveštavamo vas da ste dana 31.08.2005. upravljajući vozilom reg. BG463987 načinili saobraćajni prekršaj iz čl. 23 stav 2 Zakona o bezbednosti saobraćaja“, glasi SMS poruka koju je čitalac „Blica“ Predrag Milošević dobio pre dva dana od MUP-a Republike Srbije.

Zbunjen, u neverici, pozvao je „Telekom“, čiju mobilnu mrežu koristi, i dobio informaciju da poruka ovakve sadržine nije poslata sa njihovog servera.

I „Telekom“ i „Mobtel“, sa čijih mreža se šalju ovakve poruke, ograđuju se i upozoravaju da nemaju nikakve veze sa ovakvim porukama.

Pošiljaoci su razni: „Mobtel“, „Telekom“, MUP, „Parking-servis“..., a u detaljima poruke ne može da se vidi broj sa kojeg je poslata, već samo ime institucije koja šalje.

- Pozvao sam „Telekom“ i pitao ih o čemu se radi. Rekli su mi da izmišljam da sam dobio takvu poruku i da je oni nemaju u svom sistemu poslatih. Rekao sam da bi sad trebalo da ih tužim zato što su omogućili da neko takve poruke šalje sa njihove mreže, a oni su mi rekli da je vrlo moguće da je neko, možda čak i iz samog „Telekoma“, upao u sistem - priča naš čitalac.

Jedna od poruka koje stižu sa adrese „Mobtela“ glasi:

„Poštovani korisniče 0633955** , obaveštavamo vas da će vaš pretplatnički broj biti promenjen u 06375499** od 3.09.2005. Vaš ‘Mobtel’.“

- Kakva je ovo poruka? Šta je ovo? Kako ću svima da javim da mi je promenjen broj? Oni nisu normalni - bila je prva reakcija Miloša Radića kad je dobio takvu poruku. U „Mobtelu“ mu je rečeno da već nedeljama imaju velike probleme sa hakerima.

- Ukoliko nije u dogovoru sa korisnikom broja, ne može to da se desi. Ne može da se promeni broj. To nema nikakve veze sa „Mobtelom“ - rečeno nam je u ovoj kompaniji.

Upućeni tvrde da telekomunikacione kompanije imaju veoma savremen i ozbiljan sistem zaštite, ali da se i mnogo većim sistemima to dešava. Naša najveća hakerska grupacija „Srpska vojska Interneta“ je, tako, u vreme bombardovanja Srbije oborila neke od sajtova NATO.

http://www.blic.rs/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Gad  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 19 Maj 2005
  • Poruke: 932

mozda ovo ima nekakve veze
www.cellebrum.com
evo sajt sa kojeg mozete slati poruke besplatno
ukucate broj koji god hocete i sa tog broja saljete poruke...
potrebana registracija naravno....



offline
  • Pridružio: 31 Jul 2005
  • Poruke: 238
  • Gde živiš: Bogatic

To je to a nije samo taj sajt ima ih sijaset koji pruzaju takve usluge, gde mozes da biras broj sa koga saljes. Wink Smile

offline
  • Pridružio: 21 Jun 2005
  • Poruke: 134
  • Gde živiš: Vozdovac, KumodrazI

znate sto su nekima iz Apatina ili tako nekog mesta na tu foru, dobro ne bas tako ali u svakom slucaju koristeci njihove brojeve napravili svim postpaidovcima racun od 70000 dinara!!!!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1020 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 8 sakrivenih i 969 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, ajo baba, Apok, arsa, Brana01, celik, CikaKURE, dankisha, DPera, drimer, havoc995, ikan, ivan1973, ivica976, janbo, Još malo pa deda, Karla, kolle.the.kid, ljuba, mercedesamg, mikrimaus, milenko crazy north, Milometer, Milos ZA, moldway, mrvica78, Nikolaa11, PAGZLY, Romibrat, royst33, sap, ser.hill, slonic_tonic, Srle993, Stanlio, Stoilkovic, Toper, Trpe Grozni, tubular, VJ, VP6919, vukovi, zixmix