Nove lične karte 1.136 dinara!

Nove lične karte 1.136 dinara!

offline
  • Rogi  Male
  • Mod u pemziji
  • Najbolji košarkaš koji
  • je ikada igrao ovu igru
  • Pridružio: 31 Avg 2005
  • Poruke: 11687

BEOGRAD - U svim policijskim stanicama na području Beograda počela je predaja zahteva za prijem novih ličnih karata, za sada samo za stanovnike glavnog grada. Zahtevi za prijem novih ličnih dokumenata, u obliku plastične kartice umesto knjižice, ostalim građanima Srbije biće dostupni od 21. aprila, piše "Politika".


Nova lična karta građane staje 1.136 dinara. Kako se može videti na obaveštenjima istaknutim u policijskim stanicama, uz neophodna dokumenta treba platiti takse od 913 dinara Narodnoj banci Srbije za obrazac nove lične karte, kao i 226 dinara MUP-u Srbije za troškove tehničke izrade.

Uz ove uplatnice, građani moraju službeniku da predaju staru ličnu kartu, izvod iz matične knjige rođenih koji nije stariji od šest meseci, uverenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige venčanih koji nije stariji od šest meseci, kao i fotografiju veličine pet sa pet centimetara tako da ukupnom trošku treba dodati i cenu fotografisanja.

U slučajevima promene adrese, prebivališta, nepotpunih ili netačnih podataka i utvrđivanja identiteta treba poneti raspoloživi dokument kojim se dokazuju podaci iz zahteva za izdavanje nove lične karte.

„Uvođenjem novog identifikacionog dokumenta - lične karte obezbediće se smanjenje mogućnosti falsifikovanja i zloupotrebe samog dokumenta, pouzdano i bezbedno ostvarivanje funkcije autentičnosti vlasnika dokumenta, zaštita integriteta podataka i neporecivost i zaštita tajnosti podataka", saopšteno je iz MUP-a Srbije povodom početka izdavanja novih ličnih karata.

Ipak, građani nemaju razloga za žurbu - sadašnje lične karte u obliku knjižice važiće do 26. jula 2011. godine. Naime, važećim Zakonom o ličnoj karti predviđeno je da sadašnje lične karte važe tačno pet godina od stupanja tog zakona na snagu.


Izvor: http://www.rtv.rs/sr/vesti/politika/drustvo/2008_04_16/vest_59574.jsp



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Jun 2004
  • Poruke: 3996

Auh, bas su ga preterali sa cenom.. A sto se tice tog izvoda iz knjige rodjenih, cekamo da prodje taj nacrt zakona po kome izvodi iz maticnih knjiga nece imati rok vazenja.
Mislim da cu cekati 27. jul 2011. da istekne stara licna karta (tako mi pise u licnoj karti izvadjenoj pre par meseci).



offline
  • Pridružio: 03 Jun 2007
  • Poruke: 225

Pametno i ja cu da cekam dok mi ne istekne.

offline
  • Uroš Ilić
  • dr stom.
  • Pridružio: 08 Jul 2006
  • Poruke: 2182
  • Gde živiš: Beograd

E zabole me uvo za LK, kao da je sve ostalo na cvetice, pa josh samo licnu kartu da nafuram i mogu da se zenim Wink

offline
  • Pridružio: 17 Okt 2007
  • Poruke: 179

Pa prosao je taj 21april a ovde niko nema pojma kada ce se poceti izdavati
nove licne,bolje reci nemaju pojma kako se to i radi.Moze li se podneti zahtev za izdavanje nove licne u Beogradu i ako nisam iz Bg-a,i je li iko do sada dobio tu novu licnu,e necu im vala sada uzeti staru pa da me strpaju u hiljadu zatvora!

offline
  • Pridružio: 17 Dec 2004
  • Poruke: 44
  • Gde živiš: NBG

Jel neko izvadio novu licnu kartu? Evo kako je izgledao moj pokusaj...

Otisao ja jutros u 7 do MUP-a (Novi BG) da predam dokumenta za izdavanje nove licne karte. Bar 35 ljudi je cekalo ispred, a salteri rade od 7:30. Posle stampeda nasao sam se ispred saltera #13 (iskusniji su ladno poneli stolice sa sobom Smile ). Elem, tu saznam da nema sanse da predam dokumenta jer samo po 15 dnevno mogu da procesiraju a gomila njih je vec bila ispred mene. Koliko cujem ni server im nije radio nesto ovih dana... da li je danas proradio - nemam pojma. Uglavnom procedura je sledeca: dodjes do MUP-a izmedju 12:00am i 4:00am (najbolje izmedju 12 i 2) do policajca sto cami u onoj kucici ispred i tu se upises u neki spisak. Odes kuci, vratis se ujutru oko 7-7:30 i opet stanes u red. E sad, koliko dugo se ceka na salteru dok te ne prozovu ostaje mi da saznam ovih dana.

Ne bih se ni cimao sa svim ovim, al mislio sam da stare licne karte vaze samo do kraja godine. Sad vidim da pise "sadašnje lične karte u obliku knjižice važiće do 26. jula 2011. godine". Bah...

offline
  • Pridružio: 30 Maj 2005
  • Poruke: 1014
  • Gde živiš: Mbabane

Za pasose se reklo da vaze do nove godine, sto je jako zanimljiv podatak obzirom da se novi jos ne izdaju ...

Sto se LK tice, ja sam je danas podigla. Cijela peripetija oko toga je toliko porazavajuca da ja tesko vjerujem da tako nesto covjek u 21. vijeku moze da dozivi.

Cekala sam cijelu noc ispred SUP-a jer spiskovi jos nisu bili izmumljeni.

Cekas cijelu noc, onda se nabijes u smrdljiv hodnik u pola osam i 20 min se tu znojis cekajuci da podjele brojeve, a gospodje prolaze kroz nas noseci kafe i bureke i mrzi ih da iznesu tih 15 brojeva, onda pokucas na vrata da ih zamolis da to urade, a onda jedna izadje i pocne da se ali bas dere na nas kao odakle nama pravo da "lupamo na vrata!!!??!?!".

Osim sto su se prema prema nama ponasale kao da smo stoka, gospodje su i nepismene a u doticnom SUP-u ne postoji administrator. Jedna stranka se obradjuje u prosjeku 40 min.
U mom slucaju to je bilo 1h i 15 min. Baba je za to vrijeme ispusila 10 cigara, kucala sa dva prsta i poslije svaka dva slova namjestala naocale, slikala me (ne salim se) sest puta, i skenirala 2 puta, a kada nije uspjela da mi uzme otisak prsta, resetovala je racunar. To je uradila po savjet koleginice, kaze koleginica da tako treba. Za podizanje sistema je potrebno oko 10 minuta, a onda sve ispocetka ... U medjuvremenu je dosla jos jedna baba i prekinula ovu babu sa pocetka u njenom kucanju, ne bi li joj pokazala slike sestrica i njegove snaje i brace ...

Kada podizes licnu kartu, takodje mogu da te zadese neprijatnosti jer cekas u istom redu sa onima koji predaju papire za licnu. I tu sad imaju neki aparatic u koji ubodu LK, a onda se na istu valjda pune neki podaci ... nemam pojma ... znam samo da to nesto ima veze sa Bg, i da cesto veza ne radi pa bude "dodji sutra ili od nedelje". Ne znam u cemu je fora jer je ta ista karta stigla iz Bg. Sa Licnom dobijes i neki username i password koji nemam pojma za sta sluzi, niti znaju oni tamo, niti gdje u tim silnim papirima pise, samo su rekli da je to nesto mnogo vazno i da cuvam taj koverat.

Sretno vam bilo. Tuga je da je danas jedna od najtezih i najstresnijih stvari izvaditi najosnovniji dokument. Sta ocekivati od ostalog ...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1076 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 2 sakrivenih i 1039 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, babaroga, Ben Roj, Bobrock1, bojank, Boris Bosiljčić, cenejac111, cifra, Dannyboy, darkstar101, djboj, draganl, dragoljub11987, Dukelander, gorican, goxin, ILGromovnik, Ivica1102, Joja, kinez88, kobaja77, m0nstrum_, mačković, Mercury, mile23, milenko crazy north, Milos82, Miškić, nenad81, radionica1, Romibrat, Steeeefan, Vatreni Zmaj, virked, Webb