Spejs šatl „Diskaveri“ poleće !!!

Spejs šatl „Diskaveri“ poleće !!!

offline
  • DJ i voditelj
  • Pridružio: 16 Jun 2005
  • Poruke: 612
  • Gde živiš: SRBIJA, Beograd

Spejs šatl „Diskaveri“ poleće
Odbrojavanje počelo



U Svemirskom centru „Kenedi“ počelo je odbrojavanje do lansiranja spejs šatla „Diskaveri“, na prvu misiju koju organizuje Američka svemirska agencija (NASA) posle dve i po godine.

Lansiranje je zakazano za danas u 19.51 po srednjoevropskom vremenu, a u NASA su uvereni da neće biti odlaganja zbog uragana „Denis“ koji je ovih dana stigao na jug SAD.

„Mislim da smo na pravom putu, neće biti odlaganja. Iako postoje šanse da vremenske neprilike odlože lansiranje, verujem da će sve biti u redu“, rekao je Bil Persons, menadžer programa.

Meteorolozi su procenili da postoji 70 odsto šanse da se lansiranje obavi u predviđenom vremenu.

Zvaničnici NASA saopštili su da poslednje pripreme za lansiranje teku po planu, inžinjeri su obavili poslednje provere. Misija „Diskaverija“, prva posle udesa šatla „Kolumbija“ 2003. godine, dovela je do toga da današnje lansiranje bude najpažljivije praćeno u istoriji NASA.

Jedan od zvaničnika zaduženih za bezbednost, koji je želeo da ostane anoniman, nije krio zadovoljstvo zbog obnavljanja svemirskih letova NASA.

„Razumemo da nas ceo svet posmatra i potrudili smo se da sve bude kako treba. To je važno za budućnost NASA, našu vladu, čitavu Ameriku i celokupnu međunarodnu zajednicu“, rekao je on.

Šatl „Diskaveri“ danas će prvi put poleteti u svemir posle četiri godine, kada je posetio međunarodnu svemirsku stanicu „Mir“ zbog isporuke zaliha. Planirano je da „Diskaveri“ sa sedmočlanom posadom u svemiru provede 12 dana, a sletanje je predviđeno u Svemirskom centru „Kenedi“ 25. jula.

(izvor Blic)



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 18 Dec 2003
  • Poruke: 7953
  • Gde živiš: Graceland

Znam da te mrzi da zalazis u Nauku, ali ako mozes, svrati povrmeno, i videces da smo se o tome raspisali tamo Wink



offline
  • DJ i voditelj
  • Pridružio: 16 Jun 2005
  • Poruke: 612
  • Gde živiš: SRBIJA, Beograd

O izvinjavam se na dupliranju....nestizem svuda da zadjem bre !! Wink

Nisat ako je suvisno brisite !!! Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 948 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 9 sakrivenih i 909 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., airsuba, Alibaba1981, CikaKURE, d bos, DPera, FOX, HogarStrashni, hologram, hyla, Komentator, Krvava Devetka, mercedesamg, MilosKop, Mlav, nebojsag, nemkea71, randja26, Simon simonović, Sirius, stalja, Stanlio, stegonosa, Stoilkovic, Tas011, Toper, vathra, wizzardone, x9, ZetaMan