UN: Sraman broj gladnih

UN: Sraman broj gladnih

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Izvor: FoNet
Njujork -- Uprkos jasnim obećanjima da će glad u svetu biti iskorenjena, broj gladnih neprestano se povećava i već je dostigao 852 miliona.

Od nedostatka hrane, na planeti svakih pet sekundi umre po jedno dete, saopštile su Ujedinjene nacije. "To je sramota za čovečanstvo, posebno ukoliko se u obzir uzmu procene da bi naša planeta mogla da prehrani dvostruko više od šest milijardi stanovnika, samo kad bi se hrana bolje distribuirala", izjavio je specijalni izveštač Ujedinjenih nacija Žan Cigler.

On je kazao da polovina od ukupnog broja gladnih živi na već osiromašenom zemljištu i da su fondovi Ujedinjenih nacija za pomoć gladnima uglavnom prazni.

"Čovečanstvo, koje je iz dana u dan sve bogatije, dozvoljava da šest miliona dece umre zbog neuhranjenosti, ili bolesti koje su posledica gladi, i to pre pete godine života", rekao je Cigler.

SAD i Evropa, u komplikovanom sistemu subvencija proizvođačima, suštinski, bacaju svake godine hranu vrednu 349 milijardi dolara.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&....._id=217287



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 863 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 5 sakrivenih i 809 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bankulen, bato, bigfoot, Boris Bosiljčić, boris.zic, brundo65, cenejac111, CrazyDiablo, crnitrn, dekan.m, doklevise, doktor123, DonRumataEstorski, Dukelander, Georgius, GORDI, goxin, goxsys, helen1, ILGromovnik, Istman, kikisp, Kriglord, Krvava Devetka, kybonacci, mercedesamg, MiroslavD, mrav pesadinac, nikoladim, NoOneEver Dreams, raykan, SR-3m, Srle993, stegonosa, theNedjeljko, uruk, USSVoyager, vaso1, Vatreni Zmaj, Webb, wolverined4, Wrangler, xaver, yufighter, zlaya011, Zoca, Žrnov, 125, 79693