Ubijena greskom!

Ubijena greskom!

offline
  • DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Poruke: 5450
  • Gde živiš: Beograd

Bomba koja je raznela pevačicu Tanju Ćosić u Užicu namenjena njenom dečku Mirku Nikoliću Crnogorcu
UŽICE - Deset kilograma trotila koji je prekjuče razneo pevačicu Tanju Ćosić (34) u Užicu bio je namenjen njenom nevenčanom suprugu Mirku Nikoliću Crnogorcu (47) iz Cetinja! Nikolić je umešan u sudski proces koji se vodi protiv Damira Mandića, optuženog za ubistvo Duška Jovanovića, glavnog urednika podgoričkog lista "Dan".

U trenutku strahovite eksplozije Nikolić nije bio u "škodi feliciji", čiji su delovi leteli nekoliko desetina metara okolo. Kako Kurir saznaje, Nikolić je povremeno vozio ta kola, pa je najverovatnije paklena naprava bila namenjena njemu, a ne nesrećnoj Tanji Ćosić. Kako piše podgorički list "Dan", Nikolić je bio sa Mandićem nekada poslovni prijatelj, a potom ga je optužio za otmicu svog bratanca Miodraga i iznudu novca.

Za razliku od bratanca, Mirko se nikada nije pojavio na suđenju okrivljenom Damiru Mandiću. Miodrag Nikolić je tokom suđenja tvrdio da ga je Mandić oteo kako bi od njegovog strica Mirka naplatio 200.000 evra. On je ispričao kako su ga Mandić i još jedna njemu nepoznata osoba oteli i odveli u jednu kuću na periferiji grada, gde su ga držali sve dok nisu dobili obećanje njegovog strica Mirka da će platiti otkup.


Eksplozija je raznela nesrećnu ženu i njen automobil

- Na saslušanju u policiji, Mirko je kazao da je u otmici njegovog sinovca učestvovao i Damirov brat Almir. Okrivljeni Damir Mandić negirao je na suđenju ove optužbe, dodajući da je to Nikolić sve izmislio po nagovoru visokih policijskih funkcionera. Nikolić i Mandić su po sopstvenom priznanju ranije bili poslovni partneri u trgovini kafom - navodi list "Dan".

Stručnjaci MUP-a Srbije za eksplozive obavili su uviđaj na mestu nesreće, a tek posle ekspertiza u Beogradu znaće se i zvanično da li je pretpostavka o korišćenju trotila tačna. Nema, zasad, ni informacija kako je eksploziv aktiviran. Nezvanično, postoje dve varijante. Prema prvoj, "škoda felicija" u vazduh je odletela pošto je nesrećna Tanja Ćosić okrenula ključ u kontakt-bravi, a prema drugoj, eksploziv je aktiviran daljinski, pošto je Ćosićeva izašla iz stana i sela u kola.

- Male su šanse da će ikada biti utvrđeno kako je eksploziv aktiviran, da li daljinski, ili je bio tempiran. Zbog prevelike količine eksploziva, od upaljača ili nekog drugog mehanizma kojim je bomba aktivirana, nisu ostali tragovi - izjavio je juče Joviša Lazarević, istražni sudija užičkog Okružnog suda.

Prema nekim detaljima izveštaja obducenata, eksploziv je aktiviran u momentu kada je nesrećna Ćosićeva ušla u kola i stavila noge na komande, jer su sve povrede na telu nastale delovanjem eksploziva odozdo.


Pevala na Zlatiboru

Prema nezvaničnim informacijama, Tanja Ćosić, koja je radila kao pevačica jednog užičkog orkestra, noć pred pogibiju provela je na Zlatiboru, gde je pevala u jednom klubu. Kući je došla oko tri sata ujutru, i legla da se nakratko odmori, a planirala je da ujutru ode do sela da doveze roditelje i petogodišnjeg sina. Dok je Tanja bila u stanu, pod njena kola je postavljena bomba. Iz nezvaničnih izvora juče je gradom kružio i detalj da su iza Tanje, kada je izašla iz stana, ostala otključana vrata.
- Srela sam je na stepeništu, ljubazno mi se, kao i uvek, javila i istrčala napolje. Koji tren kasnije čula se strahovita eksplozija - posvedočila je jedna od Tanjinih komšinica.






Profesionalci koriste manje eksploziva za ubistvo

Eksploziv kojim je Tanja Ćosić ubijena koristi se u vojsci. Prema rečima našeg sagovornika, dugogodišnjeg policajca MUP-a Srbije, koji je zamolio za anonimnost, ovaj eksploziv nalazi se pod zaštitom države.
- Verovatno je uzet iz nekog vojnog magacina ili je donet sa Kosova. On se aktivira na dva načina: preko komandi ili kontakt ključa, ili daljinskim upaljačem. Samo jedan kilogram ovog eksploziva može da napravi veliku rupu na asfaltu i da totalno raznese automobil, jer pravi veliki pritisak - kaže naš sagovornik.
To što je za ovo ubistvo korišćena tolika količina eksploziva govori o tome da je ubica hteo da bude siguran da će žrtva sigurno nastradati i da je hteo smrt onoga ko je u kolima po bilo koju cenu, kao i to da eksploziv nije podmetnuo vrhunski profesionalac.
- Osnovno pravilo pri podmetanju eksploziva je: što veći profesionalac, to je manja količina eksploziva koji se koristi za ubistvo - kaže naš sagovornik.

(NA. S.)

(E. K.)
kurir



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Zagor 
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Maj 2005
  • Poruke: 1308
  • Gde živiš: u rovu na prvoj liniji

kolikom se tako necega desilo do sad



Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1153 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 7 sakrivenih i 1105 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, aramis s, Atomski čoban, babaroga, bobomicek, bojank, bokisha253, croato, Dannyboy, Denaya, flash12, FOX, GenZee, goxin, hooraay, Ivica1102, Kubovac, ladro, laurusri, Lieutenant, mercedesamg, milenko crazy north, Milometer, milutin134, nemkea71, nenad81, novator, Oscar2, procesor, Ripanjac, S2M, slonic_tonic, theNedjeljko, Trpe Grozni, YU-UKI, zdrebac, |_MeD_|, 125, 1107