Uhapšeni zbog affiliate sistema?!

Uhapšeni zbog affiliate sistema?!

offline
  • Pridružio: 11 Maj 2005
  • Poruke: 871
  • Gde živiš: Aleksinac - Niš

Policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih iz Kragujevca koji su nelegalno stekli više od pola miliona evra neovlašćenim organizovanjem igara na sreću na internetu i pranjem novca, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Policija navodi da je to prvi put da je u Srbiji otkriven nov način neovlašćenog organizovanja igara na sreću putem interneta.
Osumnjičeni Đorđe Đ. (35) i Dušan J. (35) su od 1. marta 2005. godine registrovali internet domene www.kladionicar.com i www.freebetting.net, na čijim stranicama su omogućili on lajn klađenje na fudbalskim, košarkaškim, teniskim i NFL mečevima, iako nisu posedovali odobrenje za organizovanje igara na sreću.

Kladioničari su, preko linkova na tim sajtovima, otvarali naloge na raznim internet kladionicama, a nakon toga platnim karticama uplaćivali depozit za klađenje.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/178154/Kragujevac.....-internetu







Koliko znam, ovo je legalno svuda u svetu, nije mi jasno zašto nije legalno kod nas?
Očigledno je da su oni samo prikazivali najbolje kvote sa kladioničarskih sajtova, nisu omogućavali klađenje na svom sajtu. Naravno, od te reklame su dobijali novac. Zar je zabranjeno reklamiranje kladionica???
Nije samo ovo u pitanju, već gomila internet sajtova radi tako što prikazuje najbolje cene (ili kvote u ovom slučaju) i dobija novac za tu vrstu reklamiranja. Više puta sam radio na delovima takvih sajtova (doduše ne za kladionice) i takvi sajtovi normalno funkcionišu u inostranstvu.
Sad, ako je novac stečen kriminalom pa onda pokušano pranje na ovaj način, onda je u redu, ali u novinama navode da su uhapšeni upravo zbog toga što reklamiraju kladionice.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 852 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 1 sakriven i 842 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Istman, ladro, marsovac 2, Mi lao shu, Mixelotti, nebkv, Oscar2, stegonosa