Zverski mučen i ponižen

1

Zverski mučen i ponižen

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2004
  • Poruke: 404
  • Gde živiš: Srbija, Beograd

Preuzeto sa sajta Vecernjih novosti:

MLAĐI čovek lica izobličEnog od podliva. Pogleda začuđenog i “zakovanog” za tavanicu.Novosađanin Zoran Petrović(37),koga su prošlog vikenda na pijačnom trgu u Temerinu pretukla petorica mladića mađarske nacionalnosti od 21 do 28 godina, ostavivši ga nagog,onesvešćenog,sa džakom na glavi ,drvenim štapom u anusu i tragovima urina na telu i odeći, jedva čujnim glasom kaže :
- Šta tu ima da se doda? Dovoljno je da me samo pažljivo pogledate.Mogu li se i dalje zvati ljudima oni koji su mi ovo uradili ?...
Petroviću su prelomljene slepoočnica,jagodična kost i vilica,zadobio je izliv krvi u gornje sinusne kanale,nagnječenje mozga,razderotinu potiljka i povrede čmara i debelog creva.Posle operacije u Kliničkom centru,život mu više nije u opasnosti.
ZA ovaj monstruozni čin,koji se u sudstvu kvalifikuje kao pokušaj ubistva,osumnjičena su i uhapšena petorica Temerinaca: Ištvan Mariaš(21),Jožef Urač(2Cool,Zoltan Sakal(24),Arpad Horvat(2Cool i Žolt Ileš(25).Prema nekim informacijama,oni su od ranije poznati policiji.Jedan od njih,navodno,robijao je za silovanje ,a ostali su odgovarali za krađe i sitne trgovine narkoticima.
Šta je motiv njihovog mnostruoznog nasrtaja na Petrovića,za sada se ne zna.O detaljima ne želi da govori ni povređeni mladić ”da inspektorima ne kvarim posao”.Obrušavanju na njega ,navodno je prethodila svađa,započeta u obližnjoj kafani oko ponoći.
Petrović je, navodno,ubrzo napustio kafanu,a petorka ga je ,izgleda,sustigla kod prazne pijace.
Obrušili su se na njega nogama ,rukama i drvenim šipkama.U gužvi je neko dohvatio džak sa obližnje tezge i nataknuo je Petroviću na glavu.Dok je onesvešćen ležao na zemlji,neko mu je skinuo odeću,a onda su usledila dva završna udarca - grupa je najpre urinirala po bespomoćNom čOveku, a onda su jedan od štapova kojim su ga tukli gurnuli žrtvi u čmar.
Nepomičnog Petrovića policija je pronašla sat i po po ponoći,a petorica napadača uhapšeni su istog jutra na osnovu dojave nekih meštana koji su tvrdili "da su čuli nečIje zapomaganje".
Temerinu, naselju udaljenom 25 kilometara od Novog Sada, vlada prikrivena briga i neverica.
U varoši koja je do sada bilo sinonim za dobre međunacionalne odnose, građani su ogorčeni, ali i uznemireni. U razgovorima sa meštanima najčešće se mogu čuti dve reči : žalosno i sramotno.
Temerin je varošica sa oko 30 hiljada žitelja.Prema poslednjem popisu,u njoj živi 60 odsto Srba i 30 odsto Mađara.Gotovo svi su jednodušni u oceni da se uzavrele strasti i glave hitno moraju ohladiti.
- Napetost se mora smanjiti .Ne treba da se optužujemo na nacionalnoj osnovi i nikako ne treba podgrevati nacionalizam i šovinizam - ističe meštanka Sanja Šarčević.
NJeno mišljenje deli i Sanja Ris, naglašavajući da se ovaj zločin mora najstrožije kazniti.
J. SIMIĆ - L. LAZIĆ

Predsednik SO Temerin
NIKAKO REVANŠIZAM!
OVO je do sada najteži incident ovakve vrste i šamar koji će se dugo crveneti na našim licima.Ukoliko svi jednodušno ne osudimo ovo huligansko iživljavanje nad Petrovićem, to bi moglo da poremeti do sada dobre međunacionalne odnose na koje smo ponosni - kaže za “Novosti” Đuro Žiga, predsednik Skupštine opštine Temerin. .
Žiga je pozivao građane da se uzdrže od bilo kakvih revanšističkih i nasilnih poteza.Prvi čovek Temerina kaže da je ovo zasigurno delo neodgovorne grupe huligana.

OPASAN GRAFIT
U Prvomajskoj ulici, desetak metara od mesta gde je u veoma teškom stanju pronađen Petrović,na zidu jedne kuće nedavno je osvanuo grafit na mađarskom jeziku, koji u prevodu na srpski glasi: “Verujem u jednoga Boga, verujem u jednu domovinu.Verujem u jednu božju pravdu.Verujem u vaskrsnuće Mađarske.Amin.”

Jožef Kasa (SVM)
ČIST VANDALIZAM
Malo je reći da je vandalizam to što se desilo u Temerinu - rekao je juče “NOvostima” Jožef Kasa,predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.On je apelovao na istražne orane da do kraja istraže ovaj incident i krivce kazne.

GO DSS u Novom Sadu
ISTI CILJEVI
PO monstruoznosti, ovaj zločin, na žalost, umnogome podseća na onaj koji se osamdesetih godina dogodio na Kosovu i Metohiji, kada je teško povređen Đorđe Martinović, jer su ciljevi mađarskih šovinista u Vojvodini i šiptarskih terorista na Kosmeru u osnovi isti, kaže se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu.

Poslanici SVM
NASILNIČKA GRUPA
NAJOŠTRIJE osuđujemo nasilničku grupu pripadnika mađarske nacionalnosti koji su u Temerinu pokušali da na svirep način ubiju jednog pripadnika srpske nacionalnosti, navodi se u saopštenju poslanika SVM u pokrajinskoj opštini.

ISKLJUČITI MRŽNJU, UKLJUČITI PAMET
TEMERIN - Od kako je prošlog vikenda od strane petorice huligana mađarske nacionalnosti, sa povredama opasnim po život zverski pretučen Novosađanin Zoran Petrović (37) u Temerinu, naselju udaljenom 25 kilometara od Novog Sada, vlada prikrivena briga i neverica.
U varoši koja je do sada bilo sinonim za dobre međunacionalne odnose, građani su ogorčeni, ali i uznemireni . U razgovorima sa meštanima najčešće se mogu čuti dve reči - žalosno i sramotno.
- Ovo je do sada najteži incident ovakve vrste i šamar koji će se dugo crveneti na našim licima.Ukoliko svi jednodušno ne osudimo ovo huligansko iživljavanje nad Petrovićem, to bi moglo da poremeti do sada veoma dobre međunacionalne odnose na koje smo bili ponosni - kaže za “Novosti” Đuro Žiga predsednik Skupštine opštine Temerin. - Očekujem da nadlženi najstrože kazne počinioce ovog zlodela.
Žiga je pozivao građane da se uzdrže od bilo kakvih revanšističkih i nasilnih poteza.Upozorava prvi čovek Temerina da je ovo zasigurno delo neodgovorne grupe huligana, a ne celokupne mađarske zajednice.
Temerin je varošica sa oko 30 hiljada žitelja.Prema poslednjem popisu,u njoj živi 60 odsto Srba i 30 odsto Mađara.Gotovo svi su jednodušni u oceni da uzavrele strasti i glave hitno moraju da se ohlade.
- Napetost se mora smanjiti smanje,ne treba da se optužujemo na nacionalnoj osnovi.Treba biti pametan i ne podgrevati nacionalizam i šovinizam - ističe meštanka Sanja Šarčević.
NJeno mišljenje deli i Sanja Ris koja naglašava da se ovaj zločin mora najstrožije kazniti i ne dozvoliti da postane povod za nastavak obračuna.
L.LAZIĆ

BUBNJAR I SANJAR
- Jel živ,jesu mu ostala čitava oba oka ?Jesu?O,hvala Bogu ! - prvo je pitanje Vere ,sedamdesetdvogodišnje majke Zorana Petrovića,pretučenog prošlog vikenda u Temerinu.Starica je pod bensendinima od trenutka kada su joj javili da je njen sin pronađen onesvešćen i unakažen na pijačnom trgu u Temerinu.
Vera još nije videla svog povređEnog sina,jer je gotovo nepokretna,a dever joj savetuje da je bolje da ga ne poseti dok se malo ne bude oporavio.
- Moj Zoran je po zanimanju sanjar.Svirao je u grupi “Bluz bend”i sanjario o svojim idealima,ne primećUjućI kako godine proladže - kaže majka kroz jecaje.TOg kobnog dana,kako nezvanično saznajemo,bio je u TEmerino kod žene s kojom se viđa već četiri godine,ali su ga iz za sada neutvrđenih motiva presrela petorica huligana.
-MOJ Zoran,moj jedinac,po zanimanju je sanjar.On je čitav život sanjario o svojim muzičkim idealima,i ne primećujućI kako godine prolaze - rekla nam je juče Vera Petrović,majka tridesetsedmogodišnjeg Zorana Petrovića,pretučenog u Temerinu.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • AxeZ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2003
  • Poruke: 3989
  • Gde živiš: Novi Sad, Vojvodina

Citao sam o tome u danasnjem Dnevniku samo sto je tamo pisalo da je on umro?

Ovo je tako brutalno da nemam reci. Ove koji su to uradili treba najzesce kazniti, a ako su to uradili na nacionalnoj osnovi onda ih treba na kolac ( figurativno, ne bukvalno )



offline
  • mire  Male
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 2282
  • Gde živiš: Beograd

budala imash u svakoj naciji

ako je i bilo na nacionalnoj osnovi onda je bilo ali samo za te budale koje su to uradile

ne treba mesati normalan svet i ovakve kretene ...

offline
  • Pridružio: 20 Apr 2003
  • Poruke: 2091
  • Gde živiš: Novi Sad

za ovo bi uveo dozivotnu robiju... kad vec ne daju smrtnu kaznu....

mada kad covek bolje razmisli... dozivotna robija je ipak teza kazna, svakog jutra kad se probude, znali bi da su jos uvek u zatvoru i da NIKADA iz njega nece izaci.... ma uveo bi i zatvorsko groblje, da ni mrtvi ne izadju iz zatvora...

offline
  • offman  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Avg 2003
  • Poruke: 3525

Pa, sad više nije njemu bitan motiv, ...
možda drugima?
U svakom slučaju počinioce treba kazniti doživotnom robijom, bez obzira na motiv i namjeru kojima su vođeni.

offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

Ja bih te počinioce linčovao na sred gradskog trga pred kamerama -za primer drugima, kako me samo nerviraju takvi i njihove ideje...

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2004
  • Poruke: 404
  • Gde živiš: Srbija, Beograd

Ipak dogodio se i jedan presedan. Svim medijima i stampanim i elektronskim je zabranjeno da pisu i govore o ovome do kraja izbora, jer bi to moglo, navodno, da ugrozi predsednicke izbore. Neverovatan skandal je cinjenica da tri dana mediji o tome cute, a slicno se dogodilo i na Kosovu nakon cega je i poceo ozbiljniji sukob, samo sto su tada Albanci koristili staklene flase, mada su Albanci i poznati po svojim teroristickim stavovima, dok ovde verujem da je samo jedan ispad pijanih i drogiranih budala, a ne pocetak nekih ozbiljnijih sukoba.

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2003
  • Poruke: 33
  • Gde živiš: U svojoj bajci

Ovo ce samo uneti dalji nemir medju ljude u Vojvodini i produbice jaz izmedju Madjara i Srba! Samo nam je jos to falilo!

offline
  • Recoba20  Male
  • Stručni saradnik
    Umrežavanje
  • Pridružio: 19 Apr 2003
  • Poruke: 2711
  • Gde živiš: Beograd

Ako i dalje treba cutati. Sto da ne damo madjarima Vojvodinu, kad smo mogli Kosovo siptarima, mozemo i Vojvodinu madjarima. Dosta nam je i Beogradski pasaluk, samo neka je on u Evropi. *%$## Evil or Very Mad
Ovako je slicno pocelo i na Kosovu.
Ne mogu da verujem da je se o ovome cutalo zbog izbora. Juce sam procitao da su pocinioci pohapseni, i kako mi se cini dobice samo kraci pritvor.

offline
  • offman  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Avg 2003
  • Poruke: 3525

Komunistička retrogradnost!
Čak i ako je međunacionalna mržnja u pitanju, to se riješava zakonom, kao i svaki prekršaj motivisan nečim drugim.
Ne moraju svi da se vole, mogu i da se mrze,
s tim da ako to proizvod te mržnje krši propise za to se zakonski odgovara.
I ovo dokazuje društvenu plitkoumnost, u kojoj su najplići oni koji učestvuju u politici.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 966 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 10 sakrivenih i 905 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, 357magnum, 8u47, _Rade, A.R.Chafee.Jr., babaroga, Battlehammer, Boris Bosiljčić, bufanje, cemix, Centauro, DENIRO, Dimitrise93, Djokislav, Duh sa sekirom, dzoni19, FileFinder, Georgius, h8propaganda, ILGromovnik, jackreacher011011, JOntra, Kubovac, kybonacci, ladro, Lieutenant, ljuba, Magistar78, maiden6657, mercedesamg, mile23, Milometer, MiroslavD, misa1xx, mkukoleca, mnn2, muaddib, Nemanja.M, opt1, Panter, Posmatrac77OKB, prle122, RJ, Shinobi, SlaKoj, stegonosa, VJ, vladulns, wolverined4, zziko, Čivi