Smajliji u postovima diskusija!!!!!

Smajliji u postovima diskusija!!!!!

offline
  • Pridružio: 18 Avg 2008
  • Poruke: 92
  • Gde živiš: Beograd/Geneva

Koristim softver koji nema opciju dodavanja smajlija u postove diskusija?,pokusao kod autora softvera da dobijem odgovor ali........imaju u planu!!!!!!,imam jednu jednostavnu ideju kako da ipak ubacim smajlije,preuzeo sam sa jednog sajta html kodove za smajlije,ubacio sam na stranicu,ideja je da obicnim prevlacenjem smajlije ubacim u tekst polje,probao sam ovako u post da ubacim kodove i pokazuje smajlic,medjutim kad pokusam da prevucem smajlic u text polje ne pojavljuje se ceo kod nego samo adresa odakle je smajlic:"http://im-smiley.com/",postavljam kodove kao primer:
<img src='http://im-smiley.com/imgs/happy/happy009.gif' title='IM-Smiley.com - IM Smiley' border='0' alt='Smiley'></a>
Kako da izvedem da dobijem prevlacenjem ceo kod,resio bih veliki problem privremeno jednostavnim resenjem,bar mislim,hvala unapred na bilo kakvoj ponoci.







Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 21 Apr 2007
  • Poruke: 98

Sto prevlacis smajlije? . Jednostavno iskoristi <textarea id da napravis "kliktabilne" smilies-e.
Ovo ispod je javascript
<script type="text/javascript">
function formatText(el,tagstart,tagend) {      if (el.setSelectionRange) {        el.value = el.value.substring(0,el.selectionStart) + tagstart + el.value.substring(el.selectionStart,el.selectionEnd) + tagend + el.value.substring(el.selectionEnd,el.value.length)      }      else {         // IE kod...      }   }

function doSmiley() { formatText(document.getElementById('textarea'),':)',''); } </script>

ili zameni liniju formatText sa: (ako nemas neki smilie parser)
formatText(document.getElementById('textarea'),'<img src="link_do_slike.gif>"','');

<img src="link_do_slike.gif> ce biti ubacen u textarea polje.

Nadji samo <textarea id i name i zameni getElementById('textarea') sa definisanim. Npr.
Ako ti je:
<textarea id="comment" name="comment"></textarea>
zameni getElementById sa:
getElementById('comment')

I onda samo ubacis dugmice (ili linkove):
<a href="JavaScript:doSmiley()"><img src="img/smilies/grin.gif" border="0" title=":)" align="absmiddle" /></a>



offline
  • Pridružio: 18 Avg 2008
  • Poruke: 92
  • Gde živiš: Beograd/Geneva

Hvala druze Smile,pokusacu da razumem i primenim napisano......

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 721 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 6 sakrivenih i 681 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, bojcistv, Boter, Botovac, botta, darkangel, Futurama, hooraay, hyla, ikan, kokan0905, KUZMAR, Leonov, ljuba, Marko Marković, MiroslavD, mr.mudri, Outis, Qwertyuio, raketaš, raptorsi, RJ, Rocker, Skakac7, Sterilizacija, Van, vathra, Vlada1389, vladulns, x9, zastavnik