Blokiran protok nakon upgrade-a 98 u XP

Blokiran protok nakon upgrade-a 98 u XP

offline
  • Pridružio: 17 Apr 2003
  • Poruke: 488
  • Gde živiš: Niš

Zelim da podelim sa vama iskustvo koje moze nekoga da postedi silnih muka i nerviranja. Radi se o potunoj blokadi Internet saobracaja u 2 sasvim razlicita slucaja, a sa istim "krivcem"!

problem br.1 - ako se secate postavio sam na starom MyCity-ju svoj problem sa nemogucnoscu ucitavanja bilo koje stranice iz win98 iako su sva podesavanja bila proverena, dok je u 2000-ki sve radilo OK. Razlog je bio (to sam uklavirio nakon dosta zajebavanja) - propisno deinstalirani Zone Alarm!!?
Jednostavno, tek kad sam nakon 5 dana instalirao novu verziju (sa starom takodje nisam imao nikakvih problema), sve je proradilo kao podmazano.
Toga sam se setio kad sam se ovih dana suocio sa slicnim problemom:

problem br.2 - upgrade-ovao sam kumovu 98-micu u XP i na jedvite jade naterasmo neki matori MDK (Actek) modem da radi, kad ono - isti problem - nece da ucita ni kilobajt!
Setim se da sam citao da u tom slucaj treba odcekirati proxy, ali ni to ne pomaze.
A onda mi pade na pamet Zone (nije Zamfirsko) i - bingo! Ovoga puta trebalo je deinstalirati ZA da bi sve proradilo!
Najverovatnije objasnjenje: dobri stari ZA se zbunio kad se probudio u sasvim novom okruzenju i zakljucio da nesto tu "smrducka" i lepo zabranio svaku komunikaciju! Izgleda da ponekad isuvise dobro radi svoj posao Smile.
Ono sto je cudno je da uopste nije bio rezidentan, bio je podesen da se ne dize sa sistemom!?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Apr 2003
  • Poruke: 94
  • Gde živiš: Kragujevac

Milane, ja sam imao na 98 i AtGuard i ZonePro i pustao ih da rade istovremeno ( malo paranoje, a? ) i to je radilo OK. Kada sam stavio XP ne da nece da rade zajedno, nego me Zone raspametilo ( kamo srece da je Zamfirsko ) i nije mi davalo da ucitam mnoge strane na Netu, a o skidanju necega nije bilo ni govora.Tako da sada radi samo AtGuard i to jako dobro. Ni jedan ni drugi se ne dizu sistemski, a oba su full. Zone sam "stelovao" danima, ali dzaba.



offline
  • Pridružio: 17 Apr 2003
  • Poruke: 488
  • Gde živiš: Niš

sasakg ::Milane, ja sam imao na 98 i AtGuard i ZonePro i pustao ih da rade istovremeno ( malo paranoje, a? ) i to je radilo OK...
He,he, kome kazes - isti slucaj Smile

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2003
  • Poruke: 1947
  • Gde živiš: Srbija

Konflikt modema i ostalog. Imao sam to isto zato sad imam 2 xp-a na makini.. jedan za 95% stvari i jedan za net.
Ne postoji nacin da se resi problem, probao sam , sagledao sve aspekte, probao sve drivere... jednostavno ne.. Digni paralelno jos jedan xp...

offline
  • SVITAC 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Apr 2003
  • Poruke: 5919
  • Gde živiš: Beograd

Sa ZA imam problema vec nekoliko godina .. bez obzira na verzije ..
Jednostavno blokira sav saobracaj sto znaci da se startuje i ako to nije
vidno na prvi pogled .. moguce je da se integrise u pojedine win fajlove ..
Bilo je pojedinih zakrpa ali ni one nisu pomogle ..
Onog trenutka kada startujem ZA prestaju svi problemi i on radi ok ..
al bez njega nece nikako .....

offline
  • Pridružio: 22 Apr 2003
  • Poruke: 94
  • Gde živiš: Kragujevac

Dok citam ove postove, pade mi na pamet ona narodna :
" dala baba dinar da udje u kolo,....."

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1067 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 6 sakrivenih i 1032 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aramis s, axa, bankulen, brundo65, BSD2, Catrin, cikadeda, darkangel2, Dusan Medojevic, husky, ivan979, Kubovac, nebkv, NenadG, Oluj2.1, pein, Recce, RJ, rkekoke, SAA fan, sakota79, shadower78, spektorsky, SsssssNOVI, su27, USSVoyager, vasa.93, virked, Vlada1389