Problem sa zvucnom u XP-u

1

Problem sa zvucnom u XP-u

offline
  • Data Center Engineer
  • Pridružio: 13 Avg 2004
  • Poruke: 3048
  • Gde živiš: Holandija

Problem:
Ne radi zvucna! U device manageru se redovno vidi, sve ok, nema hardware conflicta, a inace kaze no audio device! U Linuxu radi bez problema. Racunar je inace brand-name (IBM). Pokusao sam updateovati drivere, nista. Ideje?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Sep 2003
  • Poruke: 24135
  • Gde živiš: Wien

Koja zvucna?



offline
  • Puky  Male
  • Scottish rebel
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 5815
  • Gde živiš: u Zmajevom gnjezdu

Da nisi mozda onaj Volume skroz smanjio ???
Da li ti se dole pored sata vidi mali zvucnik ???
... a koji Windows je u pitanju ?

offline
  • Data Center Engineer
  • Pridružio: 13 Avg 2004
  • Poruke: 3048
  • Gde živiš: Holandija

@bobby
SoundMAX integrisana zvucna

@Puky
Ha-Ha Smile Nisam bas toliki laik....ne, ne vidi se zvucnik, u podesavanjima mixera pise lepo no sound device. Windows XP je u pitanju.

offline
  • Puky  Male
  • Scottish rebel
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 5815
  • Gde živiš: u Zmajevom gnjezdu

Sta ga znam. Smile
Proveri u BIOS-u onda da li ti je sve OK sa podesavanjima oko zvucne.
Probaj da je iskljucis totalno i da je ponovo ukljucis. Obrati paznju na podesavanja, ako postoje.

offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

Moguće je da je crkla... događa se... u svakom slučaju je najbolje rešenje kupiti neku PCI

offline
  • Data Center Engineer
  • Pridružio: 13 Avg 2004
  • Poruke: 3048
  • Gde živiš: Holandija

@Puky
U BIOS-u sve u redu, rekoh da u Linuxu radi. Probao sam uninstalirati zvucnu i restartovati win, on prepozna zvucnu i instalira drajvere pa opet isto.

@gamzzy
NIJE crkla, radi u Linuxu! Kupiti novu....sta da ti kazem, brand name racunar, pa jos u firmi....radije ne bih otvarao Smile

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2003
  • Poruke: 24135
  • Gde živiš: Wien

Iz nekog razloga drajver nije kompletno instaliran. Imao sam slicnih problema sa XP Home i njegovim idiotskim ponasanjem. Vracao mi je uvek stari drajver posle restarta iako sam lepo uradio update. U sustini, treba iskljuciti System Restore i SFC. Dalje, u Windows folderu naci folder gde je sacuvao stare drajvere, imena ne mogu da se setim jer koristim zestoko modifikovani XP koji nema pola standardnih foldera, i te arhivirane drajvere skloniti ukoliko je moguce. Probaj posle toga instalaciju novih drajvera.

offline
  • Data Center Engineer
  • Pridružio: 13 Avg 2004
  • Poruke: 3048
  • Gde živiš: Holandija

e hvala, bas cu probati sutra pa cu javiti.

offline
  • Puky  Male
  • Scottish rebel
  • Pridružio: 18 Apr 2003
  • Poruke: 5815
  • Gde živiš: u Zmajevom gnjezdu

Ako je vec brandname, i jos pod garancijom - tk u servis.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 787 korisnika na forumu :: 17 registrovanih, 5 sakrivenih i 765 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Aleksandar Tomić, BlekMen, dragon986, Gama, goxin, goxsys, krkalon, kvcali, Miskohd, operniki, raketaš, raskoljnikov, suton, theBorer, VJ, vladas87