Winamp Problem [RESENO]

Winamp Problem [RESENO]

offline
  • Pridružio: 11 Sep 2007
  • Poruke: 3271

Imam problem sa Winamp-om.Skinuo sam zadnju verziju,i u njoj se isto javlja problem.Evo sta kaze report:
Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name:winamp.exe
Application Version:5.5.4.2147
Application Timestamp:48752ee1
Fault Module Name: ntdll.dll
Fault Module Version:6.0.6000.16386
Fault Module Timestamp:4549bdc9
Exception Code:c0000005
Exception Offset:000162b4
OS Version:6.0.6000.2.0.0.768.3
Locale ID:2074
Additional Information 1:93e7
Additional Information 2:e5c5848a537e479b49aeb06539ab262d
Additional Information 3:6b98
Additional Information 4:b8d72bfd4c4b17e4ce25f4f7b2542b9b

Isto mi se pre toga desavalo da uopste nece da reaguje na pojacavanje volumena, koliko god da smanjim ili pojacam, zvuk je iste jacine.Imam 5.1 sistem kod koga rade svih 5 zvucnika samo kada ih testiram iz Realtek HD Audio Manager-a, a kada pustim muziku u Winampu,ili Media Playeru onda samo rade dva frontalna zvucnika i woofer.

Sta mi predlazete da radim?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Spy
  • Pridružio: 21 Jul 2007
  • Poruke: 9424
  • Gde živiš: Kako kad

@Tanatos

Instaliraj GomPlayer i iz njega probaj da pustis muziku. On je potpuno autonoman ( ima sve sto i winamp ), namesti preset kako ti odgovara i vidi jel rade svi zvucnici. Ako ne rade ni iz njega, onda ti je problem sa drajverima ( ako je onaj ALC888 Realtek HD audio, kao kod mene, onda je sigurno problem do drajvera ).

Imao sam problem i ja, samo malo drugaciji, naime kada iskljucim winamp nema zvuka na racunaru, ako je u winampu smanjeno ona isto tako nema zvuka uopste ili ako je pojacano onda se sve jako cuje, ne pomaze smanjivanje u volume controlu. Zato sam ga batalio totalno i potpuno zamenio sa Gomom. Da ne pricam da sada sve radi perfektno Very Happy.



offline
  • Pridružio: 11 Sep 2007
  • Poruke: 3271

Pokusao sam sa GOM, ali i dalje nista.
Da li je resenje mozda u instalaciji novog drivera?

Dopuna: 25 Jul 2008 19:38

Resio sam problem sa Winamp-om,tako sto sam instalirao Lite verziju,ali i dalje ne reaguje na pojacavanje, i nece da rade svi zvucnici!

offline
  • m4rk0  Male
  • Administrator
  • Administrator tech foruma
  • Marko Vasić
  • Gladijator - Maximus Decimus Meridius
  • Pridružio: 14 Jan 2005
  • Poruke: 15766
  • Gde živiš: Majur (Colosseum)

Da bi radili svi zvucnici idi u opcije winapma (ctrl+p) pa Output -> Nulsoft DirectSound Output -> Configure -> Cekiraj "Allow hardware acceleration" -> Ok.

offline
  • Pridružio: 11 Sep 2007
  • Poruke: 3271

To mi je vec cekirano.Sada sam iskljucio tu opciju, i reaguje na pojacavanje, ali i dalje rade samo dva frontalna i woofer.

Ima li jos neko neki predlog, ili da batalim ovo?

offline
  • pixxel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 21 Jun 2005
  • Poruke: 9091
  • Gde živiš: Tu i tamo...

@asdex: dok ostali ne potvrde da je dobar sajt, ne mogu da preporucim isti.
@Tanatos, najnormalnije je da na 5.1 sistemu u winampu rade 2 zvucnika, posto winamp pusta stereo zvuk (2+1)...
Malo sam cackao po netu, i nasao ovo:
http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=66049
Ako ti ne pomogne, videcemo dalje...

offline
  • m4rk0  Male
  • Administrator
  • Administrator tech foruma
  • Marko Vasić
  • Gladijator - Maximus Decimus Meridius
  • Pridružio: 14 Jan 2005
  • Poruke: 15766
  • Gde živiš: Majur (Colosseum)

pixxel ::@Tanatos, najnormalnije je da na 5.1 sistemu u winampu rade 2 zvucnika, posto winamp pusta stereo zvuk (2+1)

Nije najnormalnije. Winamp sasvim korektno reprodukuje zvuk na sve zvucnike 5.1 sistema, s tim sto je obavezno cekiranje opcije "Allow hardware acceleration". Evo upravo slusam muziku na winampu a imam 5.1 sistem i zvuk se cuje na svim zvucnicima.

offline
  • Pridružio: 11 Sep 2007
  • Poruke: 3271

Pomogao mi je pixxel-ov link, i takodje m4rk0-ov savet da iscekiram "Allow hardware acceleration".

Dakle trebalo je iscekirati sledece, a ako imate Vistu kao ja onda jos i ovo:
Control Panel > Sound > Playback tab > Speakers > Configure:
Select: 5.1/7.1 Surround.
Then:
Control Panel > Sound > Playback tab > Speakers > Properties > Enhancements tab
and checkmark "Speaker Fill"

Hvala vam svima na odvojenom vremenu i strpljenju.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 567 korisnika na forumu :: 22 registrovanih, 2 sakrivenih i 543 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Aleksandar Tomić, Areal84, Dorcolac, dragon986, Drug pukovnik, Faki-Valjevo, goxin, GUARIN, havoc995, helen1, janezek67, JOntra, kayvan6079, ladro, laze2, Mercury, Motocar, nik8282, nuke92, Oluj2.1, Voivoda, voja64